|
|
- lirik bir biçimde yazılmış bu ahmet ümit romanı bir iki saatte okunup bitirilebilir, ama bir iki gün ninatta'nın sözleri kulağınızda kalır. ninatta okura uzun yollardan gelmiş bir kurtarıcı olarak bakar, okur mutlu olur.
- hititler döneminde ninatta ile nuvanzanın aşkını anlatan birahmet ümit kitabıdır.her nedense içeriğinde sürekli yinelenen cümleler homerosunodysseia sını hatırlatıyor. 57 dakika gibi kısa bir sürede bitirilip ve gerçekten alkışlanması gereken bir eserdir.
- yaklaşık 3500 yıl önce geçen ve ahmet ümit tarafından kaleme alınmış hitit destanıdır.
ninatta hitit beyinin soylu kızıdır, nuvanzu ise hitit ordusunda önemli bir komutan.
okuyucuya yüklenen misyonla kendinizi mistik bir öykünün içinde bulursunuz.zira hitit mektuplarında anlatılana göre hitit kahinleri, ninatta ile nuvanza'yı yılların ötesinden gelecek bir yabancının onlar için dövülmüş on iki altın bileziği bulacağı ve onları birbirine kavuşturacağı anlatılır.kitap içindeki giyim, kuşam, yaşam, tören betimlemeleri arkeolojik verilere uygundur, gerçekçidir.
ey, yılların ötesinden gelecek yabancı.
ey, beni nuvanza'ya götürecek kişi.
ey, nuvanza'yı bana getirecek kişi.
şimdi söyle bana, sahiden geldin mi?
yazdıklarımı okudun mu?
sahiden on iki ayrı kentte gömülü,
on iki ayrı kente gittin mi?
on iki ayrı bileziği buldun mu?
on iki ayrı bileziği bizi birleştirmek için topladın mı?
sahiden beni nuvanza'ya götürecek misin?
nuvanza'yı bana getirecek misin?
yoksa tanrılar yine kandırdı mı bizi?
yoksa nuvanza boşuna mı yaptırdı on iki bileziği,
yoksa nuvanza boşuna mı sakladı on iki ayrı kente,
yoksa sen, yabancı, yok sen yok musun?
yoksa boşuna mı geçti bekleyişim?
yoksa boşuna mı geçti benim ömrüm?
yoksa ben nuvanza'yı boşuna mı sevdim?
yoksa ben...(aguney, 14.01.2007 13:59 ~ 14:01)
- ahmet ümit'in kaleme aldığı epik bir hitit destanıdır. hattilerin zamanında yaşanan bir aşkı okura birebir yaşatan roman.
(pilin, 25.09.2007 19:09)
- tuvalette başlanıp tuvalette bitirilesi güzel ahmet ümit eseri.
- çok tatlı kitap, kırk dakkada çerez gibi gitti vallahi. ahmet ümit'in aşkı hangi konuyla birleştirse güzel olacağını gösterdiği bir roman. patasana'nın bonusu gibi bişi. kırk dakkalık yolun mu var, al sarıyer'de başla, beşiktaş'ta in bitirmiş olarak.
- nuvanza ve ninattanın aşkını konu alan, kadeş savaşını anlatan güzel kitap.
ninatta nuvanza için çok beklemiş be dedirten... tirad gibi, bi okuyuşta bitiyor. sen de yarım saat, ben diim 1 saatte bitebilicek güzel eser. okunmalı...severek okuduk.
|