belki ilginizi çeker
  1. · davosun bitmesi
  2. · aglayankekinteyzesinintorunu
  3. · pro evolution soccer 2009
  4. · ercan saatçi yi istiyoruz zirvesi
  5. · noluyo lan
  6. · fire in the lake
  7. · sözlükteki küçükçekmeceli yiğitler
  8. · izmirlilerin aydın sayılması
  9. · tabu diyalogları
  10. · beşinci nesil yazar
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · yaran diyaloglar
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · zongul ducks
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · ugg
  8. · gothic tikky
  9. · iyi bak kendine

noluyo lan  

1. genelde korku anında edilen cümle
    (vonalı, 19.05.2004 23:40)
  2. götü kaptıracağını anlayan şahsın sarf ettiği söz öbeği.
    (all of nothing, 24.03.2005 22:56)
  3. çığlık çığlığa gelen eziğe ağır abinin verdiği tepki cümlesi
    (anky, 12.02.2006 23:14)
  4. (viola, 12.02.2006 23:15)
  5. filmin koptuğu noktadır bu ifade. şöyle ki:

olaylar garip bir şekilde gelişmeye başlar, ortada bir takım terslikler, yanlış giden bir şeyler vardır ama tam olarak tanımlanamaz. işte bu noktada başrol olarak önümüze sunulan kişi(hayat filminde genellikle bizzat biz) gözleri kocaman kocaman açarak çoğu kez bir ".mnı skeyim" süslemesiyle, tıslama biçiminde o sihirli sözcüğü söyler: "noluyo lan" ve olan olur, ne idüğü belirsiz yaratıklar, en fena terslik, cüzdanın evde kaldığı gerçeği, terk edildiği gerçeği, artık o an için en korkunç ne varsa olabilecek yüzüne çarpar tokat gibi. işte bu "noluyo lan" söylemi aynı korku filmlerindeki "hey, orada kim var" klasiği gibidir. asıl kız asla kaçmaz da "orada kim var" der ya seyirciden zilyon küfür yemek pahasına, bizde de hep o noluyo lan söylenir:

kişinin üstüne doğru birsürü genç koşuyordur ve noluyo lan der, aha yedi biber gazını,
    kız arkadaşı sinirden kızarmış bir şekilde üstüne yürüyordur, "bi terslik var bu işte, noluyo lan" diye düşünür çocuk ve kocaman bir tokat patlar yanağında
    saha bir anda karışır ve uzakta duran kaleci kocaman bir noluyo lan çeker, tribünden fırlamış genç geçirir sümsüğü kalecinin kafasının orta yerine

demem o ki dostlar, bu "noluyo lan" çok tehlikeli ve şiddetle kaçınılması gereken bir kelimedir, zira kötülüklerin kapısını açan sihirli bir gücü vardır.
    (ba of, 12.02.2006 23:44 ~ 23:50)
  6. şaşılası durumlarda söylenen nida. harbi noluya lan...
    (tikulti ninurta, 17.06.2008 01:14)
  7. durumu anlama çabasının insanı getirdiği noktadır.
    (kaynak kişi, 17.06.2008 01:54)
  8. nohohohoholuyo laaaaağyynn???!!! diye de seslendirilebilir: (bkz: yusuf)
    (anna blume, 17.06.2008 01:56)
  9. uykusunda depreme yakalanan kişi sözü.
    (essah mı, 01.09.2008 21:26)
  10. bir afallama durumunda ağzımızdan dökülen zarif bir cümle.
    (biosphere, 30.01.2009 09:13)
  11. tayyip erdoğan'ın davos'da yaptığı sert hareketlere şaşıranların ilk cümlesi
    (biosphere, 30.01.2009 09:15)
  12. güzel bi replik
    (vejetaryen kurt, 30.01.2009 09:19)
  13. korktuğum veya güzel bi replik olduğu için söylemiyorum birader bunu.. sözlüğün ebesini s.ktiğiniz için söylüyorum..

noluyo lan?

sabah bakıyorum; anket furyası baş göstermiş sözlükte, akşam bakıyorum isim - şehir fıuryası.. oyun sitesi mi lan burası? oyun oynacaksan git kızma birader oyna.. illa online ortam olsun, ben diğerlerini sevmiyorum abi diyosan, al arkadaşlarını okey oyna mynet'te.. s.kme lan burasını..

tamam sözlükte 6. nesillere yükleniyor önceki nesiller ama, haklılar birader.. sen nesin be pezevenk diyenler var aranızda? sen 6. nesil değil misin de bok atıyosun bize diyenler var.. böyle düşünen arkadaş açılan başlıklara bak ilk önce, ondan sonra pezevenk de bana koduumun.. oh be rahatladım!
    (geciyordum ugradim, 03.02.2009 23:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil