nepenthe   

adana çık aradan

1. sentenced grubunun amok albümündeki bir şarkı. kendilerinin en güzel şarkılarındandır.
    (simsiyah, 26.03.2004 22:08)

2. sentenced eski vokalinin de "yetenekliyim ulan ben,sesim güzel" dediği,sentenced'ın bir de klip çektiği amok albümünün en iyi şarkısı.*
    (palanthaser, 29.05.2004 21:05)
  3. akustik gitar intro/outrosu, basit ve gaz yapısı, taneli jarva'nın güçlü vokalleri, anlam yüklü sözleri ve tabi ki müthiş chorus bölümüyle * sentenced'ın en iyi parçası. "best of 90's rock" adı altında bi compilation yapılsa nepenthe'nin kesinlikle dahil edilmesi gerekir. dinleyin, dinlemeyenleri uyarın.

think about all the good in your life
    it's only temporary
    think about all the positive sides in life
    they never last forever

so drink to forget
    and drown all your sorrow
    bury your dreams
    choose mind refinery

all the tears and the fears and the lies and the cries of the...(nepenthe)
    all the tears and the fears and the lies and the cries of the past!

when the light of the chosen has died
    when the master is slave to his life

all the fears and the tears and the lies and the cries and the...(forget)
    all the love and the hate and the hate for you my love!

it is time to do something right, for once, goddamn!

[solo burda başlıyo, catharsis dedikten az sonra bitiyo]

so drink to forget
    bury your dreams
    and choose catharsis

when the master is slave to his life

all the tears and the fears and the lies and the cries of the...(revenge)
    all the hate in the world is the power to bring you down!

it is time to pay back for the crimes in past times.
    (soulforged, 14.05.2005 08:41)
  4. acı ve üzüntüyü geçirdiği rivayet edilen ilaç. eski yunancadır.
    (soulforged, 14.05.2005 08:46)
  5. sentencedjarva gittikten sonra tanıyan bünyelerde şaşkınlık yaratan mükemmel bir sentenced klasiğidir. sözleriyle, vokaliyle, ritimleriyle, dinamizmiyle, solosuyla, ... sentenced'ın tüm yeteneğini sergilediği şarkıdır.

katharsis rock bar'da çalınca "..and choose katharsis!" kısmı yüzlerde hoş bir tebessüm bırakır.

klibi incelediğimizde, daha sözlerin başladığı yerde jarva'nın boğazının ve çenesinin konumu insanı endişelendirmekte, tenkula'nın kısacık diken diken saçlarıyla yarattığı afacan çocuk imajının gölgesinde attığı solo göz kamaştırmaktadır. tapılan bir insanı izlerken birinin "aaa, offspring vokaline benziyo la bu!" diye çıkıntılık yapması durumunda hemen kafasında bir adet bira şişesi kırmak suretiyle o kendini bilmez şahıs etkisiz hale getirilmelidir. ranta o upuzun, dalgalı sarı saçlarıyla, baterinin arkasındaki duruşuyla kendine aşık etse de; klipten benim çıkardığım sonuç, sevilen grupların kliplerinin izlenmemesi gerektiğidir.

"so drink to forget
    bury your dreams
    choose mind refinery"

jarva sözü dinlenilmesi gereken bir abimizdir, "harbi la, ne bok yemeye çırpınıyorum ki ben!" deyip bir bira daha açmak gerekir.
    (adyingwish, 16.07.2005 12:56)
  6. o bir insanmış aynı zamanda; önünde saygıyla eğiliyor, başarılarının devamını diliyoruz efendim.
    (adyingwish, 16.07.2005 12:57)
  7. üçüncü nesil yazar.
    (skuba, 29.07.2005 22:42)
  8. sene 1999 ilk defa gözleri gözlerime değdiği sırada fark ettim ki gözüme kirpik kaçmış istemsiz olarak gözlerimi kırpıştırmaya başladım tabi sonra ovuşturdum geçti. sonra bi baktım o da bana gözlerini kırpıştırıyo. hemen ceylan gibi sekerek yanına seğirttim. gözüme kirpik kaçmasının 6 seneye vesile olabileciğini nerden bilebilirdim ki?(yok lan öyle olmadı slm asl pls dedim geçtim gittim. yok lan öle de olmadı ürkek bakışların karşılaşmasıydı bizimkisi.)
    sonra günler geçti baktım bizim muhabbetlerin sonu gelmiyordu. çoğu konuda hemfikirdik. üstüne üstlük de sona yaklaştığımızı düşünürken daha tam kısmını yaşamadığımızı yatakhane günlerimizde anladık.
    bıcır bıcır konuşur bazen. böyle içini şenlendirir insanın. çoğumuzun hafızası olmuştur kimi zaman. bi de benim en dikkatimi çeken yanı çoğu şeye mantıklı açıklamalar getirebiliyor olmasıdır. çok ince düşüncelidir. birisinin çizgisinden öteye geçmememektir tüm çabası. beni mutlu etmiştir. bunu bilir bunu söylerim.
    doktor olacak yakında kendisi. evet yakın göreceli bir kavramdır. şurda iyimser olmaya çalışıyoruz. aslında yarasını fazla deşmeyelim.
    lan nepenthe bak burdan söylüyorum. bilgilendir bizi. rüya/!nepenthe falan güzeldi. ben çok beğendim mesela. ilginçti.
    (viola, 30.07.2005 02:11)
  9. taneli jarva'nın suratını tüm videolarda olduğu gibi bunda da net göremediğimiz tapılası sentenced parçası.jarva abinin çenesinin aldığı şekillere dikkat.sanki gırtlaktan değil de çeneden kaynaklanıyor o müthiş vokal dedirten parça.
    (floydzede, 29.10.2005 03:41)
  10. anlatacak kelime bulamadığım, mükemmel kelimesinin yetersiz kaldığı sentenced parçası.klibi de kendisi gibi kusursuz
    (crimsonspider, 30.10.2005 19:51)
  11. hafızasına, tespitlerine güvenilesi insan* takipteyiz. lan attığın ekmek kırıntılarını kuşlar yiyo başka bi şey at bi dahaki sefere* ehe öhe iğrencim evet.
    (viola, 16.01.2006 18:33)
  12. dengesi altüst olmuş bir garip insan evladı. bugün sınavı var ötüyo hala bik bik.
    (viola, 01.02.2006 04:05)
  13. küçüklüğünde en büyük hayali spor spikeri olmaktı ama olamadı. ama spor spikerlerini çok iyi takip ediyor.
    (bkz: spor spikerlerinden inciler/!nepenthe)
    (viola, 15.02.2006 02:36)
  14. üçüncü nesil dans edemeyen yazar.
    (viola, 14.04.2006 16:45)
  15. sentenced ı ville laihiala ile birlikte tanıyanların suratında tokat etkisi yapabilecek parça.taneli jarva nın büyüklüğünün kanıtlarından sadece biri.
    (floydzede, 13.05.2006 22:09)
  16. üçüncü nesil hali hazırda hakkımda tek giri yazmış yazar.. saygılar ve başarılar...)
    (alfacanismajoris, 28.10.2006 16:56)
  17. serbest çağrışım; mantıklı çağrışım:

(bkz: lethe)
    (sirona, 03.05.2007 15:20)
  18. eski taksim katharsis günlerinin milli marşıdır.
    (hplovecraft, 04.07.2007 22:31)
  19. uzun zamanlar beynimde yankılanan sözleri içeren şarkı.

"so drink to forget,
    and drown all your sorrow."

uzun bir süre daha da yankılanacak gibidir.
    (cthulhu, 22.10.2007 22:33)