görseller
nintendo 

belki ilginizi çeker
  1. · 2007 nin iz bırakanları
  2. · killer instinct
  3. · motionplus
  4. · sonic
  5. · zelda
  6. · nortec
  7. · punch out
  8. · gameboy qd
  9. · the wrestler
  10. · mario bros
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · yılmaz özdil
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · oray eğin
  9. · otobüs yıkayan muavin

nintendo  

1. 1889 yılında kurulmuş japon eğlence devlerinden biri.
    (foreone, 07.06.2004 02:38)
  2. almanya köln'de büyük hatta devasa bir satış yeri olan kuruluş. eskiden gameboy vardı, şimdi ds var, adamlar piyasayı süpürüyorlar resmen.
    (bkz: ben bunu gördüm)
    (akaydo, 22.07.2005 10:14)
  3. (bkz: lifeboat)
    (bkz: gamewatch)
    (butcha, 22.07.2005 10:23)
  4. son konsolu wii ile tüm dikkatleri üzerine toplamış adeta ''grafiği herkez yapar,ama oynanabilirlik...'' deyip ps3 ve xbox ile rekabete girişen firma.
    (radyasyon vakumlayıcı, 01.01.2007 11:01)
  5. (bkz: nintendo 64)
    (bkz: nintendo ds)
    (bkz: nintendo ds lite)
    (bkz: nintendo micro)
    (bkz: nintendo wii)
    (bkz: gamecube)
    (bkz: gameboy)
    (sycrone one, 10.02.2007 12:25)
  6. maskotu olan mario'yu şekilden şekle sokan oyun firması. diğer rakiplerinin aksine oyunda grafiğe değil eğlenceye önem verir. diğer rakipleri * * ile aşık atmak gibi bir derdi yoktur sadece kendi hayran kitlesini memnun etmeye çalışır ve bunu son derece iyi bir şekilde başarır.
    (korialstrasz, 10.02.2007 12:36 ~ 12:36)
  7. youtube'da en çok izlenen videolardan birisine de konu mankeni olmuştur.. kanımca youtube'daki gelmiş geçmiş en iyi 3 videodan da birisidir,

bkz; http://uk.youtube.com/...
    (geber marla singer, 31.03.2008 21:36 ~ 21:36)
  8. (bkz: shigeru miyamoto)
    (eazy, 17.05.2008 19:10)
  9. ünlü markalar hakkında okuduğum bi kitaba göre nintendonun japonca karşılığı "ne yaparsan yap kaderin tanrının elindedir" anlamına gelen bi deyimmiş.
    (uti, 23.03.2009 15:51)
  10. motionplus adıyla piyasaya sunacakları yeni bir aksesuar sunacaklarmış; öyle bir şeymiş ki nintondo'nun alanında bir ilk olan el kol hareketleriyle çalışan konsoluna bu sefer parmak hareketleri de eklenecekmiş bu aksesuar sayesinde. işte öyle bir şey.
    (morumtrak, 18.05.2009 10:47)
  11. yanılıyor olma ihtimalim yüksek ama sanıyorum ki bu firmanın ilk konsol oyun aygıtı, 8-bitlik nes diye tabir edilen nintendo entertainment system'dir. daha sonra 16-bitlik süper nintendo (snes) çıkmıştır.

8-bitlik nes'e karşı sega mega drive'ı çıkarmıştır galiba. mega drive'dan önce de sega'nın 8-bitlik sistemlerinin sanırım başka bi adı vardı, ama o başka bir başlığa konu olmalı. sega'nın super nintendo'ya rakip bir de sega genesis adlı 16-bitlik sistemi vardı galiba.

bildiğimiz ilk playstation da 32-bitlik olup, super nintendo'ya kök söktürecek şekilde piyasaya sürülmüştür. nintendo da buna cevap olsun diye nintendo 64'ü çıkarmıştır. playstation'ın ve sega'nın compact disc destekleyen formatlarına rağmen nintendo ısrarla oyunları "kartuş" halinde piyasaya sürmeye devam etmiştir.

nintendo 64'ün en bomba oyunu, yine klasik olarak mario 64 olmuştur. ilk oynadığım zamanı hatırlıyorum da, dumur olmuştum, hayran kalmıştım. halbuki geçenlerde emülatör şeklinde kurup oynadım, kendime şaştım, "bu kadar mal bi şeyi nası sevmişim" diye.

nintendo 64'ten sonra da işte, 128-bit olduğunu zannettiğim, emin olamadığım (zira artık konsol aletlerini takip etmiyorum) nintendo wii'yi piyasaya sürmüşler. ilginç bir kontrol sistemi var bunun.

nintendo'nun 64 bitlik modelindeki joystick'e her zaman için hayranlık duymuşumdur. bence playstation joystick'inin her türlü eline verir, ona zaten bi türlü alışamadım. bu yüzden önüme gelene yeniliyorum pes'te..
    (janken, 16.08.2009 10:40 ~ 10:40)
  12. eski günler yad etmek isteyenler için nes emulator* :

http://www.emulator-zone.com/...

bu da oyunları:

http://www.romnation.net/...

böylece eski günlerinizi yad edebilir, kaset değiştirmek için kaç kilometre yol gittiğinizi anımsayıp gülümseyebilirsiniz.
    (lrockstarl, 16.08.2009 10:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil