belki ilginizi çeker
  1. · the time of the assassins
  2. · brandy of the damned
  3. · nikolai fraiture
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · yeşim salkım
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · uyuşturucu
  9. · aldatıldığı halde terk etmeyen kadın

nickel eye  

1. the strokes in basçısı nikolai fraiture nin yan proje olarak kurduğu grupmuş. yeah yeah yeahs den nick zinner de varmış. brandy of the damned isimli süper bir şarkıları var. folk rock diye değişik bir tarz, güzel.
    (denetçi 34, 03.10.2008 22:08)
  2. ve albüm geldi.
    (bkz: the time of the assassins)
    (ephendy, 09.12.2008 15:53)
  3. şu sıralar radyolarda/barlarda sıklıkla çalınan brandy of the damned isimli şarkıları ile ufak çaplı bir üne kavuştular. ama rahatlıkla söyleyebilirim ki, tek şarkılık bir grup değiller. oldukça dolu dolu bir ilk albümle piyasa çıktılar. şarkıların çoğunda basın ve akustik gitarın uyumu dikkati çekiyor. kısa ama yerinde sololar da şarkıları sıkıcı olmaktan çıkarmış. umarım tek albümlük değil de, uzun ömürlü bir proje olur. dinleyin, dinletin.
    (strateji, 18.03.2009 16:00 ~ 02.04.2009 22:40)
  4. şarkıların çoğu 4 akordan fazlasına sahip olmasa da(ki zaten ben müzikte sadelikten yanayım), akılda kalıcı pop melodileri, akıcı gitar riffleri, zeki şarkı sözleriyle başarılı işler yapan the strokes basçısı nikolai fraiture'ün yan projesi.

yalnız o değil de benim dikkatimi projenin ismi feci şekilde dağıtıyor bu adamı dinlerken. nickel eye? nikolai? eş seslilik? aynısını türkiye'de biri yapsa daşşak oğlanına döner vallah billah.

unutulmuş bilgi edit'i: grubun şarkısı brandy of the damned eksen'de 5 haftadan fazla bir süre 1 numarada kalınca, kendileri myspace sayfalarından radio eksen'e teşekkür etmişlerdir. bu da böyle bir bilgidir.
    (ben salvador dali değilim salvador dali ben değil, 17.10.2009 02:29 ~ 02:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil