belki ilginizi çeker
  1. · nilay özer
  2. · nilay dorsa
  3. · kardeşlere benzer isimler vermek
  4. · beyaz tenli sarışın kızlar
  5. · sürekli yanlış söylenen bir isme sahip olmak
  6. · beyaz tenli sarışın kızlar
  7. · pale white
  8. · 9 mayıs 2009 eskişehirde lunapark zirvesi
  9. · alternatif statü isimleri
  10. · bir gece ansızın köfte yiyelim zirvesi
gündem
  1. · tahrik edici erkek kokuları
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  4. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · erkekte ses tonu
  8. · solaklık
  9. · hayatta duyulabilecek en güzel söz

nilay  

sayfa  / 4
  1. bir kız ismidir...nil nehrine doğan ay anlamına gelmektedir..
    (traşköpüğü, 16.01.2005 05:21)
  2. çok uzaklarda bir ülke varmış. kimsecikler bilmezmiş bu ülkeyi. periler yaşarmış bu ülkede. bide gül yüzlü melekler. en tatlı olanlarına en içten olanlarına da nilay ismini verirlermiş. sonra o gizli ülkeden dünyaya göderilirmiş bu nilaylar. sevsinler sevgilerine karşılık bulabilsinler diye. bir de kankalarını unutmasınlar onların hep yanında olacağını görsünler diye.
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 24.01.2005 01:37)
  3. ışıklı mavi ve iki nehir anlamına gelmektedir. nilayların ortak özellikleri iyi huylu, cana yakın ve güler yüzlü olmalarıdır. adı nilay olan birine güvenirseniz zarar görmezsiniz. çok güzel olur bi de bu nilaylar..en sevdiğim tarafı ise adım olmasıdır..
    (hayatııskalamalüksünyoksenin, 10.02.2007 23:59)
  4. farsça'da ayın parlaklığı anlamına gelir.*
    (no more, 01.03.2007 19:22)
  5. 5. nesil yazar.*
    (clvclnx, 24.04.2008 01:28)
  6. 5.nesilden; arıza insan. ben hala becerip kankam yapamadım; ama çok sevdim. olduğu yerlere yolum düşerse uğrayacağım yanına, etrafta pata küte dövülecek birileri varsa girişeceğiz birlikte.

ha bir de, her şeyi terk ederken üstüme ceket alıcam nilaycım, söz.
    (maia, 08.06.2008 15:02)
  7. birilerinin ona uzun uzun bi' şeyler anlatmasına ihtiyacı olan tek hücreli.
    kaybettiklerinin ya da terk ettiklerinin ya da onu terk edenlerin yerine koyacak birilerini aramış fakat bulamamış üzgün şey.
    koparırken incecik kalan ipleri, düşünmemişti uzun uzun konuşturacak birilerinin yokluğunun yaratacağı sıkıtıyı tek tanecik hücresinde. hücresinde boğulmak üzere. uzun uzun anlatanlarına bi' şekilde salladığı için ellerini. ayrıca el sallamayı da çok sever. yastığın soğuk yanını, mağazalara dükkanlara falan girerken kapının üstüne koydukları klimayı, uzaktan uzağa sevilen tek hayvan olduğu için balığı, bugüne kadar hiç kimseden almadığı halde ona bahar aylarını hatırlatan kır çiçeklerini, eski arkadaşlarını, gitar sesini ve akorlardan mi minörü, kardeşini de...
    uydurduğu yalanlarını, yalan insanlarını, rüyasında gördüğü hiç tanımadığı insanları, haydar' ı, melek' i...
    uzun uzun yazanları...
    sözlükteki blog yazarlarını; uzun uzun yazabildikleri için...
    (nilay, 08.09.2008 22:04)
  8. kendi yolundan giden bir yazar ve bence o doğru yolda. diğerleri yanlış tarafa gidiyorlar.
    (papazzz, 09.09.2008 18:48)
  9. hoşsohbet bir 5. nesil yazardır...
    (ceza aka keskinkılıç, 15.09.2008 15:43)
  10. kardeşim erkek değil de kız olsaydı annemin koymayı planladığı isim.

çocuklarımın isimleri uyumlu olsun da birini çağırmak için bağırdığımda ikisi de geliversin hep karıştırsın insanlar mantığıyla hareket edilmiş sanırım.

miray - nilay
    (bkz: kardeşlere benzer isimler vermek)
    (miripiri, 29.09.2008 18:18)
  11. bugün doğum günü olan 5. nesil yazardır.
    iyi ki doğmuştur....
    (ceza aka keskinkılıç, 30.09.2008 16:03)
  12. beni aylar sonra tekrar sözlükle buluşturmuş, barıştırmış olan yazardır kendisi; kullanıcı ismi gibi kendi de nilaydır. farklı yazılarıyla dikkatinizi çekmiştir belki sözlüğün her hangi bir köşesinde.. her girisinde, her cümlesinde düzene, insanların insanlara bakışına ve genel olarak hayata; oluşlara ve sonuçlara bir isyan vardır.. yaşamın mantığını anlayan herkesin acı çekmesi zuhur eder onda.. zira bunu yapmak saçma bulduğun bir oyunu kurallarına uygun oynamaya çalışmak gibidir.. o da güzel bir çözüm bulmuştur buna kanımca: düşünmediğin zamanlarda üzerine, ti'ye al hayatı.. bunun bir oyun olduğunu bildikten sonra zor olmuyor oynamak çünkü.. kuralları kendine göre uyarlamak denemez belki buna ama kuralları bilmeyenlere yutturmak belki; "bu böyledir" diye....
    (annebenrölativistikoldum, 01.11.2008 01:35)
  13. sorunlu, her daim intihara eğilimli, sınavlardan çakmayı kendine ilke edinmiş, bu yolda önüne çıkan bütün engelleri yıkarak yoluna devam eden, muhtemelen bunu okuduğunda bana yine köpürücek ama sonunda yine kıyamayıp şekilli bir kahve ısmarlayacak olan, elinde köftesi gecenin bir yarısında ıssız kaldırımlarda fink atmayı seven statü sahibi beşinci nesil yazar.

en diplisinden bir not: bu sefer kıyabilir. ( saçmalama dostum ya yapmaz öle şey)
    (phillytominny, 03.12.2008 03:17)
  14. hani okul hayatının sonuna gelip de tam mezun olmak üzereyken hayata bi' trafik kazasıyla veda edenler olur ya; onlardan olacağına inanıyorum bu kızın. yok öyle olmazsa bayağı bi' zaman yaşar. buruşur, kırışır.
    ayrıca hayatla barışmış.
    (nilay, 07.12.2008 19:33)
  15. (bkz: @2866589)

gerçekleri saklayan yazar. porsuk çayının eski halinden bir bardak içmek üzere iddialaştığımızı atlamış. pis boğaz biridir. şimdiden kaybettim sanırım iddiayı.
    (camel, 12.12.2008 15:11)
  16. çok renkli bir bünye bu.(aynı beresi gibi) güzel renklerin sürüsünü barındırıyor ama grilere takmış. siyah beyaz bi fotoğrafta görüyor sanki hayatı. olsun. gerçekler değişmiyor.

(bkz: @2049373)
    (papazzz, 17.12.2008 22:19)
  17. yeni yıla girerken sözlükte olmayacak olan yazardır.

not: (bkz: yersen)
    (geber marla singer, 01.01.2009 00:01 ~ 00:02)
  18. yeni yılın ilk girisini yazan yazar ünvanını kazanmamıştır.

(bkz: @2896091)
    (thedewil, 01.01.2009 00:03)
  19. beni gece gece gaza getirip, internette site site muffin tarifi aramama neden olan yazar. evet kafama koydum, yapacağım. hatta işe fırını nasıl açacağım ile başladım, yaklaşık 40 dakikadır, hala nasıl çalıştığını anlamadım bu aletin, aynı anda 4 tuşa birlikte basmanın mantığı nedir ya?. tamam o değil de aynı anda fırının dört tuşuna basarken , diğer düğmeyi nasıl çevireceğim?. eğer fırın ile münasebetimde tecrübe kazanırsam, işin ikinci aşamasına geçeceğim. sitede tarifin altına yazan teyzeler ile aynı platformda tartışıp gerekirse onları bulup silah zoruyla denemeli muffin yaptıracağım. evet kendisi çayı hazırlasın, fırına koyunca haber vereceğim.

`
    editovic`: korktum şimdi mesajlarımı da arşivlemiş, çok iddalıydım ama o saçı kim koydu oraya, benim saçım kıvırcık bir kez, ben çatalları da getirmiştim, çatallar nerede , bu bir komplo, diğer yarışmacılar, 1. olmamı engelliyorsunuz.

(bkz: itü sözlük yemekteyiz)
    (cyclops1988, 18.01.2009 00:19 ~ 23:06)
  20. yaşına başına bakmadan büyüğüne* çemkirmiş yazardır. dövecem dedim açık açık, adam toplar gelirim dedi. baktı olmayacak mekan benim mekanım, rüşvet teklif etti bu sefer. ben olurdu olmazdı derken konuşmaları yazıcıdan çıkarır gelirim dedi. tehdit de edermiş utanmadan. tüüüüüü. gençlik nereye gidiyor be sözlük, bizim zamanımızda böyle miydi?
    (kaptanınteknesinebendebinecem, 18.01.2009 02:37)
  21. başlık olarak seçildiğinde belki ilginizi çeker'de beyaz tenli sarışın kızlar da çıkıyor. fesüpanallah!
    (maximus, 18.01.2009 02:40)
  22. (bkz: süfer kız)

ekleme yapmak şartmış demek ki; hoşsohbet, sıcakkanlı iyi bi kız. garip bi tanışmamız olmuştu, sonra da iki süper film zirvesinde yüzyüze tanıştık, yerli malı zirvesinde de hamaratlığıyla tanışmayı planlıyorum *
    (yaşlı çocuk, 18.01.2009 23:01 ~ 19.01.2009 23:57)
  23. beni de gece gaza getirsin, kendisine 5 yeteleye suşi tarifi veririm.
    (sezerciğin eşeğini satın almaya çalışan çocuk, 18.01.2009 23:03)
  24. bir şey yazmaya gelince donup kaldığım, silip silip tekrar yazdığım, hakkında yazılacak çok fazla şey olan güzel insan. hayatımın büyük bölümünü oluşturur bu şahsiyet. en özel sırlarımı bilir. saatlerce beni dinler bıkmadan en saçma sapan konularda dahi..
    pilav yapmayı öğreneceği zaman, aylarca çeşitli pilavlarıyla bıkmama sebep olmuştur kendisi. öğrenmiştir artık yemek yapmayı. pırasa yemeğine laf söylenmez!
    üzgün ama bu aralar, etrafta polyanacılık oynasada içi kan ağlar. üzmesinler benim nilay' ımı, ağlatmasınlar kıyamam ben ona...
    (tıfıl afet, 25.01.2009 15:57)
  25. çoğu beyaz tenli sarışın trakya insanı tipli olan kızların adıdır. ne de güzel bir isimdir.
    (solcu, 25.01.2009 22:22)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil