belki ilginizi çeker
  1. · converse giyen anti amerikancılar
  2. · konuşurken solcu yaşarken karambolcu olmak
  3. · komünistin devrime kadar sefil olması gerekliliği
  4. · istiklal marşı nı ezbere bilmeyen milliyetçi
  5. · nike giyen sözde solcular
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · uludağ sözlük
  3. · 2012
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · seri eksi oy veren ibnenin bayan olması
  9. · adriyatik

nike giyen sözde solcular  

sayfa  / 2
  1. günümüzde solcuyum diye geçinen gençlerimizin yüzde vermek istemiyorum ama çoğunluğunun oluşturduğu topluluktur.mesele aslında sadece nike giyip coca cola içmek değil asıl konu daha tuvalet kağıdını ilk çekişte alamayan insanların ne altını ne üstünü anladığı (ki bu sadece sosyalist düşünce değildir) akımlara sırf ortam,görüntü olsun diye kapılmaları ve sonuçta kendini olmadığı bir şey gibi hissetmesi.(bkz: konuşurken solcu yaşarken karambolcu olmak).
    bir yandan amerikanın pompaladığı yaşantıyı,kültürü herhangi bir süzgeçten geçirmeden sek içmek bir yandan da çıkıp meydanlarda kahrolsun emperyalizm demek ne kadar kolay.ama işe yarıyor dediğinizi duyar gibiyim.siz de haklısınız bir yerde herkes kendine yakışanı yapıyor.
    (maninthemirror, 24.09.2008 16:28 ~ 16:30)
  2. postal giyince de darbeci yaftası yapıştırılması kaçınılmaz kişilerdir
    (gebesh, 24.09.2008 16:58)
  3. (devrimyürüyüşü, 24.09.2008 17:03)
  4. fidel castro bunlardan biridir. öyle bi sözde solcudur ki puuuffiit

ne alakası var mesajına cevabi edit: http://www.aksam.com.tr/...
    (derviş mahmut, 24.09.2008 18:09 ~ 18:14)
  5. terbiyesizin önde gidenleridir.

ben fevkalade nefis bir solcu olarak; afganistanda köylü emekçilerin ürettiği deriden, vietnamlı çocukların elleriyle diktikleri ayakkabının üstüne, köyde ebemin kavak kabuklarını ezerek ürettiği pantolunu giyerken, en üste kenya dan gelen ceviz yapraklarını takıyorum. tüm otomobil üreticileri kapitalist yavşak olduğu için her yere yürüyerek gidiyorum. gıda sektörünün tümünün sömürücü emperyalistler olması nedeniyle geceleri çöp karıştırıp, komşu bahçelere dalarak besleniyorum. inşaat sektörünün dünya kaynaklarını tüketmekteki ibneliği yüzünden mağarada yaşıyorum. büyük diplomatik ataklarla mağarama adsl bağlatan küba devletine ve bana tüm zorluklarla bu pc yi sağlayan çin halk cumhuriyetine teşekkürlerimi borç bilirim.
    (anarsist, 24.09.2008 18:31 ~ 25.09.2008 09:20)
  6. giydiği ayakkabının nerede üretildiğine bakmayan solcudur. çünkü baktığında amerikalı bir markaya ait ayakkabının amerika ile bir bağlantısı olmayan ancak hammadenin kaynadığı, iş gücünün ise ucuz olduğu bir ülkede yapıldığını görecektir.
    açık bir sömürüyü ayağında taşımayı kaldırabilen solcudur(!) kendisi...
    (anarchistrockstar, 24.09.2008 19:56)
  7. liberal solcu olabilir...

nike giyen komünistlere böyle bir söz söylenebilir belki -yine elle tutulur bir yanı yok ya- ama bir insan solcu diye liberal politikalara, küreselleşmeye hatta kapitalizme karşı durması gerekmez. sözcüklerin ne anlama geldiğini bilmediğimizde başka sözcüklerle aynı anlama geliyor sanabiliyoruz, epilepsi böyle bir şey... -bakın "epilepsi" kelimesinin anlamını tam bilmediğim için yerine uygun kullanamadım-

konu hakkında özellikle günümüz avrupa sol partilerinin düşüncelerini, hedeflerini ve icraatlerini incelemenizi önerebilirim.
    (neverland, 24.09.2008 20:20 ~ 16.06.2009 17:13)
  8. (loop, 24.09.2008 20:31)
  9. şimdi sizin için en komünist kimdir desem siz bana fidel castro dersiniz. (bana bircoğu böyle cevap verdi)(ki en komünist diye bir şey yoktur)

e bakıyorum ben fidel' e adam adidas eşofmanlarıyla çıkıp röportaj veriyor ve amerika' ya da sonuna kadar karşı gelmeye çalışıyor. yani bu adam nike giyince mi sözde solcu olacak?

demem odur ki insan ne olmak istiyorsa onu olur başka kimse de karışamaz... sen solculuk nedir bilmeyip bir de sözdesini gündeme getiriyorsan sende bir hata vardır demektir.
    (korn, 24.09.2008 20:41)
  10. adidas, puma giymeyip özgürce nike tercih eden solcudur. nike giyen sağcıdan farkının solcu olması, diğer marka giyen solculardan farkının da markayla sınırlı kalmasından ibaret durum.dha doğru bir ifade ile insanın sağını solunu karıştırdığı durumdur.
    (bilge, 24.09.2008 20:44)
  11. akp yönetimine kızıp akp'nin aldığı belediyeyi terketmesi muhtemel kişinin yaptığı sınıflandırmadır. saçma semboller peşinde koşmanın anlamı yok bence, insanın kafası önemlidir. eni sonu bir kıyafet giyip birilerine para kazandıracaksak, ha nike ha başka marka, çok farketmez. örüp örüp giyecek halimiz yok ya.

(bkz: boş laf)
    (pisalkolik, 24.09.2008 20:55)
  12. (panzerfaust, 24.09.2008 21:20)
  13. yasadışı bildiri taşıyordur o ayakkabının içinde. sonuçta kimse şüphelenmez nike giyen bi solcudan.
    (batan gemiden hesap sorulmaz, 24.09.2008 21:24)
  14. ilk önce sol ayağını giyer bu münafıklar
    (pelin87, 24.09.2008 21:28)
  15. aklıma birden barışarock festivali geldi. amerikan karşıtı olan festivalde tv'den gördüğüm kadarıyla insanların ellerinde nescafe, pepsi gibi içecekler bulunmaktaydı.
    (yuksekten korkan pilot, 15.06.2009 17:06)
  16. (elpinoras, 15.06.2009 17:09)
  17. (mina harker, 15.06.2009 17:10)
  18. daracık kot giyip başını kapatan, yüzünü boyaya bulayıp güneş gözlüğüyle etrafa kırıtan birde utanmadan devrimlere söven kızdan iyidir kendileri en azından farkındadır bence yaptığının düşünce kafada biter değil mi hani uymalı tabi ki ama beterin beteri var yani.
    (sobotta, 15.06.2009 17:35)
  19. aklıma thkp-c'nin kurucusu mahir çayan ın başından geçen bir olayı getirmiş solculardır. mahir çayan, yeni aldığı amerikan markalı kazağını giymiş, bir köşede oturuyordur. yanına yaklaşan arkadaşları kendisine "sen de mi amerikan kapitalizmine yenik düştün; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu; neden giydin amerikan markalı kazağı..." gibisinden sorularla ayar vermeye çalışmaktadırlar. o anda ayar vermeye çalışan arkadaşlarına ayarın kralını mahir vermiştir:

- amerikalı işçi kardeşlerim iyi çalışıyor!

düzeltme: diyaloğun devamında henüz liseye giden bir genç, mahir çayan'a şöyle bir soru sormuş:

+kendi memleketinde kazak üreten işçi kardeşin yok mu?

mahir'in cevabı gayet basit ve net olmuş:

-amerikalı işçi kardeşlerimiz, bizimkilerden daha iyi çalışıyorsa benim ne suçum var!
    (çikoprens, 15.06.2009 17:36 ~ 19:38)
  20. neden sözde olsun? şimdi gideyim türk malı veya başka bir üretim ayakkabı alayım ayak sağlığım bozulsun ; bel, boyun, sırt ağrısı mı çekeyim ; mal mıyım ben? işin özü görünüşte değil düşüncede yatar. solculuk özgürlük hür düşünce demekse eğer o zaman her kılık kıyafete karşı hoşgörülü olmalı.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 15.06.2009 17:40)
  21. (asayisberkendal, 15.06.2009 19:19)
  22. çin'deki acımasız koşullar içinde çalışan işçilere, destek olsun diye giymiştir.

(bkz: pollyanna)
    (diotima, 15.06.2009 19:26)
  23. çelişkikavramının karşılığı olsa gerek.
    (tek kisilik harem, 15.06.2009 19:34 ~ 19:34)
  24. çok saçma.solculuk mcdonalds'a, burger'a gitmemek, cola içmemek değildir.ya da nike, adidas gibi kapitalist ülkelerin markalarını kullanmamak.bu kadar basit şeylere indirgenmemeli.o zaman yabancı marka araba da almayalım.bizim ülkemiz nitelikli ürün üretemiyorsa tabiki dışardan alırsın.benim ülkemin malı iki yıkamaya soluyorsa neden dışardan almayayim?bence burada insanlara sözde solcu damgası vurmak yerine neden nitelikli üretim yapılamıyor diye düşünülmeli.bu da evrensel bir olaydır tıpkı müziğin ve yemeğin evrensel olduğu gibi...çin'e gidin de göreyim sizi, saldırmıyor musunuz gördüğünüz ilk mcdonalds'a.
    (uzaydayetisencarlistonbiber, 15.06.2009 20:59)
  25. nike ve solcular için kıyafet yönetmeliği
    http://birgun.net/...
    (cagrilanyakup, 14.10.2009 08:38)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil