bu gün hürriyet internet sitesinde okuduğum haber.
ilginç geldi. haberde bir korsan satıcının sözlerine değinilmiş noktasına virgülüne dokunmadan ekliyorum.
“türk silahlı kuvvetleri’ne olan sevgi ve saygımızdan dolayı, türk halkının bu filmi özellikle sinemalarda izlemesini istiyoruz. böyle bir kararı genel olarak aldık. kimse ‘nefes: vatan sağolsun’ filminin vcd ve dvd’sini yapmıyor, yapmak istemiyor. bu karara uymayan insanları ise önce biz engelliyoruz.”
(doser, 07.11.2009 11:07)
hayat bilgisi dersinin en çirkef beyinleri bile nasıl yıkadığının göstergesidir.
hayır gidipte korsanını yapsınlar demiyorum.korsanı savunmuyorum.ama korsan gibi kendilerinin bile kötü gördükleri bi hadiseyi sadece militarizm vatan millet konuları gelince akla getirmelerine şaşıyorum.
hırsız(korsan)larında milli duyguları vardır dedirtir. bu milletin sırtı yere gelmez.
ilginç bir haber. filmin korsanının çıkmaması tabi ilginç de, bir gazete muhabirinin alenen korsan satış yapan biriyle, hatta anladığım kadarıyla korsan sektörünün önemli bir simasıyla röportaj yapması ama polisin denklemde bir şekilde yer almaması daha da ilginç. aslında türkiye'de tabi ki ilginç değildir (alışılmış tepkisizlik) ama gelişmiş ülkelerden yabancı biri okusa ona ilginç gelecektir mutlaka.
türkiye korsan cd satıcıları derneği bir araya gelerek vermiş bu kararı. sanıyorumki filme verilen paranın orduya gideceğini zannediyorlarmış, başka mantıklı açıklaması yok.
çok izlenmediği için olabilir mi?
bir filmin korsanının çıkması onun tutup tutmasıyla ilgilidir. bu nedenle şaşırtıcı bir durumdur.
(allegra, 07.11.2009 14:07 ~ 14:46)
çok duygusal bi' beyanat. gözleri yaşlarla dolu halde söylemiştir herhalde söyleyen.
ama netten izlenebiliyor uyandırayım pek sevgili elmalar.
nefes filminin geniş kitlelere ulaşmasının istenmemesi nedeniyle, korsan cd piyasasını elinde tutan kesimin takdiri.
(egosavar, 07.11.2009 14:21 ~ 08.11.2009 11:13)
alınan yeni habere göre gotham city e olan saygı ve sevgiden dolayı bazı korsan cdciler de batman filmlerini satmama kararı almıştır.
balon haber. filmin korsan vcd si raflarda yerini almıştır.
link var mı hacı diyeceklere yok mınakoyim. nerde gördün dersen onu da söylemem. korsan ürüne karşıyız arkadaşım.