belki ilginizi çeker
  1. · altıncı neslin sözlükteki seviyeyi düşürmesi
gündem
  1. · yetenek sizsiniz türkiye
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · öğretmenler günü
  8. · 23 nisan 2007 kuran okuma yarışması
  9. · aq

nesilsiz bir sözlük istiyoruz  

1. ilk sözlüğü açtığınızda sizi güzelinden bolca oylanmış giriler selamlar elinzie çayınızı ttuklar şöyle bir gerinip girersiniz sözlüğe yaa..geçenlerde dikkatimi çekti ne çok nesil le ilgili başlık oylanmış sonra dikkatlice bir gezinince nesil le ilgili ne çok giri olduğunun farkına vardım..bir an kafamda nesilsiz bir sözlük gibisinden bir şey düşündüm... bir sürü saçma sapan tartışmadan gereksiz prim yapmalardan kurtarır herkes kendi işini yapar gibi geldi bana...evet evet kesinlikle ben kendi adıma şu nesil şeysinin kalkmasını temenni ediyorum...

b.n= ama en çok ta kaybolmayan sakız espirisinin buraya yapılmamasını istiyorum..
    (hayatberbat, 09.06.2007 16:24 ~ 16:25)
  2. haykırış bu, istek de olabilir aslında ama yoğun bir enerjiyle aktarılmış, hissediyorum.
    birinci nesil yazarlar, ben burada entry girerken gelip de başımı okşayarak "ayyh 4. nesil misin sen? afferin afferin yaz" diyorlar bazen, içim bir hoş oluyor. olmasın o öyle. nesil olmasa bunlar başımıza gelmeyecekti.
    (bkz: yok artık daha neler)
    (gothic bakkal emo berber takım yıldızı, 09.06.2007 16:30)
  3. nesilsiz sözlük sanıyorum teknik bağlamda wondrous'ın tuvalete gitmeyi ertelemek suretiyle yapabileceği sıradan bir işlem; fakat sanal da olsa sosyal komünlerde duyulan statü gereksinimi kıdem-kademe hiyerarşisinden kurtarmak ütopya kategorisine girdiğinden sözlük formatı miyadını doldurana kadar bir darbe yaptık yaptık; ne de olsa iki ayda bir aya gidebiliyor insanoğlu.

fakat iş bu platon'dan beri; kategorizasyon mantığı süreklilik alameti sayıldığından kişinin nikneymi önündeki sayı ile ilgilenmek, tek kişilik sosyalizasyon çabasına denk düşer ve bu sebeple "nesilsizlik" ideası kutsanması gereken, "mükemmel" şartlardan ziyade yarak kürek bir avuntuya bırakır yerini. daha basite indirgersek; muamele nesil farkı gözetilerek uygulanmadığı sürece rakamlar formaliteden öteye gidemiyor. ha ama siz eşitliği kağıt üzerinde sizden düşük ya da yüksek kademede yer alan kişi noksanlığı ile bir tutuyorsanız, "küba süper bir ülke eki eki" hülyasıyla hayat gailesinin girdaplı sularında eğleşmeye devam edebilirsiniz.

istenecek şey nesilsiz değil, moderasyonsuz bir sözlüktür; fakat onu da tartışıp gündeme getirecek, hatta uygulamaya koyduracak ve bu uygulama çerçevesinde süpersonik rahat yaşayabilecek düzeyde bir altyapıya ve bilinç seviyesine de toplu olarak sahip değiliz. hoş olsak sözlük denen şey de tarih olacak ama neyse şimdi şey olmasın. takılıyoruz iyi kötü.
    (vandal mimar, 09.06.2007 16:57 ~ 27.07.2007 02:01)
  4. bu isteğin itü sözlük'te dile getirilmesi gayet makuldur. ama ekşi sözlük'teki nesil olgusunu saçma bulmamaktayım.

ekşi sözlük'te nesil ayrımının belirli bir zemini vardır o da şudur: ekşi sözlük'ün birinci nesil yazarları, ekşi sözlük formatının oluşumunu sağlamış olan kişilerdir. ekşi sözlük formatı, ssg tarafından aniden yapılmış bir icat değil, ekşi sözlük'ün ilk üyelerinin yani birinci nesil yazarlarının kollektif emeğinin ürünüdür. o nedenle de ekşi sözlük'ün birinci nesil yazarlarının özel bir etikete sahip olmaları haklı bir durumdur. ha bu elbette ki kişinin zekası ile nesli arasında kesin bir ilişki olduğu anlamına gelmez. ama gene de, ekşi sözlük'teki farklı nesiller arasında, abartıldığı kadar olmamakla birlikte, bazı sosyolojik farklar yok değildir.

buna karşın, ekşi sözlük haricindeki sözlüklerde nesil ayrımının gerçek bir sosyolojik temeli yoktur. bu nedenle de gerekli değildir.
    (insanlığa adanmış bir hayat, 09.06.2007 17:16 ~ 17:18)
  5. (tatito, 09.06.2007 17:25)
  6. (factotum, 02.07.2007 23:56)
  7. -kaçıncı nesilsin?
    +hissettiğim nesildeyim hu huu...
    (gakko, 03.07.2007 00:27)
  8. (auryn, 03.07.2007 00:31)
  9. haklı ve doğru bir taleptir.

hindistan'da bile cast sistemi yok artık dedirtir.
    (nervikan, 03.07.2007 00:33)
  10. (nophiem, 03.07.2007 00:37)
  11. (zinzoline, 03.07.2007 01:59 ~ 01:59)
  12. gün olurda 6.,7. nesil alımları falan olursa bir daha düşünürüz ama o zamana kadar tam gaz destek.
    (sasa, 03.07.2007 02:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil