nerede yaşadığının farkında olmayan ahmaklar   

adana çık aradan

1. kendilerine kürtçü, kürt milliyetçisi, ezilmiş halk, pkk sempatizanı, hadepli, dehaplı * diye uzayan ve uzadıkçada artık kabak tadı veren*, insan taklidi içerisindeki topluluklar, artık nerede bir gösteri yapılacaksa (gösterinin içeriği hiç farketmez ne bok olursa olsun) oradalar ve tüm çirkinlikleriyle tüm hainlikleriyle bıkmadan usanmadan bölücülük ,saldırı ve şiddet uygulamaktalar.
    bu olayları bazıları yorumlarken “provokasyon” veya “birileri gıdıklıyor” diyorlar. inanmak istiyorum inanmak istiyorum ama ben bu insanların içerisinde uzun yıllar yaşadım. gerçekten inanmak istiyorum. inanamıyorum ve genelleme yapıyorum kendi kendime;
    bu insanların tamamına yakınında bölücü örgüte bir sempatizanlık var. *
    nasıl! nasıl! olurda bu insanlar, bu akıl almaz bir gaflet içerisindeler, nasıl olurda bu bebek katilleriyle bir saf ta bulunurlar, hangi gerekçe ki teröristlerin yandaşı olmayı haklı kılar, sorarım size aklın yolu bir değilmidir?”
    ha devletin de hataları vardır mutlaka. ama haksızlık etmeyelim ki bu devletimizin diğer vatandaşlarına karşı da hataları vardır.
    kürtlerin yaşadığı bölgelerde ve şehirlerde bu oyunlar elbette oynanıyor. ancak ufak bir ayrıntıyı unutmayalım kimse lazlara, çerkezlere ve daha ne kadar milletten insan yaşıyorsa onlara bu oyunlar neden oynanmıyor?
    cevabı çok basit onlarda bu potansiyel yok. hainlik yok. millet olma bilinci tam. onların hiçbiri kendini tanıtırken t.c. vatandaşıyım filan diyerek asla türkiye cumhuriyetini ve devletini küçümsemiyor. aslanlar gibi göğsünü gere gere
    ben türküm diyor.

nitekim ulu önder atatürk
    "ne mutlu türküm diyene demiş" ve türk milleti olmanın gerekliliği ve milliyetçilik konusunda da bize şu sözleriyle ışık tutmuştur;

“türkiye cumhuriyetini kuran türk halkına, türk milleti denir" diyerek tanımlamış ve türk halkı birbiriyle kaynaşmış, müşterek bir geçmişe ve kültüre sahip, milli ülküler için gelecekte birlikte yaşama arzusunda olan bir topluluk olarak, türk milleti'ni oluşturur.
    (bkz: http://img341.imageshack.us/...)

atatürk milliyetçiliğinde kendisini türk sayan ve türk milleti'ne mensup olmanın şeref ve bilincine sahip herkes türk'tür. bu bilinç, türk milleti'ni milli dava için çalışmaya iten en önemli güçtür.”

türk eli büyüktür. her yeri dolduran türk'tür ve her yeri aydınlatan türk'ün yüzüdür. diyarbakırlı, vanlı, erzurumlu, trabzonlu, istanbullu, trakyalı ve makedonyalı hep bir milletin evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır. bu damarlar birbirini tanısın. bu dediğim şey olduğu zaman, başka bir alem görülecek ve dünyaya hayret verecektir. türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacaktır.”
    (bkz: http://img406.imageshack.us/...)

"vatanımız, türk milleti'nin eski ve yüksek tarihi ve topraklarının derinliklerinde varlıklarını sürdüren eserleri ile bugünkü yurttur. vatan hiçbir kayıt ve şart altında ayrılık kabul etmez ve bütündür. "
    (bkz: http://img424.imageshack.us/...)

atatürk'e göre bir topluluğun millet sayılabilmesi için, "zengin bir hatıra mirasını elinde bulundurmak, birlikte yaşama hususunda ortak istekte samimi olmak, sahip olunan mirasın korunmasını birlikte sürdürebilme konusunda ortak iradeye haiz olmak, gelecek için aynı programı gerçekleştirmeyi istemek ve birlikte sevinmiş, birlikte aynı ümitleri beslemiş olmak" gereklidir.
    (bkz: http://img343.imageshack.us/...)

eee artık atamızın bunca sözünden sonra da hala provokasyona gelen varsa kusura bakmasın ama zittirip gidebilir her nerede yaşamak istiyorsa…
    (beybabacan, 04.04.2006 02:52 ~ 16.05.2006 23:40)
  2. matrix sakini pilimsi insanlar. energizer tavşanı kulaklarının dibinde davul çalasıca kişiler.
    (genaro, 04.04.2006 03:40 ~ 03:42)
  3. ben bölücülüğün ve terörün karşısındayım. devletin yaptığı hatalar elbette orada bazılarının canını gerçekten yakmıştır. belki orada doğup büyümüş olsak bizde aynı duygularla yoğrulup sıkı bir kürt milliyetçisi olabilirdik.çünkü orada çocukluktan başlayan bir devlet dünmanlığı bilinci empoze ediliyor. hep ezildikleri anlatılıyor.
    ne milletten olursak olalım ulu önderi doğru anlayıp hiç bir zaman bu devlete silah sıkan veya meşru yollarla devlet içerisinde başka bir devlet propogandası içerisinde olmamamız gerekir.
    şuna emin olabilirsiniz oraya yapılan yatırım ve kaynaklar türkiyenin hiçbir bölgesine yapılmıyor. insanlar hazıra alıştırılmış. çalışmak yok. yatırımını o bölgelere yapmak orada doğup büyümüş insanlara bile zor geliyor.

yine üzerine basa basa tekrarlıyorum

hiç bir haklı gerekçe masum insanları ve/veya bebekleri öldürmeyi haklı çıkarmaz. inancımız gereği de bu böyledir ve bizim devletimiz içinde geçerli olan gerçektir aynı zamanda.
    (beybabacan, 04.04.2006 09:42)