efendim bildiğiniz gibi nick altı girilerine yok samimiyetsizliğiydi, yıllık yazısına benzemesiydi filan bir sürü eleştiriler savruluyor. benim savuracağım eleştiri ise, nick altı girilerinde illa bir ironi, bir nükte yapma zorunuluğu. nedense bahsi geçen insana -çok kral adamdır, seviyorum kendisini - filan denmiyor da, o şahıs çok kötü biriymiş gibi gösterilip bir enteresanlık yapılıyor. şöyle oluyor bu giriler örneğin:
manyakgitarist
kesinlikle haz etmediğim adam, girilerini de okumam zaten, bu giriyi de neden yazıyorum bilinmez, sıkıcı adamın tekidir.
(çılgınmetalci, 29.02.2008 03:06)
bu tabi daha bi ince, daha bi kibar versiyonuydu. seviyenin sıfırlandığı şöyle örnekler de görmek mümkün:
manyakgitarist
ibnenin önde gideni. bu adam var ya bu adam, dünyanın en salak adamıdır, zerre sevemiyorum kendisini, allahın belası.
(çılgınmetalci, 29.02.2009 03:06)
ne yani bu şimdi, espri mi.. tamam anladık çok samimisiniz de yani, ironi de bi yere kadar. tabi son örnek biraz ekstrem oldu, gerçi vardır kesin arasak ama. genelde bu tip girilerde bu ironik üslup gerginlik yaratmasın, arkadaşı tatsızlaştırmasın, şaka kaka olmasın güdüsüyle biraz yumuşatılıyor. nasıl oluyor peki bu yumuşatma, mesela ortak bir anıdan, ortak bir espriden dem vuruluyor. o espri de kimsenin anlamadığı bir espri oluyor ki yani aralarında olduğu anlaşılsın, kimsecikler çakozlamasın durumu. o tip giriler de şöyle oluyor mesela:
manyakgitarist
totoşun teki. hiç sevmem bu adamı, zaten peste koyuşumun acısını çıkaramadı daha. adriano kabuslarına giriyodur şimdi, seni köftehor eheh. ayrıca bağcılarda da az ceviz kırmamıştır bu ibnetor, ulen sen yok musun sen
(çılgınmetalci, 29.02.2009 03:17)
gördüğümüz gibi yine aynı ironik üslup, bu sefer yalnız sevgi tohumları yeşermiş, kıyamamış arkadaşına, biraz yumuşatmış üslubu bi takım detaylar vererek. evet nick altı girilerinde ironi hususunu anlatmaya çalıştım, yayınımız oks anneleri'yle devam edicek.
(henderson, 10.01.2008 21:57 ~ 18.09.2009 23:19)
sözlüğe "biz kankayız." mesajı vermektir.