malum belki ilginizi çeker diye bir uygulama var artık sözlükte. başlıkla alakalı başka başlıklardan örnekler vermekte. gayet güzel, takdir edilesi bir uygulama. tabi bir de kendi başlığınıza bakarsanız sizinle alaklaı olabilecek başlıkları sıralıyor. bu da gayet güzel.
bende genelde bunlar çıkmakta:
· penguen dergisinde ayrılık
· online yazar permütasyonu
· sözlükteki umut sarıkaya lar
· yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
malesef genelde değil hep bunlar çıkıyor. hiç popüler değilim be sözlük. ağlıyorum şu an biliyor musun?
mantığını bulsaraa sayesinde çözdüğüm olaydır, o da şöyledir ki şu az biraz üstteki tırnak şeklindeki akıllı bakınız kullanımı veya yönlendirilmelere bağlantılı olarak çıkıyor bunlar.
mesela bulsaraanın belki ilginizi çekerleri arasında bu başlık da bulunacaktır. böyledir sanırsam.
benim nickime tıklayınca da ibrahim tatlısesin son albümü çıkıyor hatta nick altında da ibrahim tatlısesin şarkı sözü var hatta nickim bir ibrahim tatlıses şarkısı!
eğer yazarın nicki herhangi bir başlık altında herhangi bir çeşit bakınız olarka verildiyse peydah olan başlıklardır.
misal: nicki "sandalye" olan bir yazar var. başkası ya da kendisi, bu "sandalye" kelimesini "masa" başlığında gizli bakınız, akıllı bakınız ya da normal bakınız olarak kullandıysa, bu sandalye nickli yazarımızın nick altına baktığımızda belki ilginizi çekerler kısmında "masa" isimli başlık görünür.
not: örnek başlık ve nick için seçilen kelimelerin etrafımda en yakın olan nesneler olmasından başka bir alakası yoktur.
sanırım bana bir mesaj vermeye çalışan başlıklardır. zira kendi nickimde "itü sözlük karşılama komitesi" çıkmakta idi. ben de burdan feyz alarak yeni gelen beşinci nesilleri karşılamaya giriştim.