kör olduktan sonra da görebilmesinin dune adlı serinin ikinci kitabından alındığını düşündüğüm ajansavar. (matrix revolutions'taki savaç öncesi parti de dune'deki tau orjisi midir nedir)
so sick şarkısı ile amerika'daki listeleri altüst etmiş siyahi şarkıcı. klibinde oynayan siyahi hatun için ayrı başlık açmak gerekir ama başlığa ne yazılacağı bilinmez.
* ne o mister anderson? giymişiniz siyahları... artiz misin lan sen? * sikecem matriksinizi de sizi de... neo benim adım!
as: ne o mister anderson? yeni isim mi yaptın kendine?
n: benim adım neo adım!!!
as: bu kılıkta geziyon da manita yapabildin mi bari? ne o? yoksa yala abazan mısın?*
n: trinity var.. ulan sana ne!! benim adım neo.
as: ne o mister anderson? kızdın mı?
matrix içerisindeki ismi thomas anderson olan şahıs, bu ismin kökeninin eğer hafızam beni yanıltmıyorsa hrıstiyanlıkta isayı sorgulayan ona kuşku ile yaklaşan ve fakat gnostik hrıstiyanlıkta da isa'nın ikizi olduğu düşünülen kişidir ve anderson da antik yunanda insan manasına gelen andars ve bildiğimiz oğlu kökeni son ile "insanoğlu" anlamını vermektedir yani bu açıdan bakıldığında; thomas anderson hem kuşkucu bir insan oğlu yani matrix'i sorgulayan biridir ama öte yandan başka bir inanışa göre de kurtarıcının alt benliği, ikizi gibi görülmektedir ve kurtarıcı neodur, mesihtir.