belki ilginizi çeker
  1. · nihal atsız
  2. · nasıl komünist oldum
  3. · nihal atsızın akıl hastası olduğu gerçeği
  4. · babam ve oğlum
  5. · nihal atsız ın vasiyeti
  6. · deniz gezmiş in babasına yazdığı mektup
  7. · itü sözlük teki ermeni sempatizanlığı
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · google wave
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · beşiktaş
  8. · fransızca
  9. · silent screams

nihal atsız ın oğluna yazdığı mektup*  

sayfa  / 2
  1. aşağıda okunabilecek olan mektuptur

yağmur oğlum!

bugün tam bir buçuk yaşındasın. vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. öğütlerimi tut, iyi bir türk ol.
    komunizm bize düşman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
    bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, ispanyollar, portekizliler, romenler yeni düşmanlarımızdır.
    japonlar, afganlılar ve amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır.
    ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
    bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
    tanrı yardımcın olsun!

nihal atsız
    4 mayıs 1941
    (kornish, 28.08.2004 21:46 ~ 21:54)
  2. içeriğinde "oğlum öldür hepsini,türk'den başka birşey kalmasın dünyada" mesajı verilmeye çalışılan mektup..fekat gelin görün ki oğlu şu anda sıkı bir solcudur..acaba oğlu vatan haini mi,yoksa çok mı akıllı?
    (close2death, 28.08.2004 21:56)
  3. nihal atsız'ın "bir derdim var artık tutamam içimde" diyerek yazdığı mektuptur.

..herkes neden düşman
    herkes neden düşman..
    (the weakest link, 29.08.2004 12:20)
  4. (bkz: @198304)
    (cerceve, 29.09.2005 19:04)
  5. aksi ispat edilemeyen mektup..
    (noesfaciloserturco, 26.03.2006 21:14)
  6. nihal atsız'ın faşizmi çok güzel örneklediği mektubu. nihal atsız bu mektupla; atatürk milliyetçiliğini zerre kadar benimsemediğinin, keza, milliyetçilik kelimesini "ırkçılık" olarak anladığının en güzel örneğini vermiştir.
    (thedewil, 19.01.2007 22:14)
  7. nihal atsız'ın paranoyak olduğunu kanıtlayan mektuptur. kimseyi bırakmamıştır dünya üzerinde dost olan. türk'ün türk'ten başka dostu yok demiştir; halklardan, insanlardan nefret ederek biryerlere gelineceğini sanmıştır, iyi halt etmiştir.

onu takip eden günümüz gençliğinin "komünizm ırkçılıktır" demesine üzülür besbelli. komunizm düşmandır demiştir çünkü. ırkçılığı benimsemiş bi ideoloji düşmanı olamaz ki nihal atsız'ın..

fantastik bir adamdır bu nihal atsız, baya baya ırkçıdır, kafatası ırkçısıdır hem de. oysa onun bile soyunu araştırsanız üç beş kürt, çerkes, gürcü mutlaka karışmıştır araya. "saf türk" olmayanlara adam gözüyle bakmaz nihal atsız ve yandaşları. insanları türlere ayırırlar, coğrafi farklılıkları insan ilişkilerinde baş unsur yaparlar, hepimizin insan olduğunu unuturlar.
    (the joy of not being, 19.01.2007 22:46)
  8. (mosquito hunter, 19.01.2007 22:52)
  9. ayrıca, sonradan sonradan sıkı bir komünist olmuş oğlu, yağmur atsız'a yazdığı vasiyet niteliğinde mektuptur.
    (thedewil, 19.01.2007 23:04)
  10. tam bir nihal atsız metnidir; kör, tutucu, nefret dolu...
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 04.06.2007 22:52)
  11. içerdeki düşmanların dediği kişiler türkiye'nin nerdeyse % 50'sini oluşturuyor. insan kendi ailesine düşman olup onunla savaşabilir mi?

yapmayın allah aşkına..
    (hamsili ekmek, 17.07.2007 15:37)
  12. kendisini yazanın; dünya'da değil de sanki kendi kurduğu bir hayal dünyasında, bir paralel evrende falan yaşadığını düşündürten mektuptur. bu mektubu yazdığı oğlunun da kendisiyle zıt bi' görüşe sahip olması da, bu mektuptan aldığı ibrettir galiba.
    (denizin delisi, 23.04.2009 22:48)
  13. sonuna önümüzdeki 50 yıl içinde somali, fil dişi sahilleri, uruguay, honduras ve nijerya'nın büyük türk düşmanları olacağını belirtseymiş komedinin son perdesini de güzel yazmış olacaktı diye düşünüyorum..
    (kaalp, 27.04.2009 02:10)
  14. gerçekçi bir mektuptur.
    çünkü devletler ya da milletler tam anlamıyla dost olamazlar asla. çıkar vardır ortada.
    siz kardeşlik nidaları atadurun; iran- rusya gazını vermez, dondurur; ermenistan diplomatlarınızı, amerika dolaylı yollardan (pkk) askerinizi öldürür, ab kıçınızdan donunuzu almayı planlar.
    siz de hepimiz kardeşiz diye dolanırken o donun nerede olduğunu düşünemez, kalan son şeyinizi de o arada kaybedersiniz.
    (always alone, 07.08.2009 18:30)
  15. devletlerin tam anlamıyla değil, hiç bir şekilde dost olamayacağını her uluslararası siyasete kıyısından köşesinden girebilmiş kişi bilebilir zaten. yazılmış olan mektup bir devlet bakanından diğer bir devlet bakanına bırakılmıyor. küçük kafalı bir adam (insani boyut göz önüne alındığında küçük, yoksa gayet büyüktür), yine kafası gibi küçük olan oğluna şairane bir şekilde mektup yazıvermiş. büyüyünce okusun demiştir yanındakilere. bir babanın yapabileceği en duygusal davranış biçimlerinden biri. canım...

kişi komplo teorileri üzerinden ırkçılık yapmaya başladıysa farkında olarak , olmayarak yada yurtdışına çıktığında önüne gelene pis pis bakıp, hepsi benim düşmanım, o zaman ırkçılık yapayım gibi basit bir düşünceye dalıyorsa. bunları yaparken bir de -iyi ki yapıyorum, ya onlar bana şöyle yapsa, ya benim suyumu kesse, ya çorabımı alsa- gibi ihtimalleri düşünerek yapıyorsa, vay haline. keşke nihal atsız mektubu çoğaltsaydı da yeni doğan her bebeğin göğsüne kurdelelenseydi o mektuplar. en azından ırkçılık yapılacaksa ilerde o bebek tarafından, ihtimaller değilde geçmişte yaşanan şeylerin 'atsız' gözüyle görüldüğü haliyle yapılırdı.

döndüm baktım yine girilerin kimilerine, mektuba bakındım tekrardan. kıyısından savunmaya çalışanlara kurt şeklinde elma şekerleri dilerim. bir yandan yalayıp, bir yandanda o mektubu okusunlar diye.

mektuba dönersek; dönülecek birşey değil tabi aslında. kahvehane adamlarının lider saydığı bir ırkçı yazarın mektubuna tekrar takrar değinmek anlamsız ve amaçsızdır; ancak yine de göz önünde dursun ki böyle adamların bu türden yazıları, zihninin bir köşesinde ırkçı yada aşırı milliyetçi düşünceler barındıran ve barındırdığından haberi olmayıp, savunmacı söylemlerle farkında olmadan bu düşüncelerini bastırmaya çalışan bir nevi 'atsız' bebeklerini de bilelim. kim bilir belki onlara da babalarından böyle ülke sevdalısı gençler olabilmeleri için ufku geniş mektuplar bırakılmıştır.
    (gorken, 07.08.2009 19:24)
  16. allah düşmanımın başına vermesin böyle mektubu dedirtir insana.
    (burnundan kıl aldırmıyor, 07.08.2009 19:43)
  17. hayatta olsa "ulan herşeyi anladım da şu allahın japonlarından ne istedin? adamlar kameralarıyla türkiye'yi gizli dizli ele geçirmeye mi çalışıyorlar?" diye kendisine sormak istediğim mektup.
    (gauldoth, 07.08.2009 19:53 ~ 19:55)
  18. (ayarcızade mahmud ekrem, 07.08.2009 19:54)
  19. bu mektubun kendisi de, onu gerçekçi bularak dünyayı anladığını zanneden darkafalılar da ırkçıdır. 30 milletten insanı (bir hesaba girişmedim ama, dünyanın yarısından fazlası ediyordur herhalde) sadece etnik kökenleri sebebiyle oğluna, hatta tüm türklere düşman ilan etmektedir.
    (latent, 07.08.2009 20:05)
  20. sırf dünyaya, insanlara beslediği nefret bu kadar derin olan ve üstelik bunu ufacık bir çocuğa da aşılamaktan çekinmeyecek bir insana acıdığım için yalan olmasını dileyeceğim ama muhtemelen öyle olmayan mektup
    (elastigirl, 07.08.2009 20:14)
  21. anlamadığım şey, böyle mektuplar yazıp vasiyetler bırakan kafatasçılara hayran olan insanlar var. şaşılacak şey doğrusu.
    (pandaros, 07.08.2009 20:45 ~ 20:45)
  22. (jetonlutelefon, 07.08.2009 20:52)
  23. birincisi mektup değil vasiyetnamedir. ikincisi vasiyetname özel bir evraktır ve nasıl ortaya çıktığı nedense sorgulanmaz. üçüncüsü bu vasiyetname eksiktir. dördüncüsü vasiyetname olması dolayısıyla 3 yaşındaki birçocuğa değil ilerleyen zamanlardaki koca adama yazılmıştır ve atsız 70lerde ölmüştür.

düşmanlıklar konusuna gelince.

o devrin şartlarına bakıldığında iç düşmanlardaki ermeni ve kürtler harici kalan grup dışında hatalı olsa da diğer bütün düşmanlar doğru tespit edilmiş yazıldığından bugüne kadar ki geçen süreç içerisinde en az bir ve daha fazla kere türk milletine, türk devletine kötülükte bulunmuşlardır.

kendisi türk olmayanlar ve mütemadiyen türklüğe kötülükte bulunanlar bu vasiyetnameden her nedense korkmaktadır.

her nedense işte.
    (selim pusat, 07.08.2009 21:09)
  24. türk olmayı 1.76 boyunda olmak kadar dahi önemli görmeyen bir türk olarak (daha uzun olsaydım iyi olurdu yani) korkmadığım, aklı başında sayılabilecek ortalama bir insan olarak ise ölümüne dalga geçtiğim "vasiyetname".

nihal atsız'ın düşmanları doğru tespit ettiğini söyleyen arkadaşlara hatırlatalım: bir millet, tümüyle başka bir millete düşman olamaz. insanlar birbirlerine bireysel olarak düşman olabilirler. devletler birbirlerine düşman olabilirler, hatta genellikle olurlar. ancak birine gidip "ermeniler senin düşmanındır" demek, bütün ermenilerin sana (ve hatta bütün türklere!) düşman olacağını belirtir. bu önerme kanıtlanabilir değildir, bilimsel hiçbir dayanağı yoktur, ayrıca bir milletin bütün mensuplarını aynı kefeye koyduğu için ırkçılık içermektedir.
    (latent, 07.08.2009 23:05 ~ 23:16)
  25. - bak evladım yahudiler, ruslar, japonlar aborjinler tırıvırılar.... ırıvırılar bunlar hep düşmanlarımızdır bunları iyi belle.
    + iyi de baba bizim hiç dostumuz yok mu amına koyim?
    - ulan eşşoğlu türk' ün türkten gayrı dostu var mı söyle bana?
    + yok komutanım.
    - aferim şimdi git şu oyuncak adamların kafa çaplarını ölç.
    + emredersiniz komutanım.
    (ayarcızade mahmud ekrem, 08.08.2009 13:20)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil