görseller
nejat uygurnejat uygur

belki ilginizi çeker
  1. · fars
  2. · münir özkul
  3. · şeyini şey ettiğimin şeyi
  4. · germir
  5. · güven hokna
  6. · izlenesi youtube videoları
  7. · şeyini şey ettiğimin şeyi
  8. · birbirine benzeyen ünlüler
  9. · borcum borç ama nah alırsınız
  10. · mahsun kırmızıgül sineması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · yaran diyaloglar
  3. · aylin aslım
  4. · geniş aile
  5. · boylumlama
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · i me mine
  9. · yeni yıl mesajları

nejat uygur  

sayfa  / 2
  1. ülkemizin önemli tiyatrocularından biridir. oyunları genelde bol argolu, belden aşağı laflarla doludur. ama o lafların altındaki öz öz değil bir iğnedir. anlayana batar.
    (azwepsa, 30.08.2004 13:38)
  2. geleneksel tuluat sanatını icra eden,62 yıldır tiyatro sahnelerinde bulunan,kilis doğumlu ve yaptığı esprilerin sürekli tekrardan ibaret olması sebebiyle çok eleştiri alan efsane tiyatro sanatçısı.
    (battal boy cekirge, 17.05.2005 22:29)
  3. ülkemizde aynı işi 62 gün bile sürdüremeyen insanlar varken, 62 yıllık tiyatro hayatıyla ve yetiştirdiği tiyatrocularla iftihar etmesi gereken insan.
    (lightblue, 17.05.2005 22:34)
  4. cibali karakolunu izlerken goethe esprileri esnasında gülmekten çatlama tehlikesi geçirdiğim oyuncu, gözlerimden yaş geldi, kafamı öne eğip gülmemeye çalıştım, perde arasında kaçarak çatlamaktan kurtuldum. usta modern tiyatroyla tuluatı cem etmiş.
    (organometallic complex, 27.10.2005 16:28)
  5. bir oyuncunun en büyük düşmanı olarak adledilen kendini tekrarın bir numaralı örneği.
    (naylon, 11.11.2005 23:33)
  6. geçen hafta oğullarının yaptığı programda jübile yapacaktı, ben bu karakolu nasıl bırakırım diyerek vazgeçti.
    (lightblue, 11.11.2005 23:35)
  7. sevilsede sevilmesede saygı duyulması gereken insan.
    (yeşilçam, 12.03.2007 11:08)
  8. bir söyleşisinde anlatmıştı. varını yoğunu ilk oyununa yatırmış bu kişi. ilk oyun tutarsa devam edecek, tutmazsa iflas edecek. ilk oyunda salon tıka basa dolunca da bırakmamak üzere devam etmiş. sahnedeyken hayata veda etmesini bekliyorum.
    (easy company, 12.03.2007 11:14)
  9. (bkz: fars)
    (thedewil, 02.04.2007 23:08)
  10. tam olarak böyle olmasa da şu manaya gelen harika bir diyalog vardı bi oyununda:

-adam mısın lan sen?
    -adam diilim olum ben.milletvekiliyim,milletvekili!
    (los lunes al sol, 17.04.2007 00:59)
  11. fars nedir bilmeyen insanların "iğrenç, neresi komik" gibi yorumlarda bulunduğu üstat. fars, sahneye stand-up yaparak icra edilmiyor. kendisi türkiye'de, fars türünün en iyi temsilcilerinden biri.

(bkz: http://en.wikipedia.org/...)
    (thedewil, 01.06.2007 22:17)
  12. 10 ağustos 1927 doğumlu, saygı duyulası, usta tiyatro oyuncusu. tiyatroya profesyonel olarak 1949 yılında "nejat uygur tiyatrosu" nu kurarak başlamıştır. eleştirisel tavrını ortaya koyuş tarzıyla beni benden alan insandır. gülmeden izlediğim hiçbir oyunu yoktur kendisinin. 80 yaşında bir gençtir nejat uygur benim gözümde. aslında düşünüldüğü gibi kendini tekrar eden bir karakter değildir. oğullarına baktığımda "yav bu çocuklar bu adamın oğlu olamaz" diye düşünmekteyim. nitekim babalarından hiçbir şey kapmamışlar, yazık. zamsalak, borcum borç ama nah alırsınız, sizinki can da bizimki patlıcan mı gibi birçok güzel oyunu vardır. bunların yanında onunla özdeşleşmiş replikler var. halıya basma laaaaaaan dediğinde beni gülmekten kırıp geçirir kendileri.
    (rain frohagen, 24.06.2007 17:22)
  13. misyonunu uzun zaman önce tamamlamış tiyatro oyuncusu.

niye? fars nedir, başka temsilcisi var mıdır diye bakacak insan evladı olmadığı için. bir güldürü türünü, bütün gereklilikleri ile sahneleyen insanı, o türden dolayı eleştiren insanlar, ancak türkiye'de mevcuttur.

sevmiyorsan, bu türü sahneleyeni değil, türü eleştirmen gerekir. stand-up'u sevmiyorsun, beğenmiyorsun diye, cem yılmaz'ı eleştiremezsin.

türkiye'de, absürt öğeler içeren bütün edebi eserleri, küçük bir zümreden başka kimse anlamıyor zaten. "çok saçma", "hiç komik değil", "bok gibi". absürt komedi lan bu, ne olacağıdı.
    (thedewil, 27.08.2007 23:15 ~ 29.08.2008 16:50)
  14. bu sabah ankara dan istanbul a dönerken yolda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan, yüksek tansiyon sonucu sol tarafı felç olan ve hayati tehlikesi devam eden tiyatro sanatçısı
    (depresif, 10.09.2007 13:59)
  15. hayatının tehlikede olduğunu öğrenince üzüldüğüm tiyatrocu. küçükken gözümden yaş gelinceye kadar gülerdim onun esprilerine. şimdi gülmüyorum pek ama olsun ben onu yine de seviyorum. biraz çirkef olsa da seviyorum. o değil bir "uyudum uyumadım" esprisi vardı o yaşımla bile küfür etmiştim ona, tarzına yakışmıyodu lan.

insan içten içe ölmesi için dua ediyor,ölse de badem gözlü,sırma saçlı olsa. ölse de değerini anlasak.
    (mihman, 10.09.2007 14:08)
  16. pavorotti'nin ölümünü sözlükten öğrenmiş biri olarak sol tarafta adını görünce panik olmama sebebiyet veren güzel insan.esas korktuğum olmamış ama yine varmış bir şeyler.allah tez zamanda şifa versin inşallah.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 10.09.2007 14:11)
  17. tek dileği, sahnede ölmek olan tiyatro üstadı. sol tarafı, haberlerden öğrendiğimiz kadarı ile felç olmuş. ve o tek isteği olan sahnelere bir daha çıkamayacak. bizim tek isteğimiz, hayatının noktalanmasını istediği yer, sahnesini, bir kez daha görebilmesi.
    (thedewil, 10.09.2007 14:16 ~ 14:19)
  18. büyük ustayı kaybettik.başımız sağolsun mekanı cennet olsun.toprağı bol olsun. ailesine yakınlarıne ve sevdiklerine sabır, kendisine rahmet diliyorum.

edit: kaynak http://www.izdiham.com/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=956&mode=thread&order=0&thold=0
    (cruiser, 11.09.2007 02:17 ~ 02:33)
  19. milliyet'te hakkında "ünlü sanatçının hayati tehlikesi yok" denen insan.

ben böyle ilkesiz basının anneciğini...
    (ali kamber, 11.09.2007 09:26)
  20. orada neler oluyor isimli abuk fakat bu konuda işe yarayan programa bağlanan oğlu behzat uygur tarafından yoğun bakımda olduğu fakat konuşabildiği belirtilmiştir.

böyle asılsız haber yapan,insanları üzen,gerilmesini sağlayan haber sitelerine ise hiçbirşey diyemiyorum.onlara şimdilik sevgimi yolluorum.ha birde afiyet olsun çünkü yedikleri kahverengi,katımsı şey baya iyiymiş duyduğuma göre.
    (seperated ways, 11.09.2007 10:27 ~ 10:27)
  21. internet basınında iki dakikada mezara gömülen duayen.
    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (emrahman, 11.09.2007 10:42)
  22. türk medyasının yine 5n+1k'lık haberi bile doğru veremediği haberdir.

hayır yani magazin ortamını kaynatacak bir haber değeri de yoktur.

bilenler, sevenler ya da insana değer verenler için önemli bir haberdir, o kadar.

kısmı bir felç geçirmektedir, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. *
    (nina, 11.09.2007 13:11)
  23. bkmnin kuruluşuna çok büyük katkıları olan tiyatrocu.
    (sevmek bir eylemdir, 22.09.2007 01:40)
  24. hakkında bol keseden eleştiri şavullayıp, bıdıbıdı edilmemesi gereken emektar tiyatrocudur... ben ve bir çok kişinin espri anlayışında nejat uygur'dan kallavi izler görünür... buna sözlükteki yazarların hatırı sayılır bir kesimi de dahildir...
    (van den budenmayer, 04.11.2007 21:20 ~ 21:21)
  25. emektar ve usta tiyatrocu,allah şifa versin tez zamanda dileklerimizle...
    (donkıllıone, 15.03.2008 17:44 ~ 17:44)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil