eğer bize verecekleri bu idiyse, biz bir on sene daha beklemeye razıydık... (bu sözlükteki ilk girisini
nekropsi için giren gözü yaşlı bir yazarın serzenişi)
mi kubbesi'nin üzerinden hayli zaman geçmesinden sonra mp3.com'daki
uzayda sular kesik isimli çalışmalarıyla albümdeki ve konserlerindeki havayı devam ettirdiklerini (en azından bana) göstermişlerdi..
sonrası sessizlik.. ara.. arayış.. dinlemekten çizilen mi kubbesi cd'leri...
derken bir odtü konseri ile kulaklara merhaba.. ama okunan yorumlardan konserin ziv ziv havasında (aşırı elektronik) geçtiği, heyecanlı izleyicinin pek de tatmin olmadığı anlaşılıyordu..
sonrasında albüm.
başa dönelim, eğer bize (bana) verecekleri buysa biz (ben) bir on sene daha beklemeye razıydık(m). iq testindeki benzerlikler gibi,
mavi sakal ile
karapaks arasındaki ilişki,
mi kubbesi ile aşağıdakilerden hangisi arasında kurulabilir?
a)
dünya yalan söylüyor
b)
sayı 2
c)
hikayeler anlatıldı
evet bildiniz!!
karapaks nasıl bir düş kırıklığı ise
sayı 2 de o derece bir düş kırıklığı. melodiden uzaklaşılmış, akorlara yüklenilmiş, şarkı içindeki çeşitlilik yerini tekdüzeliğe bırakmış.. foklar bile 96'daki saflığından sıyrılmış, üzerine bindirilen sözleri ve soundu neredeyse taşıyamaz olmuş..
madalyonun bir yüzü bu.. diğer yüzü ise, 10 sene önceki müzikal anlayışın hala yaşıyor olup olmadığı?
rush örneği vereyim: nerde bir
moving pictures, nerde bir
vapour trails?? ya da
dream theater: nerde
take the time? nerde
the test that stumped them all??
beğeniler de değişiyor, tatlar da değişiyor, tabi grupların soundları ve müzikal anlayışları da...
mi kubbesi tadında şarkılara bugün pek rastlanamıyor. biraz daha 80'lerin başındaki
punk havası hakim, sert ve çiğ. günümüz grupları da müziğe bu şekilde yön veriyorlar ve besleniyorlar... biz de böyle idare edeceğiz demek ki bir süre daha.