belki ilginizi çeker
  1. · tuna kiremitçi nin iclal aydın ı aldatması
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · ugg
  3. · yeşim salkım
  4. · okan bayülgen
  5. · boylumlama
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · erkan oğur
  9. · 11 mart 2007 galatasaray trabzonspor maçı

nihavenduyek in sözlükten ayrılışı  

sayfa  / 2
  1. (jack nicholson, 14.08.2007 21:00)
  2. az önce mesaj kutumda ondan aldığım mesaja karşılık verememe neden olan olayın sebebi olarak tahmin ettiğim ve umarım değildir diye de ümit ettiğim vaka.

edit: "böyle bir yazar aslında yok" hiç bir zaman olmamış gibi bir anlam çıkıyor. belkide bu ibare durumun sanallığına yada geçiciliğine gem vuruyordur, kimbilir.
    (gülüsevdimdikenibattı, 14.08.2007 21:06 ~ 18.08.2007 19:06)
  3. kendi isteğiyle mi ayrıldı yoksa yazılarına son verildi hala netlik kazanmayan durumdur.
    (jack nicholson, 14.08.2007 21:06)
  4. (chaghdash, 14.08.2007 21:07)
  5. ayrılışı dünyada da dalgalanmalara sebep oldu sanırım:

(bkz: emin çölaşan'ın işine son verilmesi)
    (bkz: merv griffin)
    (noscho, 14.08.2007 21:10 ~ 22.05.2008 20:57)
  6. (jack nicholson, 14.08.2007 21:11)
  7. felaketler geldi mi üst üste mi gelir yahu diye isyan ettiğim bi gelişme. önce emin çölaşan, sonra o, sırada kim var acaba, usta kalemler bir bir yok ediliyor. sözlüğün önemli taşlarından biriydi. allah sevenlerine sabır versin. en sevilen yazardı o, sözlükteki dengeler bir hayli değişecek, açık konuşuyorum, onun bayrağını ben devralmak istiyorum, kankan benim kankam, acın benim acım kardeşim...

burdan onun kankalarına sesleniyorum, beni ekleyin, inanın sizi utandırmayacağım, bıraktığın yerden kardeşim, bıraktığın yerden, tomurcukların dudaklara minik buseler kondurduğu bir yaz akşamından, nasılsa yolu sevgiden geçen herkes bir gün bir yerde mutlaka buluşur, artık ben varım ben, 150 küsür kişinin yarısı bana inansa yeter, yarısı, bir şans istiyorum, yaptıklarımdan çok pişmanım ve herkes ikinci bi şansı hak eder. lütfen... uçan yazarın arkasından sevinç gösterisi yapmakhoş değil ayrıca.
    (kayser sozer, 14.08.2007 21:11 ~ 20.08.2007 00:04)
  8. hayeeeeeeğ hayeeeğ hayeeeeeeeeeğ dir.
    (zaknafein, 14.08.2007 21:17)
  9. problem çocuk vardı hatırladınız mı? hani yetimhaneden ayrılırken camdan konfetiler balonlar falan atılıyordu, sevinç gözyaşları dökülüyordu. işte aklıma bu sahneleri getirten durum.
    (bkz: http://img73.imageshack.us/...)
    (weirdlola, 14.08.2007 21:21)
  10. yeni farkettiğim durumdur.. neden gittiğini bi' türlü anlayamadım.iyi yazıyordu hoş yazıyordu.. gitmesi kötü oldu daha doğrusu gönderilmesi. ne tür bir kusur işlediğini merak ediyor insan.
    (korialstrasz, 14.08.2007 21:28 ~ 21:35)
  11. bol nemli bir öğleden sonrası. açtığım vantilatör de beni doğru dürüst serinletmeye yetmiyordu. vantilatörün dönen kafası tam 90 derecelik açıyla bana vurduğunda bir rahatlık, sonrasında gene aynı her yerinden ter süzülmesi durumu.

işte böyle bir ortamda bilgisayarın karşısında çalışıyor, bir taraftan da acaba mola verip çıkıp bir saat dolaşsam mı diye düşünüyordum. tam o sırada telefonum çaldı. arayan uzun süredir görmediğim bir arkadaşım. telefonda 15 dakika kadar konuştuk. telefonu kapattığımda zaten aklım çoktan işten falan uzaklaşmıştı.

kalktım, kendime bir kola doldurdum, bilgisayarımın tam karşısındaki koltuğa geçip bacaklarımı uzatmadan önce de vantilatörü koltuğa doğru sabitledim. ne de olsa beş dakikada hasta olmazdım. yanına bir de sigara yakıp çizgi roman okumaya koyuldum. rahatlatıcı bir molaydı. ta ki...

birden msn'in o lanet titreşim sesini duydum. gene işyerinden birileri benle konuşmaya çalışıyor diye düşündüm. zira bütün dostlarım o sese "seni bi titretirim bi de yer titretir" cevabını verdiğimi bilir ve titreşim göndemekten ödleri kopardı.

ama durum maalesef sandığım gibi değildi. sözlükte yazar olan bir arkadaşım, üstelik önceden benden titretme dolayısıyla kimsenin bilmediği halis trakya küfürlerini işitmiş bir arkadaşımın adı görev çubuğunda yanıp sönüyordu. telaşa kapıldım ve hayırdır inşallah diyerek pncereyi açtım.

bu kişi, daha önce defalarca beraber martı kanatlarına takılıp yalnızlıklarımızı perçinlediğimiz, kalbimize kösele ayakkabılarla basıldıkça ruhumuzun derinliklerindeki çocuklara minyatür kale maçlar yaptırdığımız, hüzün yoldaşımdı. bana bir "selamlar dostların en içtenine" girizgahında dahi bulunmaan konuya girmesinden dolayı, pencereyi açar açmaz boğazıma bir yumru oturdu:

sonbahar rüzgarında sallanan hüzün tahtıravallisi:
    abi

durum kötü

galiba nihavenduyek sözlükten ayrılmış

sonbahar rüzgarında sallanan hüzün tahtıravallisi size bir titreşim gönderdi

her ayrılıkta bir beni de sende götüren:
    olamaz

girilerini daha dün okumuştum.

ama artık yoklar

sanki bir kuş yüreğin çırpınışının titrekliğinde karanlığa gömülmüşler

ara tara'dan martı diye arattın mı?

evet

ama çıkan başlıkların hiçbirinde birinci giri onun değil

bana biraz müsaade et

temiz hava almam lazım

--
    balkona çıktım. bir sigara yaktım. sonra düşündüm, ben buraya temiz hava almaya çıkmıştım. neden martıların can yoldaşlarından, beyazlığını siyahlığıyla büünleştiren, birbirini tamamlayan kargaları kandıran korkuluklar gibi ben de kendimi kandırıyordum, bu sigara neyin nesiydi? bu soruyu sorunca eksikliği daha fazla hissettim. evet, o sigarayı daha bir efkarla içime çekemeyecektim artık. tekrar yutkundum. acaba hangi yalnız çocuğun başını okşamak için hangi kuşun kanadına binmişti? yoksa gene zamanın birinde sözlükten kaldırdığı o kıza mı gitmişti? gitmezdi, ona kimsenin midesini bulandırmak yakışmazdı. o ki her çirkinde bir güzellik göstermeyi bilen, her güzelin gönlünü okşayandı.

içeri girdim. elime markerı alınca kendimi kaybettim. sanal dostluklardan ve sanal üç noktalardan nefret etmeye başladım ve bütün duvarlara üç noktalar koydum...
    (chaghdash, 14.08.2007 21:34)
  12. trajikomik ama nikinin aslında nihavendyürek değil de nihavenduyek olduğunu farketmeme sebep olan olaydır.
    (recai pengül, 14.08.2007 21:38 ~ 21:39)
  13. sözlükteki kuvvetli kalemlerden bir tanesinin artık aramızda olmayacağını haber veren ayrılıştır. üzüldüğüm, çok üzüldüğüm ve bir kez daha geri dönüşle (nasıl olacaksa) sonuçlanmasını temenni ettiğim ayrılıştır. iyi yazıyordu, sözlüğe girme sebeplerimden bir tanesiydi, kendisini okutturuyordu. bu zamansız ayrılışın nedenini merak ediyorum. umarım kendisiyle sözlük dışında iletişim de bir şekilde mümkün olur.

edit: bunu da kötüleyin. mümkünse nihavendle ilgili yazdığım her harfi kötüleyin. toplamda daha tatmin edici bir sonuç almış olursunuz.
    (neredesin soğuk kış, 14.08.2007 21:44 ~ 22:19)
  14. benim de yeni farkettiğim ve cidden üzüldüğüm durum..
    kendisini tanımıyorum ama yazdığı yazıların güzelliği ve mesajlara içtenlikle cevap veren,yorum yapan bir insan olması sebebiyle sözlüğün iyi bir yazar kaybettiğini düşünüyorum.çok güzel girilerini olan bir yazardı,gitmiş..üzüldüm,pek de fazla söyleyecek bir şey yok sanırım..

edit:eksileyin..eksileyin...ne derdiniz var anlamıyorum!siz yazarı sevmiyorsunuz biz de hakkında iki satır güzel bir şey yazdık diye suç oluyor,ne güzel...zihniyetinize saygılar sunuyorum,eksi vermeye devam...

edit 2:ne kinse bu anlamıyorum yavaş yavaş en sevilen eserlerim de azalıyor..komiksiniz..
    (angelic lover, 14.08.2007 22:26 ~ 15.08.2007 17:48)
  15. akabinde ne çok , içlerine haşmet babaoğlu kaçmış yazar sevenleri varmış diye düşündürten olay.
    (hplovecraft, 14.08.2007 23:32)
  16. sözlük için pek iyi olmamış olaydır. en sevilenler listesinde 1. sırada olduğunu hatırlıyorum. sözlükte adam gibi adamların olduğunu bana ilk düşündüren adamdı. her ne sebeple gitmiş olursa olsun sözlük için bir kayıptır. onun hayatında ne değişti bilemem. ama benim hayatımda bazı şeyleri değiştirdi gidişi. onun gönderdiği mesajlar gelmez artık, girdiği girileri okuyamam. düşüncelerini bilmek istediğim bir adamın neler düşündüğünü bilemem uzaktan. benim için de bir kayıptır bu yüzden. gitmeler iyi değildir. göndermeler de... uğurlar olsundur sevgili nihaveduyek'e.
    (negatif, 15.08.2007 00:19 ~ 04:37)
  17. uçurulan bir yazarın arkasından olumsuz görüş beyan etmek, açıklamakta geç kalınmış bir düşünceyi değil, kişideki ezikliği ifade eder ancak.

herhangi bir yazarın uçurulmuş olmasına, o yazarı sevmemesinden ötürü sevinen kitle, farklılıklara tahammül edemediğinin, hoşgörüden uzak olduğunun farkında değildir ne yazık ki…

bir gün kendisinin de aynı kaderi paylaşabilme ihtimali olduğu gerçeğini yadsır.

bu duruma sevinenleri gördükçe bir büyüğümün nasihatini hatırlayıp gülümsüyorum:
    “sevenlerin kadar sevmeyenlerin de bol olsun. bu senin adam olduğunun alametidir.”
    (anha minha, 15.08.2007 01:32)
  18. bu konuda başkalarını güldüren şeyler yazıp gittiği için çok eğleniyormuş ve dalgasını geçiyormuş gibi görünen ve adı da verilerek ayar verilmeye çalışılan biri olarak bir de bu konuda cidden neler düşündüğümü anlatma ihtiyacı hissettim birden.

aslında yazdığım ilk giride düşündüğüm çok cidiydi: "beni tuna kiremitçi'nin iclal aydın'ı aldatması kadar da üzmeyen olay." vallahi de öyle billahi de öyle. nedenine gelirsek, yazdıklarını arada bir okurdum, o da geçen haftanın en beğenilenlerine girdikçe. genel olarak hayatın envai çeşit acısını çekmiş ve gönül adamı olmayı seçmiş izlenimi vermeye çalışan, pek de edebiyata yatkın olmayan birisi olduğu izlenimini edindim. evimde türk klasiklerinin bir çoğu var, şöyle bir ağacın betimlemesini istersem açar çalıkuşu'ndan iki sayfa okurum, yalnız bir erkeğin aşk acılarını okumak istersem açar tutunamayanlar'dan birkaç sayfa okurum. zorlama bir romantikliğe ihtiyaç duymadığım için sözlükte bana ne yararı ne de zararı olmayan bir yazardı, beni gerçekten de o kadar ilgilendiriyordu.

sevinmeye gelince, hiç de sevinmedim, zira az önce de dediğim gibi, girilerini çoğunlukla okumadığım, sol frame'de gördüğüm bir başlık altında 35 paragraflık bir girisi varsa "ne uğraşacam şimdi bununla" diyerek başka bir başlığa yöneldiğim için, bana hiçbir zararı yoktu, sevinmedim de.

yarın bşr gün umarım aynı duruma düşmem. uçurulmaktan bahsetmiyorum. olur da uçurulursam umarım kimse "chaghdash'ın sözlükten ayrılışı" şeklinde bir başlık açıp altına da "fırk... gitti işte... kodu beni yalnızlığımla başbaşa... çalınmış hüzünlerini hurdacıda arayan oto teyp hırsızı gibi..." şeklinde noktalama işareti sosuna bulanmış giriler girmez.

aynı duruma düşmem umarım diyordum ya, şimdi düştüğüm durumu da aslında hiç hoş bulmuyorum. ne gidişi ne de gelişi umrumda bile olmayan birinin uçurulması hakkında otuz cümle yazı döşemek zorunda kaldım.

kafadan anlaşılmak dileğiyle.
    (chaghdash, 15.08.2007 02:20)
  19. daha 09.08.2007 de bi muhabbetimiz olmuştu. bana çok samimi ve mizah yönü iyi olan bir yazar gibi gelmişti .girleri de entersandı neden gittiğini gerçekten merak ettim.

sinirli not: ne var lan bunda eksilenecek. anlamadım gitti. ne yazarı övdük ne kötüledik. o kadar yazı yazarız sallamazlar. nerde oylanmayacak şey var oylarlar. hey allahım ya.

asabi not: eksiye ilk baş kaldırımdır hadi hayırlısı bakalım.

sakin ve meraklı not: biri izah etsin ya harbiden merak ettim.niye tepki gösterilidğini. hatalıysam mesaj at.
    (jaguarboy, 15.08.2007 03:25 ~ 16.08.2007 15:09)
  20. (bkz: @947403)
    (sükun, 15.08.2007 22:41)
  21. ilk başta oldukça şaşkınlıkla karşıladığım olaydı. yazılarını pek beğenmesem de düzgün ve kurallı yazdığını düşünüyordum. ancak sonradan müzedeki girileri gördüm. belki alakalı belki benzer bir sebeptendir uçması.

(bkz: http://www.itusozluk.com/...)
    (bkz: http://www.itusozluk.com/...)
    (courvoisier, 15.08.2007 23:12)
  22. (rhododendronluteum, 15.08.2007 23:26)
  23. son aldığım duyumlara göre yazarın bir girisinde türkçe karakter kullanmadığı, hemen ardından açtığı bir başlıkta ise cümleye soru yazdığı için gerçekleşen olay. enteresan ya. bu kadar basit mi bu işler ya! komik. f klavye kullandığını herkes biliyor halbuki. eğer f klavye kullanan herkesin başına gelebilecek ise bu olay, sırada kim var, çok merak ediyorum, aman allahım yoksa... ahhh hayır hayır, onun uçmasına asla izin veremem, gerekirse gösteririm dişlerimi, ikinci bi acıyı kaldıramaz yüreğim.
    (kayser sozer, 15.08.2007 23:27 ~ 23:45)
  24. bu işte emin çölaşan'ın parmağı var. en azından ben öyle düşünüyorum.
    (kuş beyinli, 15.08.2007 23:36)
  25. kural hatası yapıp uçurulmuşsa bunda bir beis yoktur, zira yakın bir arkadaşımın da başına bu gelmişti.çaylaklığa düşürülmeden ansızın banı yemişti.(allahtan ip ban değildi)

fakat uçurulmasının menşeyinde farklı ilişkiler ve sebepler yatıyorsa, derin sözlük denen bir olgunun varlığını yok saymak olmaz...

(bkz: derin sözlük)
    (korkusuz ördek, 15.08.2007 23:37 ~ 23:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil