|
|
- öğrenilmesini şahsi kararlara bıraksak kişiden kişiye değişir..öğrenmek mi, öğrenmemek mi isteyen fazla olur bilinmez..keza; öğrenildikten sonra hayata karşı tutumda meydana gelecek değişiklikler, bu hayattaki etkileri de bireysel olarak dallanıp budaklanır..
belki başka bir zamanda bu bilginin öğrenilmesi tamamen yasaklandı..kader denilen sırın içine sonsuza dek saklandı..
tıbbi istisnaların kaideleri bozmadığını varsaydım..ama günümüzde bu işin müneccimliğini bazı tıp duayenleri yapabiliyor, tanrıcılık oynuyorlar..düşünmesi bile mideyi bulandırmaya yeten bir hastalığın sonucunda mantık sınırları içerisinde kurtulamayacak olan hastaya yaşaması için belli bir süre tanınıyor..sonrası malum deniyor..bu yoldan çıkarak bir tarafı haklı, bir tarafı haksız yapmak istemiyorum..sadece düşmanımın bile başına gelmemesini istediğim bir durumu irdeliyorum..nerede, ne zaman ve nasıl öleceğini bilmek genellikle bu tarz tıbbi müdahalelerin sonuçlarında karşımıza çıkıyor..dediğim gibi, herşeyin son noktasını koyacak olan yine kişinin kendisi oluyor..
sonuçta ben bilmek istemezdim..benim için bir sır olarak kalabilir..
- (bkz: biteceğini bile bile bir ilişkiye başlamak)
- (bkz: intihar)
(bkz: idam)(camel, 21.09.2006 01:52)
|