türkçeyi her konuda desteklemek için uygulanabilecek kampanya adı.şimdiye kadar çoğu kişi "kolay oluyor diye ok yazıyorum" diyordu bende bu insanlar arasındaydım ama şöyle bir gerçek var ki "hee" yazmakkla "ok" yazmak arasında kolaylık açısından bi fark yok.bunu fark ettikten sonra hee demeye başladım.türkçemizi nette de korumak için haydi bundan sonra ok yerine hee diyelim...
basit gibi görünse de bizi taş devrine götürecek bir olay değildir. hee belki saçma ama "ok" a tam karşılık gelen "tamam veya tmm" ı kullanmak bizi geriye götürmez. "ok" diye ingilizce kullandığını zannederek ileriye mi gitmiş oluyoruz ? bu "ok" mevzusu sadece sanal ortamla sınırlı kalmamış, günlük hayata da sıçrayarak tamam yerine sözlü iletişimde okey kullanılmaya ve yayılmaya başlamıştır. hep aynı zihniyetle " ben ok diyince türkçe bozulacak mı ?" felsefesi, bugün "fix hareket, duble/dabıl yapmak, start vermek" şeklinde bünyelere zuhur ediyor. hoş mu sizce ? cümleyi ya tam türkçe, ya tam ingilizce kurmak en güzeli değil midir ?