görseller
nem 

belki ilginizi çeker
  1. · yarım kalan hayaller yaşındayız
  2. · istanbul un küf sorunu
  3. · gölgeler kırılırken
  4. · gevende
  5. · istanbul üniversitesi bahar festivali 2009
  6. · gittiğin yağmurla gel
  7. · tek şarkı ile depresyona girebilmek
  8. · nükleer kış
  9. · namerde muhtaç olmak
  10. · siyah martılar
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · the twilight saga new moon
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · alternatif ne bakıyorsun diyalogları
  9. · yaran fıkralar

nem  

1. (thereddeer, 05.11.2004 21:26 ~ 21:26)
  2. coldplayin yandan yemişi türk grubu.klipleri bile kopyadır.(bkz: yarım kalmış hayaller yaşındayız)
    (kriskadekobya, 24.01.2006 14:49)
  3. son günlerde çıkan bir sürü ıvırzıvır, grupçuklar, grupumsular arasında, yerini sağlamlaştırmayı hakeden birkaç gruptan biri bence. tamam coldplayi andırıyor olabilir, ama her grup bir şekilde etkilendiği müzisyenlere benzer. en azından,türkiyede pek grubun altından kalkamayacağı soundları var. elektro gitar çarpı 2-bas gitar-bateri dörtlüsünü aşabilmişler.
    (possible dreams, 04.02.2006 15:21)
  4. sade ve samimi bir tarzı olan, ankaralı grup nem, dört kişiden oluşmaktadır ve 2003'te kurulmuştur.
    grubun elemanları:

- emre koylu (davul)
    - hakan özlücan (vokal/gitar/piyano)
    - kıvanç bosuter (gitar)
    - levent kutlutürk (bas)

dır.

ağırlıklı olarak gitar ile piyanonun kullanmaktadırlar. 'güneşte yalnız', yer yer caz öğeleri barındıran akustik ve berrak bir çalışmadır. grup üyelerinin 'şiirsel' ve 'kavramsal' olarak tanımladığı albümdeki tüm sözler hakan özlücan tarafından yazılmıştır.

piyano kayıtlarının bir bölümüne uğur gülbaharlı'nın eşlik ettiği albümdeki davul ve bas kayıtları canlı olarak kaydedilmiştir.

albümden ilk video " yarım kalan hayaller yaşındayız" adlı şarkıya gürcan keltek (digital sanatlar) tarafından çekilmiştir.

haziran-ağustos aylarında marşandiz stüdyolan'nda kaydedilen 'güneşte yalnız' emı etiketiyle yayınlanmıştır.

albümlerinde bulunan şarkıların listesi:

1. güneşte yanlız
    2. melekler düşerken
    3. nükleer kış
    4. kırılana dek büküldüm
    5. bir zamanlar
    6. kuş evi
    7. yarım kalan hayaller yaşındayız
    8. sarıldım kendime
    9. güneşe bakarken
    10. hakettim mi
    11. siyah martılar
    12. sabah ışıltısı
    (adanus, 06.03.2006 23:24)
  5. evlerin duvarlarının kararmasına eden olan uyuz birşey bu. sanki evde nevruz kutlaması olmuş da lastik yakılmış gibi olur duvarlar.
    (bkz: bizim ev)
    (yuziko, 02.04.2006 17:21)
  6. sarıldım kendime adlı mükemmel bi şarkıya soluk vermiş iyi grup
    (atman, 05.07.2006 01:02)
  7. yaz aylarında istanbul'da yüksek oranlara ulaşan, zaten sinüziti olan ve ağrımak için bahane arayan bir başın, birinci bahanesidir. günlerdir süren baş ağrılarımın bir numaralı sebebidir.
    (hobbitt, 14.07.2006 12:34)
  8. gevende grubunun ilk albümü evde bulunan çok güzel enstrümantal bir parçanın adıdır klip için de;

http://www.youtube.com/watch?v=quZwwts2lcc
    (abece, 28.11.2006 02:20)
  9. havadaki su buharı miktarının bir ölçüsüdür. aslında toprak neminden de bahsedebiliriz; ancak genel olarak insanları etkileyen, yaz günleri bunaltan, hissedilen sıcaklığı artıran, havadaki su buharı miktarıdır.

üç tane nem çeşidi vardır:
    (bkz: bağıl nem)
    (bkz: özgül nem)
    (bkz: mutlak nem)
    (misuf, 28.11.2006 02:28)
  10. (bkz: rutubet)
    (dirtypain, 06.03.2007 01:41)
  11. kimi yörelerde neyim yerine kullanılan modifiye edilmiş hali sözcük.

nem alacak felek benim?(neyim alacak felek benim) gibi.
    (chixculub, 09.03.2008 09:36 ~ 09:36)
  12. bu adamları dün gece dinleme imkanı buldum..
    sanmayın ki canlı performan falan, gayet "bant kaydı"..

bilirdim bir iki şarkısını ama fakat lakin dün albümlerine sahip oldum, dostlar sağolsun..
    şarkılarını uykudan evvel kulaklarıma doldurmak biraz da "hırpalanmak suretiyle arınmak" üzere yatağıma girdim, mp3 çalarımı açtım.. dinlemeye başladım.. hemen ardından da dinlenmeye..

sözlerin içe ve dahi dişe dokunurluğu, vokalin "temiz"liği ve melodilerin zamansız sıçrayışlarına karşın mükemmel bir ahenge sahip oluşu beni nasıl bir uykuya yatırdıysa, sabah uyanamadım.. derse de geç kaldım işe de..

nem, sözüm size.. her şey güzel de, bu kadar olmaz..
    albümün promosyonu olarak yer gök inleten bir çalar saat istiyoruz, lütfen.
    (dirtypain, 27.03.2008 14:34)
  13. havadaki su buharıdır. istanbul çok nemli bir şehirdir mesela. bu yüzden istanbul ' da sıcaklık daha fazla hissedilir , yazın istanbul ' da yaşamak bu yüzden daha zordur. su altında nefes almaya çalışıyormuşsunuz gibi olur , havadaki nemi elinizle tutabileceğiniz hissine kapılırsınız çoğu zaman. nem istanbul ' da yaşayan insanlar için iyi olmayıp , sağlıklı bir yaşam sürmelerine engeldir.
    (albertkamuvicdanı, 27.03.2008 14:39)
  14. atmosferdeki su buharı.
    yeryüzündeki su kütlelerinin ısınarak buharlaşmasıyla oluşur.
    (leo, 22.01.2009 12:35)
  15. (dr requiemforadream, 25.01.2009 01:06)
  16. kristalize adında gerçekten son zamanlarda dinlediğim, en güzel albümlerden birine imza atan grup.
    (asymmetry, 15.03.2009 10:59)
  17. kristalize adlı albümü insanı acaip bir şekilde dinlendiren bir grup. tavsiye edilendir.
    (guenhwyvar, 10.04.2009 00:43)
  18. acayip derecede keane ezgileri taşıyan gruptur. bu benzerlik sevindirdi mi beni yoksa üzdü mü anlayamadım ama daha önce dinlememiş ve bunu keşfetmemiş olmak ziyadesiyle şaşırttı efenim.

dinleyebilir ve dinletebilirsiniz, iç huzuruyla. ayriyeten; sipeşıl tenks tu genyivır*
    (bkz: kristalize)
    (falasquil, 10.04.2009 00:56 ~ 07.08.2009 20:28)
  19. ülkemizde ne yazık ki kıymeti bilinmemiş gruplardan biridir.

ne yazık ki diyorum, bir iki albüm daha yapıp müzik arenasından çekilecektir, gidişat onu göstermektedir.

çünkü kaliteli müzik yapan gruplar/kişiler asla hakettiği değeri bulmamıştır.
    (master of puppets solosu, 24.05.2009 01:46)
  20. tarz olarak diğer türk gruplara pek benzemeyen belki de farklı oldukları için piyasa olmayı başaramamış ama yalnızca yarım kalan hayaller yaşındayız gibi bi şarkı yapmış olmaları bile saygı duyulması için yeterli gruptur.
    (232323, 24.05.2009 01:50)
  21. ülkemizde bir türlü değeri bilinemeyen atmosfer olayı. belki de farklı bir tarz olduğu içindir. neticede ne yağmur gibi, ne de kuru sıcak. bizim memlekette çok durmaz kanımca. denizler de kuruyunca çekip gider.
    (şiirbaz, 24.05.2009 01:52)
  22. ataların duvarı yıktığını iddia ettiği şey

(bkz: duvarı nem, insanı gam yıkar)
    (erdemetal, 23.07.2009 23:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil