belki ilginizi çeker
  1. · grid
  2. · need for speed undercover
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · yeşim salkım
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · mürekkebi parmağa boca eden sandık görevlisi
  9. · fat 32

need for speed shift  

1. 17.09.2009 tarihinde avrupa'da, 22.09.09 tarihinde amerika'da piyasaya sürülecek need for speed serisinin son oyunu. trailer'inden izlediğimiz kadarıyla grafik olarak gayet başarılı görünüyor. arcade bir oyundan çok simülasyonvari bir oyun olması muhtemel. hd trainer'i youtube'da mevcut.

http://www.youtube.com/...
    (dna, 29.04.2009 05:38 ~ 05:38)
  2. son üç oyunun muazzam dandikliği üzerine, gelin bırakalım bu sokak yarışı olayını demiştir ea ve gran turismo ile grid arası bir yarış oyunu geliştiriyor. kısacası özgün olmayacak bu oyun. ayrıca ea yaptığı açıklama ile yeni bir need for speed oyunu geliştirmesi için burnout'u yaratan ekibi iş başına çağırdıklarını duyurdu. hey maşallah.
    (karate schnitzel, 16.06.2009 12:06)
  3. torrentlere düşmüş oyundur.

artık bayan sokak yarışı konseptinden kaymışlar ayrıca.

edit: oyun için ilk izlenimlerim taş gibi olmuş. sesler hariç sadece. grid bu konuda çok daha iyiydi. bir de arcade diyorlarda oyun o kadar arcade bir oyun değil ileri bas gitsin değil yani. grafikler gerçekten özenli. menülere biraz alışmak zaman alsa dahi yine de olmuş aga bu oyun. notum 8/10.
    (titreşimli kapı tokmağı, 16.09.2009 00:04 ~ 20.09.2009 21:58)
  4. ea'nın sonunda eve misafirliğe gelen 5 yaşındaki oğlan çocuklarına açıp oyalanmasını sağlamaktan başka bir işe yaramayan nfs serisini adam etmeye karar verdiği ilk oyunudur. yorumlara göre oyun grid'e benzemektedir.
    (beholderrulez, 16.09.2009 00:17 ~ 00:18)
  5. pc'nin similasyon açığını kapatmasını umut ettiğim oyundur, umarım grid gibi arcade olmaz, trailerları öyle olduğunu göstersede hala ümit ediyorum ben.
    (secateurs, 16.09.2009 00:27)
  6. bütün gece inmesini beklediğim ve hakkında yazılan yorumları ve sitelerin verdiği puanları gördükçe daha bi sabırsızlanmama neden olan efsane serinin son versiyonu. need for speed ismine saygıdan oynadığım serinin porsche unleashed'den sonraki oyunları eski tadı veremediği gibi tamamen başka bir konseptteydi. bu oyun da bambaşka bir konseptte ilk nfs'lere nazaran lakin bu sefer oturup adam gibi iş yapmışlar gördüğümüz kadarıyla. ilk defa bir g25* ile oynamak istediğim bir need for speed çıkmış oluyor karşımıza bu sefer.

hele bi şu partlar bitsin de..

(buraya edit gelecek)

edit (geldi): ayrıntılı bir inceleme yapamadım zira makinemde çalıştıramadım oyunu (böhü) lakin arkadaşın bilgisayarında yaptığım 10dk'lık bir ön inceleme sonunda vardığım ilk sonuç şudur; adamlar senelerce kokpit yapmadılar yapmadılar lakin şimdi olayın dibine vurmuşlar. ben böyle kokpit ne gördüm ne duydum. o e46'nın direksiyon simidinin üzerindeki malzemenin girinti çıkıntılarını güneş vurunca en ince ayrıntısına kadar görmek burnuma arabanın o iç mekan kokusunu getirdi direk. yalnız önünüze değil ayaklarınıza yan koltuğa ve tavana dahi bakabilmek ise şahane. aynaların işlevsel olması olayına girmiyorum bile. ama kokpit olayı beni benden almıştır. acil bi yerden para bulup g25* almak lazım. yoksa teknosayı fln soyucam elimden bi kaza çıkacak.
    (cuore sportivo, 16.09.2009 07:43 ~ 28.09.2009 02:38)
  7. her yanıyla güzel olmuş. ama corvette için sanırım bi kaç uğraşmışlar. baba araba start almıyo.
    (prezerlatif, 24.09.2009 21:36)
  8. arabanın kontrolünü sağlamak diğer need for speed oyunlarına nazaran biraz daha zor. ama daha iyi olmuş bence. alışınca güzel oluyor. sağa sola dönmek için yön tuşlarına basıp bırakmak yetmiyor. biraz katı.. oyunun menüsü, içindeki filmler falan gayet başarılı.
    (rushmo, 25.09.2009 10:46)
  9. ilk başta arcade gibi gelmişti, o yüzden biraz daha şans verip direksiyon setiyle uzun süre tüm yardımlar kapalı oynadıktan sonra bu oyunun simulasyon sıfatını sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.

gtr , gtr2 , gtr evolution gibi oyunların müptelası olarak, direksiyon tepkilerinin, yoldaki eğimin araca yansımasının, vites geçiş zamanları ve arabanın torklanırken bununla ilgili yaptığınız ayarların etkisini tamamen hissediyorsunuz. lastik basıncından tutun, yayların sertliğine kadar bir yarış aracı için önemli olan tüm ayarları yapıyorsunuz aracınıza.

modifiye olayı çok profesyonelce tutulmuş. yapacağınız tüm iyileştirmeler şekilden ziyade, aracınızın yol tutuş ve hızlanma alanları için geçerli. iç dizayn değişikliği bile benim gibi hud tamamen kapalı olan insanlar için yararlı. çünkü devir, vites ve hız göstergeleri bir yarış aracında olması gerektiği şekilde değişiyor.

oyunda araç sayısının çokluğu ve bu araçların en azından tier 2 ye kadar olan kısmı yollarda gördüğümüz araçlar olması işin tuzu biberi. en başta aldığınız otomobilin 120 km hıza çıkması bile zor olabiliyorken biraz modifiye ve ayardan sonra yavaş yavaş yarışmaya başladığınızı anlıyorsunuz. motor gücü 600 700 beygirden fazla olan araçlar için direksiyon setiyle bile oynasanız çekiş kontrolü açmanızı öneriyorum. özellikle viraj çıkışlarında hızlanmak isterken devasa motor ve hızlanma durumu çok sıkıcı hale gelebiliyor.

oyunun en önemli eksisi yarış simulasyonlarında olan "look to apex" özelliği. direksiyonu çevirdiğinizde kafanızın sağa veya sola oynaması. böylece dönerken virajın içini ve apex noktasını görebiliyorsunuz. ancak bu oyuna bunu eklememişler felaket bir sıkıntı yaratıyor bu durum. ikinci önemli eksikliği de , gerçek yarış pistlerinin az olması denebilir. bu eksiklikler ek paketlerle veya yamalarla düzeltilebilir şeyler gibi geliyor bana.

bu oyun klavye ile oynarsanız arcade, direksiyon setiyle yardımlar kapalı oynarsanız simulasyondur kısaca.
    (zaknafein, 25.09.2009 11:03)
  10. oyunun teknik kısmından pek anlamam, fakat grafikleri müthiş olmuş lan büyülüyor valla adamı. ayrıca daha önce hiçbir oyunda arabalar içten bu kadar rahat sürülmüyordu. yalnız dışa çıkamadım lan o nasıl olcak ki?
    (spitzer, 26.09.2009 01:36)
  11. ati kartlarındaki kasma problemi oyunun exe dosyasının ismini grid.exe olarak değiştirdiğiniz vakit çözülebilen oyun. ilginç ama gerçek

not: kral grid, baba grid
    (cuore sportivo, 08.10.2009 03:33)
  12. bir önceki (bkz: need for speed undercover) oyun düşünüldüğünde ve de bir kez dönme tuşuna bastığınızda aracınızın dünyayı dolaştığını düşünürseniz, daha zor, daha uğraştırıcı ve bu yüzden de daha çok oynanmak istenen oyun. grafikler mükemmel. kaç zaman sonra direksiyondan görüntü gelmiş daha ne olsun. ilk test etabından sonra size "bab sen bu ayarlarla oyna ne öyle kırmadık bi yanını bırakmadın aracın" tadında bir uyarı veren oyun. en kolay da oynarsanız aracı hiç de siz sürüyora benzemiyor oyun zira virajlarda kendi yavaşlıyor falan, bir nevi eski dönem formula bir oyunları gibi. en zor ise bayağı bir kasıyor efenim, o ne öyle araç dönmüyor, döndümü de toparlaman zor oluyor. hepsinin dışında bir kere rakip araçları yoldan çıkartabiliyoruz ki daha ne olsun. önceki oyunlarda diğer araçlar bizi yoldan çıakrtabilirken, bizim araç ne kadar güçlü olursa olsun zor oluyordu bu iş. lakin burda bir vuruyorsun araca tamam eğer ki de hızlıysa darma duman oluyor. ayrıca oyundaki sürüşünüze göre size "siz agresifsiniz" diyebilen oyun.
    (dadundan yinmazz, 08.10.2009 12:41 ~ 12:42)
  13. psp versiyonu her zamanki gibi hiç olmamış. 1.7gb oyun yapıp nasıl bu kadar basit grafik kasabiliyorlar aklım almıyor. sadece menüye çalışmışlar.
    (elladan tinuviel, 08.10.2009 14:07)
  14. genellikle sistem dostu olan bir önceki nfs oyunlarına göre ciddi farkılıklar taşıyan serinin son oyunu. öylesine ki nvidia 8600m gs ile değil oyunu oynamak menüye girmek bile mümkün değildir..
    (tombe la nagie, 08.10.2009 14:30)
  15. serisinin bu oyunundan pek umutlu değildim pro street gibidir önyargısı bulunmaktaydı ve oyun çıktığın hemen edinmemiştim ama aradan biraz zaman geçtikten sonra ve etraftan duyumlarımla oyunu kutsal torrent ilahımız tarafından edindim. oynamaya başladım bikaç yarış oynamama ve gerçekçilik açısından gerçekten harika grid yarışlarını sevmeyen bana bile beğendirebilmiştir kendisini.grafikler yeterli düzeyde kaliteli ara videolar oyuna sizi dahada aktive ediyor tebrikler ea bu sefer olmuş galiba.
    (dextare, 12.10.2009 01:29)
  16. dönüşler berbat. civic kullanıyorum. vsa açıkken drift yapamıyorum haliyle, vsa kapatınca exe hatası alıyorum. oyun kasmasada, yüksek performansta tepki süresi düşüyor. saçma ayrıntıları kısıp, araç görselini arttırınca oyun yine exe hatası veriyor. illa her şey medium da oynayacakmışız. amına koyim bi oyun yapıyosunuz bunu bir test edin. ben anlamıyorum bize zorla vista iteliyorsunuz, kendiniz mac mi kullanıyorsunuz? insan test etmezmi vistadır, 7 dir. anasını satim her şey xp de çalışırken, vista gören masum köylü oluyor.
    (ursus, 16.10.2009 01:05)
  17. son iki oyundur dibe vuran need for speed serisinin kendini toparladığını düşündüğüm oyundur. ps3 versiyonunun araba modellemeleri korkunç şekilde gerçekçi ve oyunda oldukça fazla araba seçeneği bulunduğunu da göz önüne alırsak, gerçek hayatta uzaktan bile görülemeyecek arabaların kokpitine oturabilme şansı oldukça cazip.

ha evet, bu arada oyunda kokpit kamerası da var bu sefer. daha önce porsche unleashed de de bu kamera kullanılmıştı ama oyun tutulmadığı için, nfs'nin ilk kokpit kamerasına sahip oyunu da denebilir shift için. ayrıca arabayı sağa sola vurduğunuzda kokpitte sabit olmayıp sürekli sağa sola savrulmanız, görüşünüzün siyah beyaz olması, bulanıklaşması ve sert kazalarda sürücüden gelen çığlıklar da çok hoş olmuş.

bu sefer olmuş ea. hep böyle oyunlar yap, bir daha pro street gibi gerzeklikler yapma, pis döverim seni.
    (neltharion the earth warder, 21.10.2009 19:40 ~ 19:40)
  18. çıktığı anda kopyasını elde ettiğim ancak hala açıp oynayamadığım oyun. * "quizlere, vizelere kafam girsin, bayram gelsin oynayacağım!" dediğim oyundur. nfs most wanted aşkımın önüne geçecek mi merak ediyorum.
    (napalm yutmuş kedi, 21.10.2009 19:55 ~ 19:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil