belki ilginizi çeker
  1. · street spirit
  2. · intihar ederken dinlenecek şarkılar
  3. · ben yokken uslu dur
  4. · knives out
  5. · jelibonlar uçuşuyor
  6. · banana co
  7. · l auberge espagnole
  8. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  9. · no surprises
  10. · üst üste dinlenilmesi kaçınılmaz olan şarkılar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · insanın hayatına sıçan şeyler
  4. · uludağ sözlük
  5. · onur öymen
  6. · colin kazım richards
  7. · yaran diyaloglar
  8. · pogo
  9. · profesyonel askerlik

no surprises  

sayfa  / 2
  1. radiohead'in ok computer albümünden bir şarkı.
    (bkz: sözlerini yazayım da tam olsun)

a heart that's full up like a landfill,
    a job that slowly kills you,
    bruises that won't heal.
    you look so tired-unhappy,
    bring down the government,
    they don't, they don't speak for us.
    i'll take a quiet life,
    a handshake of carbon monoxide,

with no alarms and no surprises,
    no alarms and no surprises,
    silent silence.

this is my final fit,
    my final bellyache,

no alarms and no surprises please.

such a pretty house
    and such a pretty garden.

no alarms and no surprises please.
    (çarut, 04.06.2005 15:10)
  2. insana uçtuğu hissini veren rahatlatan şarkı
    (geleceği gören kunduz, 04.06.2005 16:24)
  3. eş zamanlı olarak verdiği hisleri yazıyorum:
    - ninni gibi... ışıkları kapatıyorum
    - şu anda beni hiç bişey rahatsız edemez
    - bugün başımdan geçen bişey geldi aklıma... yok ben aşık değilmişim meğer
    - saçlarım gözümün üstüne indi, kaldırmadım onları
    - şarkı içten içe koymaya başlıyor.
    - silence...
    - silence...
    - karnım ağrıyor... aşk acısı galiba...
    - neden bilmiyorum aklıma bi arkadaşım geldi... bir kız...
    - bu bir aşk şarkısı mı?
    - ne güzel bir ev..
    - tüylerim diken diken oluyor... saçlarım dahi...
    - şarkı bitiyor.. ben de...
    - bitti.. ağzıma sıçtı bitti..
    (hepten aykırı, 17.09.2005 21:46)
  4. son platonik aşkımı bana hatırlatan bir kaç şeyden biri, aramızda kalan son bir kaç bağlantıdan biri, beni yıllar sonra dinlediğimde şebek eden sayılı şeylerden biri, gecenin yarısı uykumdan uyanmama arasında 3 yıl olmak suretiyle toplam iki kez sebep olmuş ilkinde beni tüketmiş ilkindeyse yıllar sonra eski aşkımın peşine ölümüne düşmeme sebep olmuştur. kervanlar gam yükünü aldı yine geçiyor gece gece gönlümden, dakikalar geçmek bilmiyor saatler yıl gibi, iki haftadır bana ne olduğunu kimse açıklayamıyor, aklım neredeymiş bu zamana kadar farkında değilim, dinliyorum kederleniyorum ağlıyorum bana bir şeyler oluyor.

(bkz: sensiz geçen günlerin amuna koyim)

http://www.itusozluk.com/konsepteaykiri/view.php?id=25
    http://www.itusozluk.com/konsepteaykiri/view.php?id=11
    (diskonnektus erektus, 17.09.2005 23:19 ~ 23:26)
  5. bir aşk şarkısı olmaktan ziyade, yorgunluğun şarkısıdır aslında. ağzına kadar dolu kalbinizin, sizi yavaş yavaş öldüren işinizin, yorgun ve mutsuz görünüşünüzün, başınızdakilerin sizin dilinizden konuşmamasının, sakin bir hayat isteyişinizin, alarmsız ve sürprizsiz bir hayatın özleminin yorgunluğudur. bencedir, güzeldir.
    (bişeybişey, 24.05.2006 20:26)
  6. l auberge espagnole adlı filmde çalan güzel bir şarkı. yalnız klibinde vatandaşın çürük dişleri açıkça görülebiliyor. bu da ayrı bir orjinallik, ayrı bir sanat anlayışı tabii ki.
    (open your heart i am coming home, 29.01.2007 01:51)
  7. benimsemeye başladıkça yaşlandığınızı size hatırlatır bu eser. thom yorke ve arkadaşlarından dinliyoruz.
    (togisama, 15.02.2007 01:25)
  8. radioheadin kıyıda köşede kalmış, yerinden çıkarılmayı bekleyen müthiş eserlerinden sadece biri.
    (karamelize ekmek, 09.09.2007 23:26)
  9. sakin bir hayata, gündelik hayatın gürültüsünden tozundan kirinden yorgunluğundan kaçmaya duyulan çılgınca bir özlemi anlatan canhıraş feryat
    (jelibonlar uçuşuyor, 23.09.2007 22:08)
  10. intro'sunda çalan enstruman ksilofon değil, glockenspiel imiş. ruhaniliğini o sağlıyormuş.
    (wondrous, 05.05.2008 02:36)
  11. günün en sevdiğin saatlerindesin işte, elinde bir kadeh, kadehte kırmızı şarap,bir yudum alıyorsun kan kırmızı olsun diyorsun kan paklar beni, bir nefes çekiyorsun bugün ağzından hiç eksik etmediğin sigarandan, gece basmış tüm dünyanı ; yüreğindeki kasvet ve tüm yaşananlar, olanca sıkıntı hepsi o kadehte gizli sanki. sonra hafiften bir müzik olabildiğine huzurlu , dinledikçe içine dolan huzur -ki onca zamandır uzağında huzur senin-. işte thom yorkehafiften söylüyor no surprises ve sen de başlıyorsun lütfen lütfen artık sakin , nolur her şey sakin...
    (eleanor, 26.06.2008 00:29)
  12. isyanın şarkısıdır.ama öyle isyan eder ki feryat figan değil ninni gibi.
    sizi yavaş yavaş öldüren bir iş, hergün dalavere, hergün aynı kişilerin başka yüzleri,maskeli balo gibi. hergün yeni bir sürpriz ,bir parçanızı alan.. akşam eve gelir yaralarınızı yalarsınız öyleki zamanla bağışıklık yapar mikropları ama alışamazsınız. hiç ait olmadınız, olamadınız. ama olmak zorundasınız. bırakmazlar. şehrin alacasının yanında gürültüsü ,riyakarlığı...
    henüz bir işim olması için belki erken ama bunları görebilmek için kahin olmaya gerek yok.

sadece ait olamadığınız olamayacağınız yollara yerlere varmak yerine sessiz, sürprizsiz ,alarmsız, huzurlu bir ev bir hayat dilersiniz.
    çok şey değildir.
    ama çok şeydir.

onu anlatır.
    (karakedi, 25.08.2008 01:13)
  13. kendimi, bundan 30 yıl sonra bu şarkıyı dinlerken ve geride bıraktığım hayatım bana ve çevremdeki insanlara thom yorke tarafından benim yapabileceğimden çok daha güzel bir şekilde anlatılırken görüyorum ve geleceğime dair tüm tedirginliklerim bir anda kayboluveriyor. şimdilik olağan bir radiohead şarkısı gibi dinliyor ve hak ettiği zamanda tekrar günyüzüne çıkarıp hak ettiği biçimde anlamlandırmak için saklıyorum kendisini.

"i'll take a quiet life. a handshake of carbon monoxide with no alarms and no surprises."
    (pushitonmeshitonme, 16.11.2008 15:00)
  14. tam bir yılışık gibi : bak nuri bak komik isimli arkadaş bu giride romantik kesmeyeceğim diye uyarmak istemem. ama valla kesmiycem. şarkı oldu. şarkı gerçek. şarkı var. kütle gibi. kamyon gibi. romantik gibi duygu şelalesi gibi değil ama. karbonmonoksitle uyumak üzereyken dinlediğim için. olayı çakozlayıp ailemi kurtardığım için. şimdi bunun altına geyik değil desem olur mu. anlatmasam olur mu. ikisi de olmamış demek. tam bir romantikserseri gibi bir şarkıya yorum yazmışız. tarihe not düşülsün... bu dakkadan sonra üç noktadan beş noktadan sakınacak halim kalmadı.... al sana.... al sana.....................

komik ama. alarm taktırdık sonradan
    (büyükşehir belediyesi, 25.04.2009 04:49 ~ 23.05.2009 21:24)
  15. düzenlenen seminerlerin yolunda gitmesi ve güzel geri bildirimler alınmasından sonra otel odasına çıkıp dinlenecek ilk şarkı no surprises olmalıdır.
    (black apple, 25.04.2009 16:04)
  16. ne güzel şarkıdır bu..

i'll take a quiet life,
    a handshake of carbon monoxide,
    silent silence...

silent... silence...
    (sleeping with ghosts, 20.05.2009 21:43 ~ 11.07.2009 20:17)
  17. (bkz: hayatımızın fon müziği)
    (balefulwhisper, 31.05.2009 11:09)
  18. 3 ağustos 1995 tarihinde thom yorke' un grup arkadaşlarına, rem grubunun bir turnesindeyken soyunma odasında tanıttığı şarkı. o günden sonra şarkı değişmiş ama hikaye hep aynı kalmış. şarkının ilk hali şöyleymiş..

he was sick of his clock stopping
    wind it up, that girls stayed sleeping next to him
    watch stops, the batteries run down
    he started his broken sentence, "no alarms..."
    the watch stops, the batteries run down,
    he started his broken sentence,"no alarms and no surprises.."
    he was sick of her excuses
    to not take off her dress when bleedin' in the bathroom
    he was sick of his clock stopping, wind it up
    no alarms an no surprises..
    no alarms an no surprises..
    no alarms an no surprises, please
    (upupup, 14.06.2009 22:23 ~ 22:26)
  19. allahın belası radiohead grubunun allahın belası aşırı melankolik şarkısıdır. dinlemeyin dinlettirmeyin.

dinlenmemesi gereken bir diğer radiohead şarkısı da (bkz: street spirit)
    (yourtomorrows, 13.07.2009 23:43)
  20. bu şarkıyı dinlerken kendimi kavanozun içine girdikten ve kapağı kapatıldıktan sonra içeride oksijen kalmayıncaya dek konuşan ama dışarıdan sesi duyulmayan alice * gibi hissediyorum; sonunu biliyor, görüyor ve arttırıyorum: ne kadar hoş bir kavanoz, ve " no surprises please"..

edit: let down ile tolere edilebilirmiş.
    (çoğunlukla zararsız, 14.09.2009 22:21 ~ 17.09.2009 14:54)
  21. lapa lapa kar yağarken gözlerimi kapatıp gökyüzüne uzanmaya çalışırken dinlemek istediğim muhteşem ötesi radiohead parçası.
    (tutli putli, 24.09.2009 01:42)
  22. house md altıncı sezon açılışında ilk sahnede mükemmel bir şekilde kullanıldı. bölümün övgüye boğulmasında o üç dakikalık açılış sahnesinin de büyük payı olsa gerek.
    (iao, 26.09.2009 11:36)
  23. tuhaf hissetiriyor bu şarkı insana. sanki şehrin en kalabalık caddesindesin, klasik manzara akan trafik, insanlar, gürültü vs vs... ve sen bunlara bakarak tam da bu şarkıyı söylüyorsun. no surprises please...
    (münazır, 04.10.2009 02:36)
  24. dün gece yatağa girdim. tam o esnada thom "ı'll take a quiet life, a handshake with carbonmonoxide" diye bağırdı. o anda kafama dank etti, adam intihardan bahsediyor bariz bir şekilde. "sessiz yaşayacağım beyler, karbonmonoksit ayakları var, hani içine çekiyorsun ölüyorsun falan" diyor. ardından da ekliyor zaten "no alarms and no surprises please". diyor ki "hiç kimse farkına bile varmayacak, sessizce gideceğim. şaşırmayacaklar bile."

sebepsiz yere iki damla gözyaşı döktüm gece gece. şimdi iyiyim ama. menemen yedim. kendime geldim.
    (conquistador, 14.10.2009 13:20)
  25. tahmin edilenin aksine, rutinlesen yasamın içindeki an'ların giderek kötüleşmesinin verdiği acı değildir teması. hayatın dinginliğini anlatır masal gibi. zaman ve durum onemli degildir, masal oncesi bi anı yasadıgınızı dusunuyorsanız, melodisi ve sözleriyle size umut ve güç verir fazlasıyla.
    (denden, 14.10.2009 13:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil