belki ilginizi çeker
  1. · deli gibi sevdim
  2. · şimdi uzaklardasın
  3. · anlatım bozukluğu içeren şarkı sözleri
  4. · ahmet mete ışıkara
  5. · luxus
  6. · mastürbasyon sırasında dinlenecek şarkılar
  7. · fethullah gülen e sorulacak tek soru
  8. · antonios nikopolidis
  9. · 70 ler
  10. · 28 eylül 2006 cska sofia beşiktaş maçı
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · yeşim salkım
  7. · google wave
  8. · insan hakları ve demokrasi faşisti
  9. · hayatın save edilebilmesi

neden saçların beyazlamış arkadaş  

1. (bkz: genetik)*
    (milwaukee, 06.05.2006 13:13)
  2. (spyder, 06.05.2006 15:19)
  3. tamamen renk pigmentleri ile alakalı, şeklinde cevap verilebilecek soru.
    (ubi, 06.05.2006 18:12)
  4. hiç tanımadığınız, saçları beyazlamış bir alkoliğe sorabileceğiniz soru.
    (tabudeviren, 25.09.2006 19:16 ~ 19:30)
  5. - neden saçların beyazlamış arkadaş
    - 76 yaşına geldim hala soruyorsun salak !!!
    (thyo, 24.01.2007 20:15)
  6. (retraneliote, 24.01.2007 20:38)
  7. adnan şenses'in "yıllardır soruyorum bu soruyu kendime, allahım bu dünyaya ben niye geldim" diye haykırdığı şarkıdır; cevapsız sorular sorulmaktadır bu parçada, üstelik hiç tanımadığı bir insana sormaktadır bu soruları, "neden saçların beyazlamış arkadaş?", "sana da benim gibi çektiren mi var?", "yaşamaya küstürüp içtiren mi var?", "allahım bu dünyaya ben niye geldim?" gibi. melankolinin dibine vurulduğu bir anda insanın tanrıya başkaldırışının arabesk bir ağızla dışavurumudur.
    (why georgia, 18.06.2007 23:49)
  8. dikkatli sorulması gereken soru, zira her zaman cevap alamayabilirsiniz.

belki de henri charrière'nin kürek mahkûmu olarak sürgün edildiği şeytan adası'ndaki yıllarını anlattığı "kelebek" adlı romanında yer alan saatçi'nin hikâyesi bu soruya bir cevap olabilir.

saatçi müebbet sürgüne mahkûm edilmiş sıradan bir suçludur. günlerini etliye sütlüye karışmadan, kimselerle konuşmadan saat tamir ederek geçirmektedir. bir gün bir isyan olayına adı karıştığı için hücreye atılır. bulunduğu koridorun diğer hücrelerinde idam cezası alıp da infazı yaklaştığından tecrit edilmiş suçlular bulunmaktadır.

bir sabah daha gün doğmamışken gardiyanlar saatçi'nin hücresine girip ellerini ve ayaklarını zincirlerler. yaka paça meydana götürüp geceden kurulmuş olan giyotine bağlarlar. cellat, giyotinin bıçağını tutan kilidi çözecek ipi eline alır ve cezaevi müdürünü beklemeye başlar. cezaevi müdürü uyku sersemi elinde gaz lambasıyla gelir. onay vermek için lambayı kaldırıp tam işaret verecekken "durun" der, "yanlış adamı getirmişsiniz. bunu götürün, falancayı getirin."

saatçi'yi tekrar hücresine koyarlar. öğleye doğru müdür, saatçi'ye ayıp ettiklerini düşünerek hücre cezasını kaldırır ve diğer suçluların bulunduğu binaya götürülmesini ister. gardiyanlar, saatçi'yi hücreden çıkarmaya gittiklerinde bir tek beyaz tel bile bulunmayan saçlarının birkaç saat içinde tepeden tırnağa bembeyaz hâle gelmiş olduğunu görürler.

soruyu yönelttiğiniz kimesneler arasında benzer bir hikâyesi olanlar bulunabilir. dikkatli sorun bu yüzden.
    (muzevir, 03.01.2008 15:24)
  9. genç yaşta olmasına rağmen saçlarının beyaz olması dikkat çeken insanlara sormak istenildiği halde sorulamayan sorunun şarkı sözü formu.
    (jassmine, 03.01.2008 15:44)
  10. melanin eksikliğinden diye cevap verilebilecek soru.

(bkz: melanin)
    (hımhımdahımhım, 03.01.2008 15:51)
  11. saçlarımdaki beyaz telleri gören tanıdık her insan evladının bana sorduğu soru. bazıları hafiften şarkıyı mırıldanarak soruyo.

hayır, bir de metal, frp falan mı yapıyo diye akıl yürütüyolar, * direkt olaya giresim geliyor o esnada. *
    (manticore, 03.01.2008 15:57 ~ 15:58)
  12. "o bana dert ben ona mutluluk verdim" kısmında anlatım bozukluğu olduğu kanısına varmış bulunmaktayım şimdi.
    (pasteteux, 06.05.2008 09:52)
  13. -neden saçların beyazlamış arkadaş ?
    -boyatmasaydın senide görürdüm ben.
    (afiker, 06.05.2008 11:40)
  14. kimse sözlerini yazmamış nedense.

neden saçların beyazlamış arkadaş,
    sana da benim gibi çektiren mi var?
    görüyorum ki her gün meyhanedesin,
    yasamaya küstürüp içtiren mi var?

bir zamanlar ben de deli gibi sevdim,
    o bana dert, ben ona mutluluk verdim,
    yıllardır soruyorum bu soruyu kendime
    bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim?

katlanmayı bilmeyen aşkı çekemez,
    aşka mahkum edilen garip gülemez,
    sen de yanmışsın benim gibi arkadaş,
    dünyanın derdi bitmez içmekle arkadaş

bir zamanlar ben de deli gibi sevdim,
    o bana dert, ben ona mutluluk verdim,
    yıllardır soruyorum bu soruyu kendime
    allahım bu dünyaya ben niye geldim?
    (sükun, 04.09.2008 19:46)
  15. tanju okan isimli übermensch'in hakikaten çok klas yorumladığı şarkı. dinleyende "ıssız adam'dan çıkıp istiklal'de yürüyen otuz yaşındaki adam" etkisi yaratır.

adnan şenses ve en son rastladığım luxus grubu gibilerinin de, çok çok afedersiniz, s.kip attığı şarkıdır.

anlamadığım, bu şarkıların telif hakkı yok mu ve varsa her isteyen, bakkal amca bir cetvel bir gofret bir de beş dakikalığına skeceğim deyip alabiliyor mu? bakınız timur selçuk ne güzel kapıya kadar geçiriyor münir nureddin isteyeni. adam haklı. verdin mi böyle şarkının şaftına sıçarlar.

http://www.luxusorientalblues.com/...
    (salieri ve çiğnenen onuru, 06.03.2009 22:46 ~ 23:01)
  16. mutlaka esengül'den de dinlenilesidir.
    (rusen amcanın oglu sedat, 06.03.2009 22:49)
  17. (bkz: @2952411)
    (füçır, 06.03.2009 23:46)
  18. (bkz: aynalar)
    (küçükkarabalık, 07.03.2009 00:25)
  19. - neden saçların beyazlaşmıyor mahmut abi?
    + boyuyorum çünkü ziya!
    - görüyorum ki hergün kuafördesin!
    + şarkı sözleriyle gelme olum bana
    - dip boyası gelmiş o zaman hehe
    + siktir git
    (selçukdereliseninanannereli, 07.03.2009 02:58)
  20. - neden saçların beyazlamış arkadaş?
    + çünkü hergündomestosla yıkıyorum, çıkıyorum.
    - hımmm.
    (condom kursunu, 07.03.2009 17:15)
  21. suzan kardeşin yeni albümü olan "makyaj odası şarkıları"nda güvenç kıraç'la yorumladığı güzel şarkı. dinlenilesidir, insanın dertlerini aklına getirir.

"yıllardır soruyorum bu soruyu kendime,
    bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim?"
    (epruuuu, 12.08.2009 09:10 ~ 09:14)
  22. emel sayın, müslüm gürses, gönül akkor, neşe karaböcek, ibrahim tatlıses, bülent ersoy ve ümit besen'den de dinlenecilecek şarkıdır..bazı albümlerde adı "deli gibi sevdim" diye geçer..

söz: cengiz tekin
    müzik: rıfat şanlıel

"katlanmayı bilmeyen aşkı çekemez,
    aşka mahkum edilen garip gülemez."
    (raem, 16.09.2009 21:07 ~ 21:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil