belki ilginizi çeker
  1. · the day that never comes
  2. · güzel bir gün ölmek için
  3. · yonca
  4. · bir şeyler çok iyi gittiğinde tedirgin olmak
  5. · öss 2007
  6. · dört yapraklı yonca
  7. · four leaf clover
  8. · gaza getiren müzikler
  9. · bir şarkıyı defalarca dinlemek
  10. · durmuş yılmaz
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · boylumlama
  3. · cehennemin girişinde yazan söz
  4. · aşk ı memnu
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · ye ekşiyi çıkar ayşe yi
  9. · sailor moon

no leaf clover  

sayfa  / 2
  1. bir ilahi, bir sesleniş. metallica'nın yarattığı son şaheser. tek kelimeyle harikulade*
    (dr conners, 08.05.2004 14:37)
  2. london semphony eşliğinde daha bir leziz olan şarkı..
    (doaaa, 08.05.2004 23:40)
  3. 'good day to be alive' sözleriyle hayatınızın önemini size hissettiren ve güne iyi yönden bakmanızı sağlayan,müthiş metallica şarkısı
    (gatorade, 19.07.2005 00:38)
  4. st.anger albümü ile grubun gidişatı açıkça görüldüğünden, metallica'nın son güzel parçası olduğu şimdiden söylenilebilir. ama yine de bu söylediklerimle yalancı çıkmayı umuyorum...

yıllar sonra gelen edit: the day that never comes ile metallica bu laflarımı büyük ölçüde yedirdi bana. çok teşekkür ediyorum kendilerine...
    (rasputin, 22.07.2005 22:33 ~ 23.11.2008 18:31)
  5. yapraksız yonca anlamına gelen bu metallica şaheseri - ki uzun zamandır metallica böyle şarkılar yapmamaktadır/yapmamıştır - sözleriye biraz bahtsız bedevi konseptine sarar, bu da dört yapraklı yonca uğur getirirken yapraksız yonca neler getirebilir sorusunun cevabıdır.
    (excalibur, 22.07.2005 22:58)
  6. canlı konser çekimi olmasına rağmen kaydı kusursuz olan, james hetfield'in beste hayvanı olduğunu gösteren, beklenmedik iyi şansın kötü şansa dönüşmesini anlatan şarkı.

" ardından görülür ki tünelinin sonundaki dindirici ışık,sana doğru gelmekte olan bir yük treniydi sadece"

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (hexagram, 21.09.2006 03:13 ~ 03:21)
  7. http://youtube.com/... linkinden izlenebilen mükemmel bir s&m parçası!!

"then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel" şarkının sadece bu kısmı bile insan üstünde harikulade bir etki bırakmaktadır...
    (ardaarda, 08.11.2006 22:41 ~ 22:42)
  8. tam klip çekilebilecek bir parça olduğuna inanmışımdır hep. çünkü sonsuz duygu yüklüdür bu parça, her türlü senaryo uygundur. garip bir biçimde queen'in the show must go on 'uyla parallellik kurarım nedense.
    (hacktor, 23.01.2007 20:55)
  9. metallica'nın yaptığı son güzel parça.sözleri,müziği süperdir.bu şarkıyı dinlemeden ben metallica hayranıyım diyen çıktırsın gitsin afedersiniz.
    (absent, 19.03.2007 01:08)
  10. "yapraksız yonca" anlamına gelir.. ama her duyduğumda yapraksız yonca olmaz diye düşünür dururum"
    (kokopelli, 26.03.2007 00:12)
  11. ismini harika taşıyan bir metallica şaheseri. inişleri ve çıkışları ile çok güzel bir sentez oluşturulmuş.

"then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel was just a freight train coming your way..."

"then it comes to be, yeah..."

(bkz: başka söze ne gerek)
    (ardaarda, 19.04.2007 23:10)
  12. dear james, beste ve performans açısından on numara bir çalışmaya daha imza atmışsın, hakikaten (çok samimiyim).. ne var ki bazı konularda biz insanların biraz kaderine gülümsemeye çalışması , sorunların çözümü adına önemli bir başlangıç oluyor. bu anlamda şarkının biraz karamsarlık arzettiğini belirtmek durumundayım.

bağlayıcılığı ne kadar dikkate alınır bilmiyorum ama kur’an’da (‘la yukellifullahu nefsen illa vüs’aha..’ 2\286) “allah, bu teklif aleminde, kimseye yapamayacağı sorumlulukları teklif etmez” buyuruluyor. yani, acıyı hafifletecek sanılan ışık her ne kadar gerçekte bir yük katarı olsa da, şu bir gerçek ki kafamızı tünelin tavanına çarpmadan o katarı aşmak için ihtiyacımız olan gadget bacaklarını ve omurgalarını, default olarak haiziz diyebilirim.

ayrıca bakınız bir muhabere şeması olarak ‘kızım, gelinim ve ben üçgeni'
    (bee veil, 01.06.2007 15:55 ~ 04.06.2007 08:50)
  13. james hetfield'ın sözlerini çok önceden yazıp bir kenara koyduğu, michael kaman ile birlikte s&m projesine başladıklarında tozlu raflardan alınıp bu şahesere dönüştürülen metallica parçası.
    (kaşıntı, 08.06.2007 17:18)
  14. metallica'nın yaptığı en güzel 10 şarkıdan biridir. mutlaka dinlenmesi ve dinletilmesi gerekir.
    (dark elven, 27.06.2007 17:40)
  15. türkçeside şöyledir;

ve bu sefer işler yolunda gözüküyor
    onun iyi vakit geçirdiği hızlandırılmış kursunda
    uzaktaki gök gürültüsünü hiç umursamadı
    bugün onun kafasını merakla doldurdu...çocuk
    bu sefer işler yolunda gözüküyor diyor
    arkasını döndü ve halkın ilgisiyle karşılaştı
    hayatta olmak için iyi bir gün efendim
    hayatta olmak için iyi bir gün dedi
    sonra anlaşıldı ki tünelinin ucundaki o sakinleştirici ışık
    üzerine doğru gelen bir yük treninden başka bir şey değildi
    işler bu şekilde yolunda gözükmüyor mu?
    tüm parçalar onun dileğine dökülüyor
    erken mükafatın budalası...çocuk
    erken mükafatın budalası dediler

üzerine doğru geliyor
    üzerine doğru geliyor
    geliyor!
    sonra anlaşıldı ki...evet
    (s a t o, 27.06.2007 17:47)
  16. insanın hayatına mal edebileceği ender şarkılardan birisi. dinlerken kendinizden bu şarkıyı dinlerkenkinden dah fazla geçemezsiniz. her sözde bu kadar etkilenmezsiniz. resmen bir şaheserdir. iliklerinize kadar hissedersiniz.
    (holyshit, 14.07.2007 01:27)
  17. san francisco orkestrasıyla düeti muhteşem olmuş parça.her dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor.
    (sturridge, 03.08.2007 14:49 ~ 23:27)
  18. sarhoşken dinlenilmemesi gereken şarkı. intihara kadar götüebilir. bu açıdan zararlıdır. ama candır. kendinden geçirir. kendini buldurur. bakış açısıyla doğrudan ilgilidir...
    (holyshit, 06.08.2007 00:32)
  19. metallica'nın metal müzik tarihinde neden baş köşelerden birinde oturduğunun kaniti olan parça. senfoni orkestrasiyla metal müzik bu kadar iyi birlestirilebilir. james'in sesi sonlara dogru detone olsa da insani dinledikce kendinden geciren melodiye sahip mükemmel parca.
    (hayati yasayan adam, 02.09.2007 22:30)
  20. mağdur olanların, kötü şanstan çok çekenlerin, herşeye rağmen

good day to be alive...sir
    good day to be alive he said

diyebilenlerin tercümanı olan şarkıdır.
    (losfer words, 31.10.2007 11:21)
  21. james hetfield ın şarkının sonunda detone söylediği kısım için "aslında normal denedik başlarda ama bir defasında detone oldum ve o kısımda detone söyleyince daha güzel olduğunu farkettik, ben de öyle söyledim konserde." dediği, şahane ötesi metallica eseri. bi de stüdyo kaydını yapsalar ya keşke...
    (evilmaddox, 06.11.2007 00:13)
  22. metallica'nın senfoni orkestrası ile birlikte nasıl harika bir rock şarkısı yapılır dersi verdiği eseri.
    (abdkl, 06.11.2007 14:15)
  23. metallica'nın her zaman severek dinlediğim son nefesi.insana her şeyi yapabilceği kıvamda gaz veren şarkı.ancak geçtiğimiz günlerde tv zaplamak suretiyle geçirdiğim dakikalardan birinde şu an adını hatırlayamadığım bir magazin programında ünlümsü kimselerin gece gezmelerinin gösterildiği bölümde fonda çaldığını duyduğum an beni benden almış şarkıdır.o an yaşadığım hayal kırıklığıyla yaşamımı sürdürürken ancak şunu söyleyebilirm ki allah kimseye böyle acı yaşatmasın hey gidi günler hey gidi metallica...
    (amandaaman, 06.11.2007 17:17)
  24. metallica nın en büyük şarkılarından birisi.
    (darksideofthemoon, 06.02.2008 22:09)
  25. en güzel metallica single'larından birisi ayrıca nickimin geldiği yer. 21 nisan 99'da piyasaya çıkmış, ve pek çok müzik kesmince heavy metal müziğinin kilometre taşlarından kabul edilmiştir. tam olarak 5 dakika 43 saniye sürer. james hetfield ve lars ulrich imzası taşır.

(bkz: http://www.encycmet.com/...)
    (no leaf clover, 17.05.2008 18:25 ~ 18:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil