daracık akdeniz bar'da yer bulunmadığı zamanlarda keşfedilmiş, nevizade'de bulunup, nevizade'nin gürültüsünü, kalabalıklığını unuttarabilen, terası özellikle görülmesi gereken mekandır.
kolaya su katma işini epeyce abartmış,"hay ben bundan edeceğiniz kârı şeedeyim" cümlesini her daim sarf ettiren, bu tip kurnazlıklara sinir olduğumdan mütevellit nefretimi kazanan mekan.
iki yarak sahibi pardon penis sahibi olarak gitmek gibi bir hata işledik bu akşam bu mekana. daha önceden gitmiş olmam nedeniyle burayı seçtim, dışarı çıkıldığında nereye gitsek acaba stresi yaşamamak için herhalde aydından gelen amcoğlumla bir şeyler içmek için burayı seçtik. keşke seçmez olaydık. fena halde sinirlenip evin yolunu tutmama neden olacak bir uygulama başlatmışlar sağolsunlar. zaten bir beş dakika öncesinde polis tarafından çevrilip kimlik kontrolü gibi insanın canını sıkan bir muameleye tabi kaldığımız için içmek istememiz de oldukça doğal gelmişti. mekana girişte elinde iki çay bardağıyla karşısında orospu çocuğu varmış gibi rahatsız edici derecede bakan bir bebe vardı. neyse mekanı biliyorum azıcık havasında teras kata çıkmak için asansöre doğru yöneldik. arkadan bir ses, evet o bebenin:
-pardon, arkadaşlarınız mı var burada?
+anlamadım
-arkadaşlarınız mı var burada yoksa buraya sık sık gelip gider misiniz?
+hayırdır teras katına çıkmak için illa arkadaşımızın mı olması lazım içeride?
-normalde damsız almıyoruz da
+hadi ya ne zamandan beri?
-2 aydan beri. eski müşteriyseniz sorun yok(burun kıvırmalar falan)
+yok canım almayalım biz
-siz bilirsiniz
+tabii ben bilecem amına koyim
görüldüğü üzere nevi eğer o elinde çay bardakalrı olan gerizekalı bebe doğru söylüyorsa damsız almama gibi bir uygulamaya geçmiş. hani damsız almıyoruz demesinden sonra "bizler geyiz, geçen yaz hollanda evlendik bu eşim .. ben de ... buyrun kimliklerimiz. içeri almak için illa amcığımız olması gerektiği gibi bir uygulamayla karşılaşacağımızı hiç düşünmüyrduk. oha felan olduk" demek vardı ama uslu olmak için çok nedenim vardı. zaten az önce polis tarafından durdurulup kimlik kontrolü yaparak aşağılandıktan sonra, böyle gizli eşcinseller tarafından salt, daşşaksız, lonely yarakmışız gibi muamele görmek adamı fena halde sinirlendiriyor. açıkcası epey sinirlendim. hala da sinirim geçmiş değil. gidip sinirimi tekel vodkadan çıkaracağım sanırım. son söz olarak neviyi bu amcık uygulamasından dolayı kınıyorum.
cins mal manasında kullanılır. aynı türden malın mislini ifade eder. borçlar hukukunun hasar- yarar bahsinde ise
nev'i telef olmaz özlü sözü vardır. aynı nev'iden mal bulundukça borcun devam edeceğini belirtir.