görseller
niyazniyaz
niyazniyaz
belki ilginizi çeker
  1. · azam ali
  2. · nine heavens
  3. · az bana gönder
  4. · bayram mesajları
  5. · vas
  6. · akbank ondokuzuncu caz festivali
  7. · üst üste dinlenilmesi kaçınılmaz olan şarkılar
  8. · beni beni
  9. · azam ali
  10. · alevilik
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · zongul ducks
  4. · disko kralı
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · benim için fark etmez
  9. · erkeklerin hayati bölgesine tekme atmak

niyaz  

1. yalvarma, yalvarış.
    (selenge, 20.12.2004 18:36)
  2. (bkz: niyaz etmek)
    (bkz: dua)
    (stocky2001, 20.12.2004 18:36)
  3. iran'lı ilginç bir gruptur. etnik müziği elektronik alt yapı ile besleyerek ilginç bir tarz yaratmışlardır. özellikle bayan vokalin sesi insanı alıp götüren cinstendir.
    (eglaia, 18.03.2006 20:17)
  4. azam alinin vokalliğini yaptığı iran-hint müzikleri yapan enfes grup.. mercan dede ile birlikte istanbul ve bursada bir dizi konser düzenleyeceklerdir de..
    (geceleri esen teror, 21.05.2006 14:15)
  5. elektronik öğelerle etnik öğeleri muntazam şekilde birleştirebilmiş iran kökenli grup. dünya müzikleriyle ilgilenen bünyelerin ıskalamaması gereken gruptur. elektronik öğelerden bahsettik ancak çıstak şeklinde tabir edilen bir elektronik yapı şarkılarda bulunmamaktadır.
    azam ali gibi bir vokalistin bu grupta bulunması grup için son derece artı durumdur.
    (mahavishnu, 10.11.2007 21:10)
  6. kitapçıda tesadüfen bulduğum cd. dördüncü parçası arabada dinlendiğinde araba değilde at sürüyormuşsunuz gibi bir etki yaratıyor. bir yandan gözüm yolda merak edip açıp baktım, neymiş diye adına. parçanın adı "the hunt" (av). çüş artık dedim, at durdu, el frenini çektim, cd'nin kapağını okumaya başladım. bir horosan türküsüymüş. arkadaşıyla ava çıkan bir avcının başından geçenleri kendi ağzından dinliyormuşuz. avda karşısına çıkan her canlı ona sevdiği kızı hatırlatmış. baktığı herşeyde sevdiği kızı gördüğünden tek bir canlı bile öldürmeye gönlü razı olmamış o gün. atımın sırtına atladım tekrardan, açtım teybin sesini sonuna kadar, istikamet ev.
    (nikmikyok, 16.12.2007 23:14 ~ 18.12.2007 00:11)
  7. özellikle mevlevîlikte dervişlerin birbirleriyle selamlaşma ve görüşmelerine verilen isimdir.

(bkz: niyaz ilahisi)
    (wer bin ich, 09.04.2008 14:38)
  8. iranlı dünyaca ünlü müzisyen azam ali tarafından kurulan ve daha çok elektronik altyapılı etnik müzik yapan aşmış grup.

sufi ezgileri, pers ve urdu şiirlerini elektronik alt yapıyla birarada sunuyorlar ve ortaya da mükemmel bir müzik koyuyorlar.. ünlü türk düşünür mevlana'nın da aralarında bulunduğu tasavvuf edebiyatı şairlerin de eserlerini yorumluyorlar.

dinlenmesi ve es geçilmemesi gereken gruplardan biri. özellikle de azam ali'nin vokalde gösterdiği harika yeteneğini gözardı etmemek lazım.
    (ninn worx, 07.06.2008 03:35 ~ 09.01.2009 03:34)
  9. son albümlerinde beni beni isimli nefes'i grubun vokali,beyni olan azam ali'nin muhteşem sesinden dinlediğimiz grup.
    (kefen kokusu, 24.07.2008 16:08)
  10. ilahi ritmlerden hoşlanan, doğu ezgilerini seven, müzikaliteyi önemseyen ve zengin yorumları tercih eden kimselere kesinlikle tavsiye edebileceğim gruptur. müzikleri, bu coğrafyada yaşanlara hiç yabancı gelmez. yaptıkları müzik bölgeseldir ama bir o kadar da evrenseldir*.
    *mazare isimli eserleri daha bir dinlenesidir. bu şarkıyı her bir enstrümanı ayrı ayrı farkederek dinlemenizi tavsiye ederim; kadın vokalin* sesini de ayrı bir enstrüman olarak almanız gerektiğini söylememe gerek yok sanıyorum.
    (meramise, 18.09.2008 10:14 ~ 10:24)
  11. azam ali için, vas gibi bir proje. ama aslında sound'u çok da farklı geliyor kulağa. daha etnik, vokalde bile daha nameli geliyor azam ali'nin sesi. bazen de ağıt gibi geliyor kulağa.

dertsiz bünyede dert yaratır şarkıları...

(bkz: in the shadow of life)
    (bkz: ghazal)

bir de yorumladıkları halk türküsü var dinlemeden geçmemeniz gereken; (bkz: beni beni)
    (sesfobik, 15.02.2009 22:50 ~ 22:54)
  12. (bkz: niyazi)
    (chixculub, 15.02.2009 22:51)
  13. çok değişik, güzel bir sitesi varmış grubun, yeni farkettim.

http://niyazmusic.com/
    (pembe diş macunu, 06.05.2009 17:49)
  14. arezou* isminde şahane bir parçaları olan grup.
    http://www.youtube.com/...
    (voiceofloneliness, 22.07.2009 16:51)
  15. etnik müziği elektronik altyapıyla birleştiren oha çektiren hayvani güzel grup. nip tuck da çalan bi şarkılarını arayıp bulmamla henüz keşfettiğim, bir tane vasat şarkısı olmayan pek bi atmosferik grup.dunya adlı şarkılarını özellikle dinlenmelidir, fikir edinmek açısından.
    (vlad, 29.07.2009 18:56 ~ 19:00)
  16. 22 ekim'de caz festivali kapsamında ghetto'da konserleri olacak
    (esteban, 27.09.2009 22:12)
  17. bundan yaklaşık 4 sene evvel taksimde bi barda 1 defaya mahsus çıkmış enfes grup. arapça dan hiç anlamadığım dönemlerde arapça sanırdım. hatta bir ara urdu dili olduğunu da düşünmeye başlamıştım ama yok ulan saçmalama derken farsça söylediklerini öğrendim. modern trans müzikle hiç ama hiç alakası olmayan ama seni transa sokan bir melodi ve sesle alır götürür. gregoryan ın iran versiyonu gibi. ulan klise müziği dinlerken böyle insanın içi kımıl kımıl olur ya böyle garip gurup şeyler getirir insanın aklına. bunların öyle kasvet verici bir havası var. konsantre olmadan dinlersen hoşuna gider. aksi halde tırsarsın. valla ben bazen açıp dinliyorum. dinlerken gözleri kapat hayal gücün de intermediate seviyedeyse bir an için sahra çölüne gider gelirsin. ne alaka bende bilmiyom ama dinlerken çölde gezdiriyor beni.
    (bizberaberiz, 27.09.2009 22:23)
  18. en güzle şarkılarından biri allahi allah olan iranlı grup.
    (meyzen, 23.10.2009 17:33)
  19. 22 ekimde ghetto'daki konseriyle azam ali sesiyle göklere çıkarmış ve orada bırakmıştır. her anlamda kalitesi, duruşu, karakteri olan bir grup. bu arada konser boyunca tepeden izledik kendilerini. evet efendim, kepek sorunu yok azam’ın. grubun diğer üyelerinin çoğu da ya keldi ya da şapkalıydı zaten.

bir de şöyle bir şey var. niyaz’a lafım yok da, onu dinleyen bir kesim dikkatimi çekti. bu adamların müziğini bizde de gayet iyi icra eden çok değerli insanlar var. fakat işte bu bahsi geçen kesim bizimkilere ığğyyy mıyyy yaparken niyaz ile kendilerinden geçiyorlar. bu da ilginçtir tabii. ben onlara buradan beni beni adlı şarkıyı bir de sabahat akkiraz hanımefendinin ipek sesinden dinlemelerini tavsiye ediyorum. hatta onlara şöyle bir kolaylık sağlıyorum;

http://www.youtube.com/...
    (cien anos de soledad, 23.10.2009 22:37 ~ 22:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil