nşa diye kısaltılmasına rağmen, nşa'da diye yazılarak her seferinde kıl kapmama sebebiyet veren, "pi=3 alınız" gibi bir kullanım rahatlığı sağlayan ifadedir. nşa'da yazan kişinin okurken "normal şartlar altındada" şeklinde okumaması, bu kişinin ne yaman bir çelişki içinde olduğunu düşündürmüştür bana her zaman.
kimya sorularını sınırlandırmak için(her bilgi bir sınırdır problem için) kullanılan, öğrenci milletinin nşa da nşa şeklinde tekrarladığı, basınç, sıcaklık vs nin belirli değerlerde buluştuğu haldir.
çokbilmiş öğrencilerin, soruda verilmediği zamanlar "hocam ehuehehe soruda hata buldum, koşullar verilmemiş, nerden biliym ben basıncı sıcaklığı ehehe" şeklinde gıcıklık yapmasına sebebiyet veren öss klişesi. (ben de yapardım böyle, ah eski günler)
ilgili soruyu yapamadığımda kendi kendime "ulan sıcaklık 0 santigrat derece hala normal diyor sıçarım böyle normal şartın içine!" diye atarlandığım bir tür ifadedir. karşımıza kimya dersinde sıkça çıkardı, ben de sıkça oda koşullarıyla normal koşulları birbirine karıştırır, öylece yuvarlanır giderdim.