|
|
- neşet ertaş'ın overhis nefis eseri.
şu garip halimden bilen işveli nazlım
gönlüm hep seni arıyor neredesin sen
tatlı dillim, güler yüzlüm, ey ceylan gözlüm
ben ağlarsam ağlayıp gülersem gülen
bütün dertlerim anlayıp gönlümü bilen
sanki kalbimi bilerek yüzüme gülen
sinemde gizli yaramı kimse bilmiyor
hiçbir tabip bu yarama melhem olmuyor
boynu bükük bir garibim yüzüm gülmüyor
- selda bağcan da seslendirmiştir. enfes bir türküdür.
- (bkz: bozkırın tezenesi)
- filiz akın ve tarık akan'ın baş rollerini paylaştığı tatlı dillim filminde söylenen türküdür.
- hüsnü şenlendirici tarafından çalınan versiyonunun tam rakı sofrasına uygun olduğu harika türküdür.
(troke, 04.04.2006 11:40)
- (bkz: acem kızı)
- her ne kadar her söyleyenin ağzına yakışan bir türkü olsa da, kesinlikle neşet ertaş'tan dinlenmesi gereken eserdir. öyle güzel vurgular yapar o kadar güzel okur ki gene, insana bir koyar, pir koyar.
- bu sözlere o müzik nasıl da yakışmış, kimlerin şarkısı olmuş, kimlerin kalbini yakmış. bu türkü beni önce kaskatı yapıyor, sanırım hiç düzelmeyeceğim diyorum. sonrasında tam boğazımda bir yutkunma ama öyle böyle değil vargücüyle boğucu bir yutkunma gereksinimi başlatıyor. ellerim soğuyor, gözlerime vuran o tazyikiyle karla karışık bir yağmur halinde boynuma doluyor, içim yanıyor.
- içindeki "gönlüm" sözcüğünün, aslına uygun olarak "goynüm" şeklinde telaffuz edildiğini duyduğumda daha bir anlam kazanan orta anadolu türküsü.
- muhteşem insan neşet ertaş'ın muhteşem türküsü.selda bağcan'ın yorumuyla insanın içini bir hoş eden, eğer hasretlik çekiyorsanız gözyaşlarınızı ister istemez akıtan , insana of çektiren türkü.
(billy, 27.11.2007 10:39)
- ''tatlı dillim, neredesin sen''
diyebildiğiniz biri varsa eğer, uzak olsun ama hep kalbinizde uyusun hiç önemli değil.
|