|
|
- zülfü livaneli'nin bir albümüne de adını vermiş olan şarkı.
yatar gül harmanı gibi
canımın dermanı gibi
her yanında çiçek açmış
binboğa ormanı gibi...
nesine yar nesine..
ölürüm ben sesine
bir daha vursa idi
nefesim nefesine
canım sese mi geldin
kadem basa mı geldin
sağ olsam gelmezidin
öldüm yasa mı geldin???
saçın yüzüne perde
yüreğim düştü derde
ayaküstü duramam
seni gördüğüm yerde...
- canım sese mi geldin
kadem basa mı geldin
sağ olsam gelmezidin
öldüm yasa mı geldin
sözleriyle çok şeyler anlatan karşısındakine en ağır küfürlerden bile daha ağır şeyler söyleyen muhteşem zülfü livaneli şarkı.
- nesine yar nesine..
ölürüm ben sesine
bir daha vursa idi
nefesim nefesine
dizeleriyle aklımıza kazınmış çok güzel bir zülfü livaneli şarkısıdır. operacıların (bkz: hakan aksev) asla yorumlamaması gerektiğini hatta evde yalnız başlarına bile söylememeleri gerektiğini düşündüğüm mükemmel eser.
- leman sam ve grup gündoğarken'in ortak verdikleri bir açık hava konserinde, enfes sazlar eşliğinde, orjinali ile yarışır biçimde yorumladıkları şarkı.
- yan flütle bambaşka bir tat veren muhteşem bir ezgiye sahip şarkı.
(capslost, 18.05.2007 03:57 ~ 15.06.2007 00:36)
- bir karadeniz ağıtından esinlenmiştir zülfü livaneli bu şarkıyı yaparken.sözleri insanı çok etkiler.volkan konakta mora albümünde seslendirmiştir güzel bir şekilde.
- sözlerinin bir bölümü anonim bir türküden bir bölümü de yaşar kemal'in bir şiirinden alıntı olan zülfü livaneli şarkısı, türküsü.
(aytok, 24.06.2007 15:52)
- geçmişte,öylesine bir akşam,güzel bir dostun nefesiyle güzel kirpiklerini eğip gözüme üflediği,hiç bitmemesi gereken ezgi/söz..
- siyaset meydanının 15.yıldönümünde, 'aramızdan ayrılanlar' başlığı altında, barış manço'dan, attila ilhan'a, kaybettiğimiz ustalarımızın resimleri dev ekranda gösterilirken, fonda çalınan, çok güzel bir zülfü livaneli şarkısı.
(lavaşkiri, 01.05.2008 08:50 ~ 11.05.2008 20:40)
- volkan konak çok güzel söyler ;
http://www.youtube.com/...
- sözüyle ve bestesiyle insanın içini burkan en içli şarkılardan biri.
- ahmet kaya ve zülfü livaneli'nin birlikte seslendirdiği versiyonu da dinlenesi türkü.
- bence en güzel versiyonu nakaratlarda şükriye tutkun' un zülfü livaneli' ye katıldığı versiyonudur.
- dinlendikçe ağlanılası şarkı, sözleri o kadar içtendir ki herkese vurur
(bkz: vurmak)
- bir karadeniz ağıtından asinlenerek yazıldığını düşünürsek, volkan konak kesinlikle mükemmel söylemiştir bu türküyü.
"ayaküstü duramam seni gördüğüm yerde...ölürüm yar sesine" sözlerinden sonra ayrılık başlar.bu sözlerden etkilenmeyecek olanlar için "bir daha vursa idi nefesim nefesine..."gelir.
"özlemek nedir?nasıl yapılır?aşk uğruna nelere katlanılır?" sorularının cevabıdır bu sözler.ya da ben fazla duygusalım bugünlerde.
(bkz: gayrı iflah olmam)
(bkz: çekip vurun beni)
- (bkz: gemiler giresun'e)
- zülfü livanelinin harika söylediği şarkıdır,ağzına sağlıktır.
|