nihan 

adana çık aradan

1. (bkz: mokar hastası nihan)
    (peng, 07.01.2005 19:56)
  2. terk-i diyar isimli albümünün, yine aynı isimli parçasına çektiği kilibiyle çeşitli müzik kanallarında farkettim bu kızı.. sesi inanılmaz duru, inanılmaz huzur verici.. albümünü aldık, dinledik.. gerçekten de bozulan müzik piyasamızda böylesine kaliteli bir albüm görmek inanılmaz umut verici.. dileriz bu gibi albümlerin devamı gelir.. ozan video'dan çıkmış nihan.. başarılar diliyoruz ve bu albümü bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.. yolun açık olsun nihan....
    (celebrian, 03.07.2006 14:20)
  3. pek güzel bir bayan ismi. özellikle severim.
    gizli, saklı anlamlarına gelir.
    (twinkle, 03.07.2006 14:29)
  4. pamuk gibi sesi olan yeni şarkıcımız
    (digitallart, 09.10.2006 02:27)
  5. temiz bir ses hoş bir yorum ve sade sözlerle kafi derecede dinlendiren bir şarkı.
    üzgünüm ama cevap veremem duygularına
    sen sevidiğini sanıyorsun...
    küskünüm al kalbini senin istediğin
    bende yokki.
    vaktini boşuna harcıyorsun...

derman değilim inadına,
    senin yanına yalvarma,
    lütfen beni bundan sonra bir daha arama.
    derman değilim inadına,
    gönül yarana yalvarma,
    lütfen beni bundan sonra bir daha arama...

ben bir kez sevenlerdenim,
    ölümsüz bir aşkı arıyorum,
    aradığım adam sen değilsin,
    hiç sanmıyorum..
    (hepgülserçe, 22.10.2006 23:53 ~ 23.10.2006 10:19)
  6. farsça kökenlidir.

gizli, saklı, bulunmayan, sabah güneşi, yıldızların ötesinde gibi birçok mistik anlamı vardır. eş anlamlısı ise pinhan'dır.

lakin sürekli nihal ile karıştırıldığı için, söz konusu nihan'ların nihal isminden nefret etmesine sebep olan isimdir.

arkadaşlar arasında nihan genelde niyan oluverir.

çocukken çok fazla benimsenmez, en azından ben ismimi beğenmezdim. ama büyüdükçe, fazla yaygın olmaması sebebi ile, ve anlamı bakımından çok sevilen bir isimdir.
    (cala, 21.03.2007 17:23)
  7. (bkz: nihansın dideden ey mest-i nazım)
    (leyl, 09.07.2007 22:49)
  8. (bkz: pinhan)
    (gölge, 08.11.2007 18:24)
  9. eski ve çok güzel bir şarkısıda olan benim hayata bakış açımı değiştiren aynı zamanda da süründüren şahsiyetin güzel ismi..
    (prometeus, 31.03.2008 22:46 ~ 23:22)
  10. herşeye rağmen bitürlü bana kıyamayan dünyalar tatlısı,kocaman kalpli,pamuksu elli,ela gözlü,çocuksu bakışlarıyla beni eritip bitiren geceleri uykumda beni sevip okşayan yegane varlık...
    (prometeus, 06.04.2008 23:34)
  11. bizim okuldaki türk dili ve edebiyatı bölümünün salak asistanın adıdır. irregularlara yanlış ders seçtirmiştir. biraz saf salaktır, idiotvari davranışlar sergiler. allah kimsenin aklını almasın, salaklık zor şey diyerek, giriştiğimiz bu "fütursuzca sövme" eylemini burada bitiriyoruz.

edit: en sevilmeyen eserim olmuş, burdan anlıyoruz ki nihan bu sözlükte yazıyor galiba. burdan ona sesleniyorum, lan allahsız nihan, ömrümü çürüttün be!..
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 06.04.2008 23:39 ~ 23:49)