belki ilginizi çeker
  1. · edit ahlakı
  2. · entelijans
  3. · no reply yazan maile cevap atmak
  4. · eski sevgiliye mail
  5. · sözlükteki itici nickler
  6. · in the silence
  7. · beatallica
  8. · daylight dies
  9. · unending waves
  10. · no reply
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  3. · yaran diyaloglar
  4. · recep tayyip erdoğan
  5. · ales
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · ayda su bulunması
  8. · silgisini bölmeyen öğrenci
  9. · çok veren maldan az veren candan

no reply  

1. ing. cevap yok, yanıtsız.
    (pammuk, 01.06.2007 02:47)
  2. hoşgelmiş, yeni bir altıncı nesil yazar.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 23.02.2009 16:53)
  3. galatasaraylı olduğunu tahmin ettiğim yazar. son oynanan trabzonspor maçı ile ilgili yaptığı yorum ise benimle beraber çoğu kişiyi şaşırtmış olacak. yoksa bir uğur denemesi mi yaptı acaba ?
    (mr mister, 17.03.2009 00:05)
  4. selçuk dereli nin annesinin nereli olduğunu merak etmekte ve bi an önce yanıt beklemekte olan yazar. fakat şöyle bir durum var ki; (bkz: no reply)
    (selçukdereliseninanannereli, 11.04.2009 15:44 ~ 15:45)
  5. (bkz: @3723232)

girisiyle galatasaray taraftarları içinde arda turan'ı ilahlaştırmayanların da mevcut olduğunu gösterdiği için kendisine teşekkür ederim.
    (ms07, 19.07.2009 13:44)
  6. brezilya futbolu hakkında oturup araştırması, kaba etlerden sallamaması gereken, hele hele 9 eylül 1922'de izmir'den ingilizleri denize dökmeyi başarmış yazar.
    (lamentable belaborment, 10.09.2009 16:44 ~ 16:57)
  7. arda turan ile maldonado'yu kıyaslayan, corinthians'ın 2008 yılını brezilya ikinci ligin de geçirdiğini ve fenerbahçe'nin yeni transferleri andre santos ve baroni'nin fenerbahçe'ye transferinden bir sezon öncesine kadar ikinci lig de mücadele ettiklerini bilmeden ahkam kesen zihniyete cevap veren yazardır. sırf gerçekleri söyledi diye sallamakla itham edilmiştir. oysa ki haksızlar, haksızlıklarını her zaman karşı tarafa bok atarak kapatmaya çalışırlar. şekil a da görüldüğü gibi.
    (no reply, 10.09.2009 21:11 ~ 21:14)
  8. the beatles'ın şarkılarından biri. 1964 yılında piyasaya sürülen beatles for sale albümünde yer alır.
    (sukura bamka, 19.10.2009 13:12)
  9. kendisine gri pantolon, beyaz gömlek, lacivert ceket ve üniversite armalı bir kravat giydirip okuluna yollayacak, sonra da "liseyi nasıl okuduysan bunu da öyle okuyacaksın" diyeceğim. bakalım ne diyor.

(bkz: @4081470)

edit: "lan salak" demeyeceğim ama. sonuçta aynı ortamda yazıyoruz, o kadar kıyak geçerim ben koçuma.
    (mihman, 19.10.2009 14:46 ~ 14:48)
  10. koçtur, koç. modernliğin yılmaz savunucusu, şeriata ve şeriatçılara göz açtırmayan bir nevi süpermen. kripton seninle gurur duyuyor!

ama savunduğu modernlikte -muasır medeniyet diyim anlar- bir sakatlık var sanki, ceket giyince modern olunacağının iddiasında -hayır giydiği ceket de lacivert ceket, takım giyse ben de modern diyecem allahıma- türbanı da çağdışı kalmış ve yüz yıl önce tedavülden kaldırılmış bir şey olarak niteliyor. hadi ya? kuzu, neyin çağdışı neyin çağ içi olduğunu belirleme haddini kendinde bulabiliyor, hatta öyle etraflı bir araştırma yapıyor ki türbanın yüz sene evvel tedavülden kaldırıldığını filan da buluyor. halbüsi benim annem, komşularım filan takıyor onu sene de 2009, bence henüz kalkmadı tedavülden -tedavül kelimesinin iğretiliğini bir kenara bırakıyorum-.

modernlik, kafada olur. dış görünüş herhangi bir kanıya varmamız için yeterli değildir. modernliği eğer batı kültürü olarak alıyorsak -ki açık ki öyle alıyor- takım elbise giymek ve türban takmamaktan evvel özgürlükçü yapılarını aklımıza getirmeliyiz. bu insanlar modern oldukları için türban takmamazlık etmiyorlar, türban kullanımının herhangi bir şekilde -dini, ahlaki- kullanımına kültürlerinde yeri olmadığı için takmıyorlar. üniversiteye, herhangi biri boynunda haç ile girebiliyor. şaşırdınz mı? şaşırmayın.

"kaldı ki üniversite'ye illa ki takım elbiseyle gireceksin diye bir kaide de yok hani. onu neresinden çıkarttı anlayamadım."
    kendisinin bu sözüyle mantık ilişkisi bile kurmaktan aciz olduğunu görünce yazmaktan vazgeçecektim aslında, ama niyetim bir şeyler öğretmek belki biraz düşünce yapısı gelişir, kendisine göndereceğim gri pantolon ve lacivert ceketi onun "lan salak, liseyi nasıl okuduysan onu da öyle okuyacaksın ağlayıp sızlayacağına." lafı üzerine yazmıştım. ya giriyi okumamış, ya da anlama kıtlığı var.

neyse, ben takunyamı ve şalvarımı giyip namaza gideyim. kıble şura mıydı?
    (mihman, 20.10.2009 12:23 ~ 18:45)
  11. anlamadan yorum yapmayı çok seviyor, bakınız: @4085362.

baktınız mı? heh, referans verdiğim girinin içinde referans verilen giride insanların ezanın hiç okunmaması için mücadele vermesi gerektiğini salık vermişim -müslüman olduğum halde- ezan duymama özgürlüğünün arkasında durmuşum, beyefendi anlamamış sallamış.
    no idea.
    (mihman, 20.10.2009 18:40)
  12. verilmek istenen mesajları son derece temiz ve net anlayan, üste çıkmak için çaba sarfeden yazarların bitkin çabalarıyla sindirilemeyecek olan yazardır. sözlüğü örümcek ağı gibi saran yobazlar tarafından sistematik bir şekilde üzerine oyunlar oynandığı küçük bir araştırmayla çon net görülebilir. sözlükte ki ahbap-çavuş ilişkilerinin, cemaatçilerin, rejim üzerine oynanan oyunların, yaftalamının karşısında hiçbir zaman lafını esirgemeyecek, küçük hesaplar peşinde koşan basit yazarların dolduruşlarına da gelmeyecektir. kendi nickaltını gereksizce doldurarak alan kirliliğine yol açmaktan da hiç hoşnut değildir ayrıca. bizi bu duruma düşürenler, yazdıklarının anlamını bile çıkartamayarak sonradan farklı anlamlar yüklemeye çalışan, utanmadan da karşı tarafa bok atan ve tüm bunlara rağmen entelijans diye geçinenler utansın.
    (no reply, 20.10.2009 19:33)
  13. abi...

entelijans'ın ne olduğunu da bilmiyor. ulan ekran başında koptum, entel dantel diyerek ne demek istiyordu bu adam bana diye, benim nasıl bir entellektüel duruşum var, nereden çıkardı bunu diye düşünüyordum. mihman hakkında herşey kısmındaki entelijans kelimesini ciddiye almış ona atar yapıyormuş.

eminim çok temiz kalpli bir adam. bu kadar saf başka kimseyi tanımıyorum.
    (mihman, 20.10.2009 19:37)
  14. espri anlayışını karşısındaki insanların anlama kapasitelerine göre düzenleyemeyecek yazardır. entel-entelijans arasındaki dam üstünde saksağan vur beline kazmayı ilişkisinin bilincinde olduğunu söylemek, söylemeye zorlandırılmak da çok zoruna gitmiştir açıkçası. ki bunu pek çok yazar da anlayabiliyorken... lakin öyle yazarlar mevcut ki bulunduğumuz ortamda, bırakın leb demeden leblebiyi anlamak şöyle dursun, "leblebi" deseniz "hött...!" diyor. anlaşılmak, aslında anlaşılması son derece basit olan bazı esprilerinin diğer yazarlar tarafından kavranabilmesi için, anlama bozukluğu çeken yazarların seviyesine inmeyecektir. eğer anlaşılmak isteniyorsa onun seviyesine gelinmelidir. ha bu çok zor birşey de değil hani. çünkü "hem güldürüyorum, hem düşündürüyorum" ayaklarına da yatmayacaktır. ancak entel-entelijans çağrışımını kullanarak yaptığı bir espri bile anlaşılamıyorsa şayet kimse kusura bakmasın ama bu onun sorunu değildir. sözlükteki kimi yazarlar bu sebeptendir ki kendisini hayalkırıklığına uğratmıştır. seviye bu olmamalıdır.

son olarak, sözlük ahalasini istemeyerek de olsa gereksiz bilgi israfına soktuğu için kendi adına da özür diler. malum, malumat vermek zorunda bırakıyorlar...
    (no reply, 21.10.2009 00:07 ~ 00:22)
  15. (bkz: edit ahlakı)
    (mihman, 21.10.2009 06:57)
  16. "hayalkırıklığı" kelimesini, hayal kırıklığı şeklinde bitişik yazmadığı için sonradan editleyen ve bunun için ahlaksız olan sözlük yazarı. (bkz: ahlak) vay piç, vay göt lalesi. bu kadar şerefsizini de görmedim. atın bu yavşağı sözlükten, bu kadar terbiyesizlik olur mu, hiç giri editlenir mi? sallandırın konak meydanında. sallandırın ki ibret'i alem olsun. sürçmeyecek klavye de o parmaklar, kesilecek bir yamuğu yakalanırsa... peki götlerinden "ahlak" icat edenler ne olacak...?
    (no reply, 21.10.2009 12:52)
  17. sözlükteki yobazların saldırısına maruz kalmış yazar. erkekseniz teker teker gelin, topla gelin, tüfekle gelin, ağır sanayi hamlenizle gelin!!

döver ülen,hepinizi döver..

şaka bir yana uzun uzun yazdığı futbol temalı yazılarını üşenmeden okuyorum çoğu zaman. katılmadığım yerler çoğunlukta olsa da, son zamanlarda değil ama geçmişte mesajlar üzerinden fikir atışması yaşamış olsak da kendisinin benim katılmadığım düşünceleri bir renk ve ahenk katıyor futbolla ilgili düşüncelerime.

bahsettiğim atışmaların seviyeli olması sanırım bunun en büyük etkeni. sonuç olarak futbolla ilgili bir başlıkta adını görürsem okumadan geçmediğim yazar.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 23.10.2009 10:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil