|
|
- bir durumun, zaman içinde değişimini anlatan kalıptır.
rte'nin de sık kullandığı bir kalıptır. kendince icraatlarını anlatırken çok iyi noktaya geldiklerini anlatmaya çalışır.
fakat 3-5 örnekle bile nereden nereye kalıbının, kendisinin aşağıdan yukarıya doğru kolunun kalkmasıyla ters orantıda olduğunu görebiliriz.
221 milyar dolarlık iç-dış borç toplamı 420 milyar doları aşmış.
22 milyar dolarlık cari açık 50 milyar dolara yaklaşmış.
kişi başına düşen borç miktarı, 3300 dolardan, 6000 doları aşmış.
kredi kartı borçlusu sayısı 4 kat artmış.
esnaf bitmiş.
küçük üretici bitmiş.
üretim yapıp ihracat yapanlar, aşırı değerli türk lirası poltikası ile bitirilmiş.
buğday, pamuk, mısır, bitirilmiş bu ürünler ithalat kalemlerine girmiş. -yunanistan'dan pamuk ithal ediyoruz düşünün gerisini-
şeker pancarı bitirilmiş yerine ab ülkelerinden suni tatlandırıcı ithal edilmeye başlanmış.
kıbrıs elimizden neredeyse çıkmış, uluslararası kamuoyunda işgalci konumuna düşmüşüz. -bunda büyük pay, 58. hükümetin dışişleri bakanı yaşar yakış'tadır.-
iletişim sektörünün %85'i, enerji hammaddesinin %60'ı, finans sektörünün %60'ı, ağır sanayinin kontrolü yabancının eline geçmiş.
özelleştirme adı altında hısım akrabadan zengin olmayan kalmamış.
devletin resmi raporlarınca belirlenen yolsuzluklar dokunulmazlık zırhı içerisinde susturulmuş.
muhalif sesler, baskıyla veya 3-5 kuruş verşlerek, bir ihale de onlara verilerek, borç öteletilerek veya vergi affına sokularak susturulmuş.
tekel'in alkollü içecek bölümü mey içki'ye içindeki 100 milyon dolarlık stokuyla ve milyonlarca dolarlık arazisi ve yapısıyla 292 milyon dolara satılıp, aynı mey içki alışından 2,5 yıl sonra abd şirketine, şirketin %90'ını 810 milyon dolara sattı. rakı şişesinin değiştirilmesi dışında hiçbir yenilik veya yeni bir yatırım yapmadan! yani rakımız artık amerikan oldu.
35 milyon dolara erdemirden yabancı(!) satın almasın diye alınan yarımca limanı'nın 105 milyon dolara şeyh muhammed bin raşit el maktum'a peşk.. öhöhöhm satılması ve galataport projesinin bitiminde bu limanın değerinin 1,5-2 milyar dolar arasında bir değere ulaşması da gözlerden kaçmamalıdır. gerçi, şeyh maktum yabancı(!) sayılmaz... iett arazisinin parasını hala ödemediği halde ihalenin iptal edilmemesi onun bizden(!) biri olduğunun kanıtıdır.
tabi, sami ofer'e verildilkten sonra imar planı değişiklikleriyle, satılan(!) yerlerin değerinin arttırılması da bu işlerin tuzu biberi kimyonudur...
ulan 3-5 dedik bayağı bir yazmışız... ama bu haliyle bile devede kulak. devamını araştırmak da zor değil hani, bunun onlarca katını bulabilirsiniz.
harbi lan tayyip, "nereden nereye" milletin sırtına bir parmak kömür tozu çal, sonra de ki, "biz refah getirdik".
tayyip adamsan -bakın "adam değilsin" demiyorum, "adamsan" diyorum, bu sebeple hukuka uygundur- kişi başına düşen milli gelir miktarı ile alakalı yaptığın konuşmalara, "kişi başına düşen borç miktarını da 2'ye katladık!" diye dürüst olursan, seviniriz.
|