nick konusunda kafayı yarmış bir neslin çocukları olarak msnlerde, sözlüklerde herhangi bir absürd chat ortamında alınması neredeyse zorunlu takma ad. şimdi nick konusuna değindik madem şunu da belirtelim çeşitli çeşitli nickler vardır. bunlar yaklaşık olarak 5 gruba ayrılır. bu gupları kim belirliyor derseniz ise tamamen keyfi..
birinci grup: bu grup en popüler nick alma grubudur. genellikle yabancı bir söz öbeği birleştirilir bir anlam çıkarılır ve buradan ortama bir çeşit mesaj verilir. bazen bu ingilizce olur bazense latince.
tamamen atmasyon olarak örneklendirecek olursak:
(bkz: novoryesseks).. v.b.
(bkz: homo homoni lupus) .. v.b.
gibi..
ikinci grup: bu gruptakiler ise kendilerine yakın buldukları ya da o anda dinledikleri bir şarkıyı öylesine nick olarak alırlar. bu da çok yoğun bir nick seçme çeşididir. bu şarkı, grup isimleri dışında kitap, dergi, yazar, şarkıcı isimleri de olabilir. hatta manken isimi alanı da gördüm.
(bkz: şov no mörsi)
(bkz: çarls dikıns)..
gibi..
üçüncü grup: bu guptakiler, sevimli, cicili bicili şeyler alırlar kendilerine. "ben ne kadar sevimliyim, bir o kadar da komiğim" havasındadırlar. bu insanlara ayrı bi hassasiyet göstermek gerekmektedir. öpüp, sevilmelidir
(bkz: şıpırşıpıryüzenbalık)
(bkz: kremalıpüsküüt)
ve diğerleri...
dördüncü grup: bu gruptakiler de bir sikim bulamadıkları için olsa gerek, "bari bulamadım bunu yazayım da komik olsun. hem zaten nickin ne önemi var." mantığıyla hareket ederler. takdire şayandırlar. bazen içlerinden yaratıcı beyinler çıkmaktadır.
(bkz: nickimellikarakter)
(bkz: birsickimbileyok)
(bkz: nick bulamadım bu yeter mi hı)
ve diğerleri...
beşinci grup: burada ise normal gayet de yabancı nick alma karşıtları userları görmekteyiz. kendilerince herhangi özentisiz bi şey seçerler ve önemli olan içeriktir, yazdıklarımızdır havasında takılırlar. saygımız sonsuzdur.
(bkz: güzel değilim ama sempatiğim)
(bkz: sevgili gönül dostu)
p.s: burada belirtilen nicklerin, kişi ve kurumlarla alakası yoktur.
artık nick alınırken amdan götten espriler yapmak için (uzun nickli yazar, nickim 25 cm, zenci nicki, nicktir git, vb) kullanılmaması gereken kelime. gerçekten komik değilsiniz. yaratıcı hiç değilsiniz. yeter bea.
arattım bulamadım eksikliğini hissettim belirteyim dedim yazar olmak isteyen okurlara buradan. am sik göt yarrak popo bunların hepsi seçilebilir durumda kimse seçmemiş. aklıma gelseydi önceden ben seçerdim birini. nitekim 50 karakterli nick kasçam diye zahmete de girmemiş olursunuz