görseller
niğdeniğde
niğde 
belki ilginizi çeker
  1. · niğde gazozu
  2. · çayırlı belediyesi
  3. · hasan hüseyin kaçgan
  4. · abbas altuntaş
  5. · yahya özkan
  6. · şevki aslan
  7. · ovacık belediyesi
  8. · kaldırım varken yoldan yürümek
  9. · yaşar kutlusan
  10. · ahmet seyrek
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · aşk ı memnu
  5. · zongul ducks
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · paradoks örnekleri
  9. · hitleri çoğul sanmak

niğde  

1. aksaraylıların nefret ettiği ufacık bir yer..
    (neu, 04.03.2004 03:45)
  2. borun pazarı geçtiğinde eşeğin sürüleceği güzide ilimiz...
    (rafael, 04.03.2004 11:24)
  3. doğduğum yerin bağlı bulunduğu şirin bir il
    (yettim, 10.03.2004 20:55)
  4. 51 plakalı ilimiz.
    (anubis 84, 21.09.2004 19:29)
  5. ticari deha ortalaması kayseri'den geri kalmayan, doğuştan maden uzmanlarının memleketi.
    (organometallic complex, 23.06.2005 19:44)
  6. eğer niğdeye yeni gelmişseniz ve üniversiteye başlayacaksanız kurtlar vadisine hazır olun. üniversite reisten geçilmez, önüne gelen reis olmuştur. bundan 6 ay önceye kadar saça sakala da karışıyorlardı ama edindiğim bilgilere göre artık öyle bir şey yokmuış. yalnız saçınız uzun ve top sakalınız varsa 4 yıllık üniversite hayatınız 7 yıl olabilir, doğaldır.

şehir küçüktür genelde yerli halk birbirini tanır, internet cafe cennetidir, öğrenci iseniz ve ev tutacaksanız en güzel yerler ara sokaklarda internet cafe yakınlarındaki evlerdir. aynı internet cafeye en az bir ay aralıksız takılırsanız artık oranın bir elemanı olmuşunuz demektir. paranız olmasın çekinmeden gidersiniz, hesap ödemeye geldiğinde abi sonra vereyim dersiniz alacağınız cevap %99,9 eyvallah olacaktır.

imkanlar kısıtlıdır, canım sıkıldı kafam bozuk gidiyim adam gibi eğleneyim içeyim derseniz bilin ki bu olanaksızdır, ya dışarıda eğlenir çay kahve içersiniz, ya da evde eğlenir içkinizi içersiniz başka alternatifi yoktur.

sonuç itibarı ile başta cehennem gibi gelir sonra alışırsınız, kopamazsınız, bakmışınız okul bitmiş memlekete dönmek istemezsiniz.
    (nigra, 17.04.2006 13:12 ~ 13:13)
  7. (bkz: inan turizm)
    (flavius, 10.07.2006 16:33 ~ 16:37)
  8. doğal gaz boru hattı döşenmesiyle tüm yolların köstebek yuvası varmış gibi delik deşik olduğu, mecburiyet caddesi denen tek caddenin artık yürünemez hale geldiği, toz toprak eksik olmayan bir yere dönüşmüş olan ilimizdir. yok adamlar bi yere başlayalım bitirelim demiyorlar ki, bi yeri kazıyorlar hobaa başka yere, zaten küçücük yer. gün boyunca toz toprak solumaktan ciğerlerimiz altüst oldu.
    (nigra, 03.08.2006 00:35)
  9. üniversite zamanı öğrencilerden dolayı cıvıl cıvıl olan niğde sokakları öğrenciler gittiğinde kedilerin bile sokakta dolaşmaya çekindiği bir hal alır. şehrin çok küçük olması herhangi bi hatanızda, düşmanlarınız tarafından kolayca bulunmanızı sağlamaktadır..
    (aranjor, 04.01.2007 17:21)
  10. meydana yapılan eski türk cumhuriyetlerinin kurucularının büstleriyle daha da tuhaflaşmış olan güzide kentimizdir. yok gezerken* hepsi sinirli sinirli bakıyor insan bir tuhaf oluyor.
    (nigra, 10.02.2007 14:37)
  11. üniversite gençliği ve öğretmen camiasının çay, niğde gazozu, kahve, soda, limon suyu, papatya çayı gibi bilimum içecekle kafayı bulup halay çektiği, tek caddeli, ova görünümünde, yüksek olmayan ve ağaçsız dağlarla çevrili kurak bir anadolu şehri.

rektörlük yolunda yeni açılan hanedan köftecisi çok başarılı, buna değinmeden geçemeyeceğim.ayrıca esnaf da gayet kibar gördüğüm kadarıyla.

bir de çamardılı olup da ezik olanlar(hepsi değil tabi, tenzih ederim) adanalıyım diyormuş ben geçen gün bunu gördüm. (bkz: one against two)
    (mosquito hunter, 12.03.2007 16:10)
  12. 51 plakalı ilimizdir. 7312 km2 alan uzerinde 348.081 nüfus, 5 ilçe, 116 köy ve 52 belediyeyi barındırır.

ilçeleri şunlardır: altunhisar, bor, çamardı, çiftlik, ulukışla

belediyeleri ise şunlardır: niğde*, altunhisar*, bor*, çamardı*, çiftlik*, ulukışla*, aktaş*, aktoprak*, alay*, azatlı*, bademdere*, bağlama*, bahçeli*, bozköy*, burç*, çavdarlı*, çayırlı*, çiftehan*, çömlekçi*, çukurkuyu*, darboğaz*, değirmenli*, dikilitaş*, divarlı*, dündarlı*, edikli*, elmalı*, fertek*, gümüşler*, hacıabdullah*, hacıbeyli*, içmeli*, karaatlı*, karakapı*, karanlıkdere*, kayırlı*, keçikalesi*, kemerhisar*, kızılca*, kiledere*, kitreli*, konaklı*, koyunlu*, orhanlı*, ovacık*, sazlıca*, ulukışla*, yakacık*, yeniyıldız*, yeşilgölcük*, yeşilyurt*, yıldıztepe*

an itibariyle gündüz beder valisidir.. resmi web sitesi http://www.nigde.gov.tr adresindedir.
    (rio, 26.05.2007 14:56)
  13. (bkz: koyunlu)
    (madalyonun güzel yüzü, 27.05.2007 03:00)
  14. (bkz: birko)
    (bkz: okyanus)
    (madalyonun güzel yüzü, 27.05.2007 03:07)
  15. heryerde sadece mecburiyet caddesinden bahsedilen fakat, bağları,çeşitli tarihi bölgeleriyle malesef yurdum insanının eksik coğrafya ve tarih bilgisi yüzünden önemi anlaşılmamış yığınla tarihi esere ev sahipliği yapan, iç anadolu'nun en güzel şehirlerinden biridir! fakat heryerde olduğu gibi orası da göçlerle istilaya uğramıştır!(doğudan ve adana,mersin vs.den)
    (ggecim, 14.07.2007 02:46)
  16. (bkz: niğde gazozu)
    (endoplazmik retikulum, 29.10.2007 13:42)
  17. bir kaç saat önce askerlik görevimi gerçekleştirmek için adım attığım, jandarmalara yakalanmadan bir kaç saat şehri tanıyabilmek adına şuursuzca dolandığım ve muhtemelen kaybolacağım şehirdir.
    (belmonte, 12.12.2007 10:52)
  18. iki hafta boyunca bulunmak zorunda olduğum küçük, küçücük il. şehir merkezinde yemek yenecek tek mekan arısoylar dır. üniversite olan diğer yurdum şehirlerinden en büyük farkı üniversite olmasına rağmen sosyal hayatın gelişmemiş olmasıdır.
    (007, 20.03.2008 23:06)
  19. ben küçükken okur yazar oranının % 95 olması ile tanınırdı çevrede
    aydın halkı ile bilinirdi , memur memleketi olarak anılırdı
    ben küçükken sokakta kimse dönüp bakmazdı, rahatça dolaşabilirdin, gidecek yer de pek yoktu ama yine de seni dışarı çıkmaktan alıkoyan sebep rahatsız edilmek olmazdı
    suç çok fazla değildi, belli yerler vardı her ildeki gibi
    ben büyümeye başladığımda niğde de büyümeye başlıyordu, lisesi bozuldu önce, önlerinde çeteler dolaşmaya başladı. korkmayı o zaman öğrendim insanlardan. sonra büyük okul açıldı, hareketsiz, sessiz-sedasız kente hareket getirecekti büyük okul . uzun zaman üniversite demediler adına fen-edebiyat fakültesi açılamadığı ve profesör bulunamadığı için. sonra tv de gördüğüm darul fünun kapısına benzer bir kapı yaptılar adını koydukları büyük okula. içinde hoca yoktu başta, kapının ardında bina yoktu. yapıldığı yer çökmekte olan bir bataklıktı. kimse aldırmadı. üniversite şehri olmuştu ya hepsi çözülürdü. uzun zaman uğrayamadım sonraları. üniversitelerin şehrine gitmek gerekmişti, çok sonra kısa süreliğine gittiğimde ise bir daha görmek istemeyeceğim şekile gelmişti küçük kent. kaybolmuştu, yabancılaşmıştı benim gibi kendine. umutlarla açılan üniversitesi çetelerin ve tek bir siyasi görüşün kalesi olmuştu. yurtlarında kendi gibi olmayanları döven ağabeyler, ablalar yaşamaya başlamıştı. oysa yıllar yılı sosyal demokrasi kalelerinden biri olarak anılırdı , antalya ve izmirle birlikte. artık ne sosyallik, ne demokrasi kalmıştı güzel ülkem gibi güzel kentimde. sokağa çıkamaz olmuştu insanlar hava kararınca, gündüz vakti ise ciğercinin önündeki kedi misali et görünce etleri kabaran insanlar doluşmuştu. okullarında kavgalar, cinayetler, kürtajlar hüküm sürmeye başlamıştı. piknik yapmaya her hafta sonu gidilen bağlarında adam boğazlanır olmuştu . daha çok zenginlik, daha çok alıcı, daha çok tüketim en son oraya girmişti ya girer girmez kendileştirmişti orasını da . heryer gibi , canım istanbulum gibi kendinden kopmuş, tanınmaz hale gelmiş bir kent oluvermişti niğde .

keşke ben de büyümeseydim , o da ...
    (bilginsel, 20.03.2008 23:50 ~ 23:53)
  20. yetmiş bin nüfusu olmasına rağmen aradığınız herşeyi bulabileceğiniz minik bir şehirdir. üniversitesinin gelmesiiyle ortamların şenlendiği ve adım başı internet kafe bulabileceğiniz bir yerdir. kalesi amacından saptırılan doğalgaz diye heryeri yazılan darmaduman edilen, bora gitmek isterseniz haydi bor bor bor sesini duymanın yeterli olduğu milliyetçi ve bundan dolayı lise gençliğinin sürekli kavga etmekten kendini alı koymadığığı bir şehir...
    (fald, 06.06.2008 19:23)
  21. http://dohayko.org/...

belediyesi, sokak köpeklerini çöplüklere doldurmuş, yaz sıcağında hiçbir gölgelik alan olmadan, çöp artıkları ve diğer köpeklerin leşlerinden başka gıda sunmadan, paslı tenekelerde sıcaktan kaynamış, pis suları içirerek, ölüme terkeden il...

http://dohayko.org/...
    (sleeplessbeauty, 24.08.2009 20:35)
  22. (bkz: nirde)

(bkz: nerde)
    (bkz: nerede)
    (anathema se, 24.08.2009 20:37)
  23. geçti bor pazarı sür eşegini niğdeye atasözüyle iyi bilinir.bolca elma, soğan, patates bulunur.
    (çelap, 12.10.2009 16:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil