- bir bireyin , açmazlarının sonucunda sorabileceği yakınma içerikli soru.
- coyote & roadrunner'da coyotenin klasik bir kaybeden(looser) kişilik olması nedeni ile sürekli söylediği söz.
- kaybedenler klübünün sloganı.
(skuba, 15.04.2004 23:18)
kendini sorgulama
(okang, 15.04.2004 23:23)
hocanın koca anfide 50 kişi arasından soruyu sana sorması durumunda üstten geçen düşünce balonu
(mavio, 15.04.2004 23:25)
çaresizliğin dibine yaklaşıldıkça, daha çok söylenen ve üzerine düşünülen iki kelime.
sorduğunuzla kalacağınız soru, genelde pek bişeye yaradığı görülmemiştir.
(skuba, 22.05.2004 04:24)
herhangi bi yer ve zamanda siki tutma eylemi sonucunda
söylenilen söz öbeği
why me?
whay not?
(sfeny, 23.07.2004 16:59)
(bkz.
kader)
(bkz.
kısmet)
"allahım neden ben" olarak kullanılırsa,tam anlamıyla bir duygu sömürüsüne dönüşebilecek kalıp.
başa gelen türlü türlü bokluktan sonra çoğu insanın kendi kendine sorduğu soru. genelde acıklı bi yüz ifadesiyle, gökyüzüne bakılarak söylenir.
istemediği şeylerin art arda başına gelmesiyle bir insanın kendi kendine söylendiği söz..
hayatın hep olumsuz taraflarını gördüğümüzde söyleriz bu sözü.cevabı asla bulunamaz...yapılabilinecek en doğru şey zamanımızı bu sözle harcamamaktır.çünkü vakit kaybıdır.
isyan cümlesidir. genelde başa gelen şanssızlıklardan dolayı çoğu zaman yukarı bakarak sorulur bu soru
george costanza adlı dizi karakterini akla getiren soru cümlesi.
(bkz:
amerikan arabeski)
(skuba, 04.11.2004 01:14)
20 kişilik minibüste sizin cüzdanınızın çalınması sonucu söylenebilecek kelime.
(bkz:
tecrübe ile sabittir)
genelde kötü bir şeyler başa gelince neden benim başıma geldi ne günahım vardı anlamında kullanılan söz...
allahım yine mi şeklinde haykırışlarla devam eder bu söz...
"hayatın merkezindeki insan benim, ben bu filmin başrolündeyim. tabii ki ben."
şeklinde cevap verilebilecek isyan cümlesi.
söylenildiğinde, söyleyen kişinin boktan bir durumda olduğunu belirten söz. ''neden ben'' o anda tüm raslatılardan ibaret yaşam ağını, kaderini, olmadı evrendeki yerini iki kelimeyle sorgulama hali.
içinde sinmiş bir isyan, ağlamaklı bir sitem ve dik başlı bir bencillik barındırır. ''neden ben'', ''neden o değilde ben'' i dile getirir, onun hesabını sorar monoloğundaki muhattabı her kimse.
egoist'in en acıtan şarkılarından biri
(bkz:
artık yeter)
bi aralar çok söylediğim,artık hayata karşı direnmemin yanlış olduğunu anladığım için kullanmamaya karar verdiğim sözcük öbeği.bu soru soruldukça insanın hayatı arapsaçına dönüyor çünkü bi cevabı, bi açıklaması yoktur.
yapılan bir sürü tahlilin ardından doktorun gözlerinizin içine bakarak ''
kansersiniz'' dediği anda beyinde şimşek gibi çakan tek soru.
vakitsiz bir ölüm sonucu tanrıya sorulacak sorudur.