neden kötülendiği anlaşılamayan giriler 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. yazarın yazdığı girinin neden "kötü" kategorisinde olduğunu sorgulama durumu...
    (moshi moshi, 15.10.2005 00:39 ~ 12.11.2005 17:18)

2. (bkz: @627810)
    (albiz, 05.03.2006 05:08)
  3. (bkz: @695347)
    ehemmiyetli not: bu linki "benim bu eserim kötülenmiş; niye? anlamıyorum" demek için değil, mevzuyla ilgisi olduğu için veriyorum. eksi oya takılıp yazarlık yapmak kanımca doğru değil. linki okuyun; bir şeyler yazmışım oraya.

ayrıca, bu link verdiğim giriyi (bildiğim kadarıyla) kötüleyen olmadı. olduysa da umurumda değil. yazmışım, doğru ve iyi bir giri olduğuna da inanıyorum, orada duracak.
    (eksiksizuyum, 05.03.2006 07:45)
  4. (bkz: neden uçurulduğu anlaşılamayan yazarlar)
    (bkz: @694860)
    (bkz: aman diyim)
    (selenge, 05.03.2006 12:29 ~ 13:11)
  5. (bkz: son kötülenen eserleri/@694860) (paylaşalım istedim, bunu da kötülediler)
    (wondrous, 05.03.2006 13:21)
  6. konu hakkında bir şeyler yazmak yerine girilerinden örnekler verip neden böyle yazdığını açıklama gereği duyan yazarların oluşturduğu platformdur.sloganları "neden kötülendiği anlaşılamayan girileri sevelim, onlara bir kucak da biz açalım " dır.
    (bkz: hayırlı olsun)
    (chixculub, 05.03.2006 23:19)
  7. hakkaten anlaşılamayan sorunsal modeli. amına kodumun ipnesi her yere nası yetişiyo ya. puşt!

edit: çok pis kötüledi.

s2miyedit: olm hala kötülüyo bak ya. keraneci, özelden gelsene yiyosa!

-------------
    dün gece 4 gibi ilk bu yazıların tohumlarının atıldığı anlarda, tüm şirinliğimi takınıp (ayıptır söylemesi yeri geldi mi kaymak gibi olurum) özel mesajla ulaşıp konu hakkındaki lüzümsüzluğu anlatmaya çalıştığım yazar arkadaşlarım'a;

keyfini çıkarın!

(bkz: demiştim demekten nefret etmek)
    (coban, 05.03.2006 23:23 ~ 06.03.2006 00:21)
  8. (bkz: içimizdeki hainler)

içime doğuyor kötülenecek hatta doğmak bile değil ibnelik değilmi kötüleyin...
    (leo, 06.03.2006 00:09)
  9. (bkz: uçacak yazar sözlükte durmaz)
    (selenge, 06.03.2006 00:11)
  10. (bkz: allah allah kontesi kim sikti)
    (spyder, 06.03.2006 00:14)
  11. az önce bana ulaşan "neden kötülediğini anlayamayan adam" ın ricası üzerine (dayanamamış, size nedenini açıklıyor);

(bkz: kendimi kontrol edemiyorum)
    (coban, 06.03.2006 00:15 ~ 08.03.2006 01:13)
  12. (bkz: anan da kötülerdi)
    (leo, 06.03.2006 00:21 ~ 00:21)
  13. buraya yazılacak tüm giriler özel bir sistem yardımıyla 5 tane artı oyla ödüllendirilecek ayrıca yazarlarına şu puanlar verilecektir:

str: 10
    dex: 14
    con: 8
    wis: 7
    int: 5
    cha: 12

kampanyamız sabah 7'ye kadar sürecek, sonra son bulacaktır.

haydi kızlar okula! pardon haydi yazarlar sözlüğe!
    (wondrous, 06.03.2006 00:27)
  14. haşmet asilkan, "neden kötülendiği anlaşılamayan giriler" kampanyamızdan ilk faydalanan kimse olmuştur. kendisi çekini alırken görünüyor.

neden o siz olmayasınız?
    (wondrous, 06.03.2006 00:35)
  15. spotless mind, kampanyamızın ikinci talihlisi oldu. kendisine çekiyle beraber "ironiden en iyi anlayan, laftan anlar yazar" ödülünü uygun gördük.

şansınız devam ediyor. üçüncüye bir hafta bağdat'ta çaylaklık!
    (wondrous, 06.03.2006 00:45)
  16. hacivatla karagözün yeni oyunudur.

edit: kötülendi ya.
    edit 2: bunu da kötülediler
    edit 3: arkadaşım tamam yeter.
    edit 4: kime diyorum.
    edit 5: iki okur kimsiniz la
    edit 6: ironiden en iyi anlayan, laftan anlayan yazar ödülümü isterim.
    (markrenton, 06.03.2006 00:54 ~ 01:27)
  17. ortada şöyle bir şey var ki; wondrous'un iyi niyet doğrultusunda yeniden aktif ettiği son kötülenen eserleri bölümünün tek işlevi siz görseniz de görmeseniz de zaten kötülenmiş eserleri ifşa etmek. yani aldığı oya dair bir yaptırımı yok.

doğrudur, gerekli gereksiz kötülenen giriler mevcut ama ortada bir yetki meselesi var. yazıp sözlüğe koyduğunuz fikirler, düşünceler, anılar sizin mülkünüz olduğu kadar sözlüğün de mal varlığı oluyor sonuçta. ve her yazara da ortaya konulan eserlere (haklı haksız orası ayrı mesele) oy verme hakkı tanınmış ki yazılarını başkalarının görüşüne açan (yani sözlüğe yazan) herkesin baştan kabul etmesi gereken bir durum. hatta burada bahsetmek yerinde olacak, ekşi sözlükte bir adım daha ileri gidilip sadece yazarlara değil, büyük ve ayrı bir kitle olan okurlara bile oy verme (kötüleme, övme) hakkı verildiğinde bu mesele tartışılmıştı. sanırım bizim de oturup bu statü, beğenilme, düşüncelerini ifade etme gibi değişkenlerden hangisine önem verdiğimize karar vermemiz gerekli.

peki biz ne yapıyoruz;

efenim neden kötülendiği anlaşılamayan giriler başlığında sınavdan 70 beklerken 30 alan öğrenci gibi "hocam kağıdı bi daha okusanız", "sonuç yanlış ama işlemler doğruydu hocam." ya da "arkadaşlar allah aşkına bakın bu kağıdın hakkı bu mu" serzenişleriyle not yükseltme gayretindeyiz. "ama baksanıza en sevilen eserlerimden. 35 kişi süper demiş, niye kötülüyorlar." ulan yazıyı yazarken 3 yıl garanti mi verdiler eksi almayacak, biri de çıkıp kötülemeyecek diye?! güzelse zaten kendini öne çıkartır.

(bkz: seven insan belli eder)

yanlış anlaşılmasın. seri eksi oy veren ibne vardır. seri olmasa da hoşlanmadığı, ters düştüğü yazara ceza vereyim mantığıyla alakasız girileri kötüleyenler de vardır. ama uzakta aramayın, bu bahsi geçenler içimizde, hatta zaman zaman biziz. zaten vicdanımız saf doğruluğa çalışsaydı cennette yaşıyor olurduk, cehennemde değil..

neyse lafı uzatmayayım, ders veren alim tavrımı da bi kenara bırakayım. onu bunu siktir edin, başkalarına zarar vermeden nasıl biliyorsanız, nasıl mutlu oluyorsanız öyle yazın, oylayın. şahsen eksi statü.den ölen görmedim.
    (atropos, 06.03.2006 01:28 ~ 01:40)
  18. zaman zaman bir oy pıtırcığı haykırır ya:
    -nedeeeeeeeen nedeeeeeeeeen nedeeeeeeeen!!!!
    göz yaşları daml damla terkeder gözlerini
    ararlar dışarıda sebebini
    rüzgarın sesini dinlerler
    bir ipucu verirler belki diye
    ne olursa olsun bilmelidirler niye
    halbuki çok mu mühimdir?
    yooo, hiç de bi sikim değildir...
    (azwepsa, 14.03.2006 18:09)
  19. olsun be anam en kötü girin böyle olsun diyerek insanın kendini gaza getirdiği durumdur.
    maksat eksici kardeşimizin gönlü olsun bende daha ne giriler var dedirtmesi gayette içtendir.
    amaç güzel girilerle sözlüğü şahlandırmaksa yazamıyorsakta buyrun kendiniz yazınız yapamadığımızı yapınız sözlüğe kurban olsun diyerek sosyal içerikli mesajlarımı gönderiyorum.*
    (angelic, 19.03.2006 04:44 ~ 05:08)
  20. (bkz: @727128)
    (şinasettin, 22.03.2006 06:28)
  21. (bkz: @728913)
    (şinasettin, 23.03.2006 10:40)
  22. (bkz: @268496)
    (nesseja, 07.04.2006 20:17)
  23. sevgili günlük,

her zamanki gibi itüsözlüğü entellektüel birikimimle doldurup taşırdım..inanılmaz giriler girdim sevgili günlük öyle böyle değil..mükemmel yazan bir insanım yani benim girdiğim girileri beğenmeyen yok, kanka listem dolup taştı wondrous mu desem, wolfshade mi desem hepsi her girime mutlaka "süper olmuş" diye mesaj atıyorlar..statüm tavan yaptı, en favori yazarlar listesinde bir numarayım..bu kadar popülerlik insana zarar verir farkındayım ama ne yapabilirim ki zekiyim..ancak bugün beklemediğim bir şey oldu günlük..

yine her zamanki gibi tebrik mesajlarıyla uğraşıp iki dakikada bir şahsım butonundan bugün kaç güzel oy aldığımı sayıp geçen haftanın en beğenilen girilerinde kaç tane girimin olacağının hesabını yapıyordum..butona bastım ve beklenmedik bir bölümle karşılaştım, sözlükte son kötülenen eserleri diye bir bölüm varmış..kısa süreli bir şokun ardından bölüme tıkladım ve ne göreyim @759928 numaralı girim kötülenmiş..üstelik onun istatistiklerimde yeni bir çığır açmasını umuyordum..çok üzüldüm günlük, yazma şevkim kırıldı..insanlara engin bilgilerimi aktarmak istemedim bir an..birden mesaj butonu yandı, kankalarımdan birindendi..mesajı okurken gözlerimden birkaç damla yaş süzüldü günlük..

"senin mk rspccg böle giri mi olur lan terbiyesiz adam, zaten tipini de sevmiodum bi götü kalkmışlık bi artizlik ne bokuma yazıon anlamış değilim..eto'o nun zenci olduğunu biz bilmioz sanki yaa yazmış altına "kömür madenlerinden çıkmış gibi zencidir, ahaha.. (+) oylarınızı bekliyorum.." bi de espri yapmalar falan sigigi lan bi daha bana msg atma..

ohh be rahatladım.."

neden böyle oldu günlük, neden kimse beni sevmiyor? o kadar mükemmel yazıyorum ki anlatamam ama olmayınca olmuyor..tytz sözlükten moderatörlük teklifi gelmişti bir ara, zaten bu itüsözlükte durmadan seksle ilgili başlıklar açılıyor, hep bir abazan muhabbeti var ıyk..bir daha yazmiciiim oraya günlük..ühühühühüh
    (rafael, 07.04.2006 22:14 ~ 22:14)
  24. kay scarpetta nedir kimdir açıkladım, kötü oldum. (bkz: @75091)
    (kay scarpetta, 11.04.2006 23:24 ~ 12.04.2006 18:20)
  25. (bkz: anlamaya çalışan mı var hala)
    (gelirsemkal, 11.04.2006 23:59)
 sayfa  / 4