belki ilginizi çeker
  1. · neden akp
  2. · akp ye oy vermeme gerekçeleri
  3. · kazık yemeğe doymayan insan modeli
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · öğretmenler günü
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · peter breiner
  9. · metre

neden akp  

sayfa  / 3
  1. gazeteci devrim sevimay'ın akp'nin mitingine katılan insanlara sorduğu soru.

http://www.milliyet.com.tr/...

burdur
    niçin buradasınız şu an?
    ahmet yıldırımlar (60): çünkü başbakan halkın nabzına göre şerbet vermesini, bizi buraya getirtmesini biliyor. mesela geçen baykal geldi, ona gitmedik.

niye gitmediniz?
    halil ibrahim günel (55): yav, bir kere o baykal bırakmadığı sürece chp’den hiçbir şey olmaz.

erdoğan’ı niye seviyorsunuz?
    günel: çok fark var. erdoğan halkla samimi, dünyayla barışık.

barışık mı, herkese kızıyor?
    günel: ama bu kadar da bir adamın üzerine varılmaz ki... şimdi sen beni sıkıştır, ben de sana kızarım.
    başka biri: yok yok, ama biraz şımarık.

sizin adınız ne?
    başka biri: benim adım yok. ben 62 yaşında serbest meslek sahibi biriyim.

kaç seçimdir akp’ye oy veriyorsunuz?
    yıldırımlar: 2002’den beri veriyoruz.
    günel: aslında çok da ısınamadık, ama yeni yeni ısınıyoruz işte.

önce kime veriyordunuz?
    yıldırımlar: dyp, anap... hep o partilerden geldik akp’ye...

ama anap, dyp varken de akp’ye vermişsiniz; niye?
    günel: başlarında inandırıcı kimse kalmadı ki... dp genel başkanı kim diye bir sorun, kimse bilmez bile.

'ben bakmaya geldim’
    burada olduğunuza göre seviyorsunuz başbakanı?..
    zeynep hanım (48): hizmetlerinden dolayı seviyoruz tabii.

en çok hangi hizmetini?
    şükran hanım (70): yok be kızım, ne hizmeti, emekliyiz, hiçbir şeyimiz de yok.

ama elinizde akp’nin bayrağı var?
    şükran hanım: nedeyim be kızım, bakmaya geldik işte...

siz de mi sadece bakmaya geldiniz?
    zeynep hanım: yok, ben türkiye’ye verdiği sözlerden dolayı beğendiğim için geldim.

en çok hangi sözü var aklınızda?
    zeynep hanım: yollar yaptık diyor, çocuklara kitaplar verdik diyor ya.. en çok onlar var aklımda.

başkalarına sataşmasın’
    sizce işsizlik bu seçimi etkiler mi?
    aysel fırat (26): niye etkilesin? tüm dünyada var, türkiye’de yıllardır var. üstelik tayyip erdoğan yarı yarıya indirdi.

emin misiniz?
    fırat: kesinlikle... bu seçim yüzde 60’lardayız.

peki hiç mi bir şeyine kızmıyorsunuz?
    fırat: ben bir şeyine kızıyorum; bence sadece yapacaklarını anlatsın, chp’ye, mhp’ye malzeme vermesin. sataşıp da onları ön plana çıkarmasın.

‘hizmete bakarız’
    niçin oyunuzu akp’ye veriyorsunuz?
    adnan özkan (50): hizmetine. uzay çatılı halk pazarımızı yaptı, hayvan pazarımızı yaptı, düğün salonumuz, biz çok memnunuz.

peki daha önce hangi partiye oy veriyordunuz?
    özkan: biz parti tutmayız, hizmeti kim verirse oyumuzu ona veririz.

siz de mi akp’lisiniz?
    nurullah akdağ (30): ben aslında mhp’liyim ama..

ama şimdi akp’ye mi vereceksiniz?..
    akdağ: sandıkta belli olacak, kararımız orada değişebilir de...

davos mu sizi etkiledi?
    akdağ: yok, onun etkisi geçti, fakat hitap etme şekli hoşumuza gidiyor.

erdoğan’ın en önemli özelliği ne?
    mustafa akçay (59): 35 senedir buraya ilk kez hizmet getirmiş olması. bir menderes bir de o, başka şimdiye kadar hizmet görmedik.

peki siz krizden etkilenmiyor musunuz?
    ali bülbül (57): başka parti olsaydı kriz olmayacak mıydı sanki?

‘işsizlik başbakan’ın suçu değil’
    sizce başbakan’ın en yakın rakibi kim?
    mehmet uluçay (75): hiçbir rakibi yok.

size göre nedir onu rakipsiz yapan?
    şeref ünlütaş (55): hizmetleri.

birini söyleyin?
    ünlütaş: yollar, sokaklar.

emekli maaşından memnun musunuz?
    mustafa urgan (64): işte ondan değiliz, ama memleketin durumu buysa bu da normal.

çevrenizde işsiz olan birileri var mı?
    uluçay: var, ama dert yanmıyoruz.

işsizlik var diye başbakan’a kızmıyorsunuz yani?
    urgan: başbakan’ın suçu değil ki.

‘kriz mriz yok, hepsi iftira’
    siz en çok nesini seviyorsunuz tayyip erdoğan’ın?
    gülnaz (22): zekâsını, esprili olmasını.

esprili mi, yoksa sinirli mi?
    gülnaz: bence sinirini nerede kullanacağını gayet iyi biliyor.
    gülşen (21): mesela doğalgaz fiyatını sabitledi.

sizce ımf’siz krizi nasıl yönetecek?
    gülnaz: kriz miriz yok, hepsi iftira.
    gülşen: kasamızı doldurdu, daha ne olsun.

‘rp’li dönemine göre daha sıcak’
    erdoğan’ın refahlı dönemi mi daha iyi, şimdi mi?
    serpil atasever (35): şimdi bize daha sıcak geliyor, milletiyle daha iç içe.

sizce?
    gönül aksak (33): onlar bitti, onlar geride kaldı.

şimdi nesini seviyorsunuz?
    aksak: ben karakterine bayılıyorum. sözünün arkasında duran biri. cıvık değil. fiziği, duruşu çok hoşuma gidiyor.
    hatice çiçek(19): benim de sağlık sorunlarımızı çözmesi çok hoşuma gidiyor. sonra kömür veriyor, evlerimiz sıcacık. yaşlılara üç ayda bir yemek dağıtıyor.

peki sizin işiniz gücünüz var mı?
    aksak: çalışana her yerde iş var, gidersin merdiven yıkarsın, yine işin olur, iş yok lafı yalan.

‘huzurumuz bozulmasın’
    saatlerdir ayaktasınız amca?
    mehmet amca (76): durmam mı, şuna bak (erdoğan) ay gibi parlıyor, ay. bir menderes, bir de bu...

daha önce kime veriyordunuz oyunuzu?
    hacı kelge (89): demirel vardı.

şimdi gelse yine verir misiniz?
    kelge: ne yaptı ki veriyim, hep ıspartalılara yaptı.

sizin de üzerinizde bir hırka, donmuşsunuz, niye hâlâ gitmiyorsunuz?
    ayşe uysal (62): bırakıp da gidemiyorum be kızım. elim ayağım dondu sahi, ama çok seviyorum. (birden ağlamaya başlıyor)

ne oldu, niye ağlıyorsunuz?
    uysal: çok huzurluyuz yavrum. bu huzurumuz bozulacak diye çok korkuyorum. o yüzden başkasına oy vermek istemiyorum.

‘türban onun elinde değil ki!’
    akp bandanası takmışsınız?..
    ayşenur çoban (14): evet, çünkü başbakanımıza bayılıyorum. açık-kapalı ayrımı yapmamasını seviyorum.

peki çiftçilere, gazetecilere, işçilere vs. kızdığını okuyunca...
    çoban: mutlaka onlar kızılacak bir şey yapmıştır da ondan kızıyordur.

en artı özelliği ne sizce?
    tuğba kelen (19): çok güzel konuşuyor, hiç “ıııı” demiyor.

peki sizin türbanınız var, o sorunu çözmedi diye kızmadınız mı?
    kelen: onun elinde değil ki, başkaları istemediği için yapamadı.

sizce akp’yi chp’den ayıran en önemli özellik ne?
    gülizar kelen (37): chp’li belediye başkanının kapısına gittiğimizde bizi arzuhale bile almıyordu, şimdi ne istesek yapıyorlar, en büyük artıları da bu.

konya
    o, fakirlerin babası
    neden seviyorsunuz erdoğan’ı?
    melahat tutal (40): sözünün eri. toki’den ev vereceğim dedi, verdi. hatta şimdi bir daha veriyor.
    emine gümüştaş (40): yüreğini seviyoruz, konuşmasını, karakterini...
    ayşe güller (39): fakir babası, fakir... bizim en sevdiğimiz yanı o.

peki bu fakirlik niye; işsizliğin-krizin sebebi ne sizce?
    ümran özkan (28): vardı da, önceydi...
    tutal: yok kızım kriz lafını karıştırma. kriz mriz yok. olsa bu kadar millet burada sigara içer mi, bak herkesin ağzında sigara... biz ne kuyruklar gördük, şimdi hiç kuyruk var mı?

30 yıl öncesiyle bu seçimin ne alakası var?
    tutal: ama hatırlıyorum, yedi yaşındaydım, yağ kuyruğuna giriyorduk.

ya peki çıkan yolsuzluklarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
    güller: o yapmadı ki... başbakan’ın onlarla alakası yok...

oğlu-damadıyla ilgili birtakım şeyler yazılıyor?
    güller: alakası yok, hep çirkef atıyorlar.

sizlerin geliri nasıl; kazandığınız yetiyor mu?
    gümüştaş: yetmese de bize onun konuşması yetiyor. bayılıyoruz konuşmalarına...
    bir gazeteye 4 kişi bakarız

emine hanım şanslı mı sizce?
    tutal: şanslı tabii... çok beğeniyoruz, ama tabii o bizim ağabeyimiz...
    özkan: hangi gün çıkacak bu yazı?
    -pazartesi...
    hepsi birden: pazartesi günü hepimiz milliyet alıyoruz.

iyi de başbakan, doğan medyasını boykot edin demişti?
    güller: ama biz alıp sadece kendimize bakacağız.
    gümüştaş: en iyisi biz bir tane alır, dördümüz bakarız.

ankara
    önümüz aydınlık
    sizi buraya getiren en önemli neden?
    ömer nazlı (62): key’leri ödedi, zorunlu tasarrufu ödedi, batık bankaları bitirdi. gerçi benim emekli maaşım en az bir buçuk milyar olmalıydı, ama ben ileride onun da düzeleceğine inanıyorum.

akp’ye asıl hangisi için oy vereceksiniz, gökçek mi, erdoğan mı?
    nazlı: benim için başbakan önce gelir. zaten gökçek de kılıçdaroğlu’nun sayesinde aday gösterildi.
    akp’de önce başbakan var

akp’de sizin için başka kim var?
    nazlı: hepsinden önce başbakan var. onun karizması başka. lider kolay yetişmiyor. liderlere sahip çıkmak lazım.

her yaptığı doğru mu?
    irfan güneş (60): her yaptığı... bak davos ters teper diyorlardı, attı mı hiç? tam tersine obama ankara’ya geliyor.

sizce de “padişah” mı erdoğan?
    nazlı: “padişah” demek densizlik.

peki deniyor ki, “akp kömür, makarna dağıttığı için oy alıyor”; sizce?
    nazlı: yardım alanların yüzde 80’i oyunu akp’ye vermiyor.
    güneş: çünkü akp yardım dağıtırken ayrım yapmıyor.
    nazlı: sosyal devlet olmanın gereğini yapıyor; diğerleri yapmadıysa o da mı yapmasın yani?

diyelim ki dolar 2 liraya çıktı; yine oyunuzu akp’ye verir misiniz?
    mesut akgün (43): isterse 3 lira olsun.

niye?
    akgün: çünkü, dünyada kriz var. ikincisi de önümüzü aydınlık görüyoruz, güveniyoruz düzelteceğine. biliyorum ki düşer.

en çok kimden oy alacak başbakan?
    hep bir ağızdan: gecekondulardan. çankayalılar hariç herkesten.

anketler eğitim seviyesi düşük olanların verdiğini söylüyor?
    nazlı: yalan. ben lise mezunuyum, ben de akp’ye veriyorum.
    (nett, 23.03.2009 13:27)
  2. bu millete her şey müstehak sözlerini duyar gibi oldum.
    (evilspirit, 23.03.2009 13:32)
  3. (oehh, 23.03.2009 13:32)
  4. (luto, 23.03.2009 13:33)
  5. özellikle en son sorunun cevabı çok şahane olmuş. teşekkürler nazlı.
    (galear, 23.03.2009 13:37)
  6. (lrockstarl, 23.03.2009 13:48)
  7. - neden akp?

-çünkü çünkü çünküüüü, hmm çünküü, şey ... şey.... çünkü, hakkaten lan biz niye burdayız?
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 23.03.2009 13:48)
  8. (triangle, 23.03.2009 13:50 ~ 13:58)
  9. bu sorunun cevabını,tam manasıyla veremeyenler için tek gerekçe, chp ve baykal'dır.
    -neden akp?
    -çünkü baykal
    -neden akp?
    -çünkü chp bikbikbik....
    -e ama chp den başa partiler de var.
    -çünkü ismet paşa bikbikbik....
    -..........
    (babamındavulu, 23.03.2009 13:59 ~ 14:08)
  10. söz konusu haberin tagleri daha da ilginçtir.

"yerel seçim, recep tayyip erdoğan, kadın, ilgi, miting."

ov yeah !
    (master of puppets solosu, 23.03.2009 14:02)
  11. görülüyor ki biz halk olarak tam kıvama gelmişiz. başbakan ne derse doğrudur. tam anlamıyla padişahım çok yaşa kıvamı. azıcık da havuçlu tarçınlı kek. ye bizi tayyip.
    (koskoca devletin adı osman lan, 23.03.2009 14:06 ~ 14:06)
  12. (triangle, 23.03.2009 14:08)
  13. (jizis krayst, 23.03.2009 14:13)
  14. cevaplarını chp'nin çok ciddi bir şekilde ciddiye alması gereken soru.
    (asd, 23.03.2009 14:19)
  15. (attila the hun, 23.03.2009 14:20)
  16. (bacanga, 23.03.2009 14:20)
  17. "bakın insanların akp'ye oy vermek için ne kadar çok sebepleri var" demek için değil de, "bakın akp ne şekilde oy topluyor" demek için yapılmış olması olası haber. ama yine de yüzde bir gülümseme yaratmıyor değil. insan nasıl uykusunda sikilir güzel bir örnek teşkil etmiş, bu açıdan yararlı denebilir. elbette cevapların hiçbiri şaşırtıcı değil, bunların hepsi zaten bildiğimiz şeyler. bazılarını yakından inceleyelim:

ahmet yıldırımlar (60): "çünkü başbakan halkın nabzına göre şerbet vermesini, bizi buraya getirtmesini biliyor. mesela geçen baykal geldi, ona gitmedik."
    dolduruşa geliyor olmaktan gurur duyan, gurur duymayı geç resmen hoşlanan bir abimiz. gece kulübünden şarkıcı beğenir gibi miting beğeniyor. baykal rte gibi bir adam olsa ona gidecek yani. süper.

halil ibrahim günel (55): "yav, bir kere o baykal bırakmadığı sürece chp’den hiçbir şey olmaz."
    akp-chp arasında kalan fantastik bir arkadaş daha. sanki bütün derdi baykal'la, baykal gitse chp rozeti takacak. hazır baykal gibi bir adam varken chp'ye sallayabildiğimiz kadar sallayalım mantığının tipik bir örneği.

aynı abi erdoğan'ın halkla ve dünyayla barışık olduğunu söyleyip muhabirden "ama herkese kızıyor?" cevabını alınca şöyle devam ediyor:
    "ama bu kadar da bir adamın üzerine varılmaz ki... şimdi sen beni sıkıştır, ben de sana kızarım."
    ay canım. üstüne varılmazmış. yahu yüzde 47 oyla tek başına iktidar zaten bilmemkaç yıldır, muhalefet de mi olmasın? koca ülkeyi yönetiyorsun, tabi ki tepki göreceksin. başbakana sesini çıkarmamak ("üstüne gitmemek") diye bir demokrasi anlayışı mı var yahu?

aysel fırat (26): "niye etkilesin? tüm dünyada var, türkiye’de yıllardır var. üstelik tayyip erdoğan yarı yarıya indirdi."
    e şimdi ben bununla dalga geçmeyeyim de napayım? demiyorum işte bir şey. kendisi yeterince komik. işsizlikte rekor kırıp duruyoruz, yarıya inmişmiş. sonra akp seçmeni cahil deyince kızıyorsunuz. gerçi cehalet de değil bunun adı, okuduğunu, duyduğunu anlamamak, körlük.

gülnaz (22): "başbakanın en çok zekâsını, esprili olmasını seviyorum."
    hadi zekaya bir şey demedik tamam. esprili olmak? bu arkadaş engin ardıç yazılarına da katıla katıla gülüyordur kesin, başbakanı "esprili" buluduğuna göre. bir başbakandan beklenen kriterler arasında espritüelliğin olması ancak norveç falan gibi huzurlu ve sorunsuz bir ülkede mantıklı olabilirdi, arkadaşın yaşadığı ülkeden de haberi yok sanırsam. şahan gökbakar aday olsa ona oy verecek demek.

teyzenin biri duygulanıp ağlamaya başlamış, sebebi de şöyle:
    "çok huzurluyuz yavrum. bu huzurumuz bozulacak diye çok korkuyorum. o yüzden başkasına oy vermek istemiyorum."
    yok yok gerçekten farklı ülkelerde yaşıyoruz bu insanlarla. akp'ye yapılabilecek son övgü yahu bu belki. gerim gerim germe politikasının dibine vurdular, halk uzun yıllardır hiç olmadığı kadar kutuplaştı, onu tersleyerek, buna gözdağı vererek, öbürünü boykot ederek, nasıl olsa yüzde 47 aldım obarey diyerek, fütursuzca etrafını kırıp dökerek, gerçekten huzur sıçmamızı sağlıyor başbakan. bravo.

bütün yorumların genelinde bir körü körüne bağlanmışlık olduğu zaten açık şekilde görülüyor da, diğer bir nokta da chp karşıtlığında birleşiliyor olması. chp'nin sevilmemesi neden sadece sevilmeme olarak kalmıyor da, üstüne üstlük bir de koyu bir akp sempatizanlığına dönüşüyor bunu yıllardır anlamadım. chp'yi sevmezsin, karşıt kutbuna oy verirsin tepki olsun diye, ama o karşıt kutbun da yamuklarına gözünü açık tutarsın değil mi? yok anlamıyorum. psikoloji mezunu değilim, ondan herhalde. bu noktadan sonrası politikanın değil psikolojinin ve sosyolojinin alanına giriyor çünkü.
    (yenisekme, 23.03.2009 14:36 ~ 14:43)
  18. verilen cevaplardan içlerinden en ilginçleri aşağıdakiler olan sorudur. yazıdaki geçiş sırasına göre numaralandırılmıştır.

1)sizce işsizlik bu seçimi etkiler mi?
    aysel fırat (26): niye etkilesin? tüm dünyada var, türkiye’de yıllardır var. üstelik tayyip erdoğan yarı yarıya indirdi.
    emin misiniz?
    fırat: kesinlikle

ben de diyorum ki: http://www.cnnturk.com/... . hatta gerekli cümleyi buraya yazayım: "aralık ayında işsizlik oranı yüzde 13.6 ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıktı". yapmayın etmeyin, bir de bastıra bastıra eminim diyorsunuz. cidden diyecek söz bulamıyorum.

2)emekli maaşından memnun musunuz?
    mustafa urgan (64): işte ondan değiliz, ama memleketin durumu buysa bu da normal.

memleketin durumu neden bu mustafa amca, aldığın boğazına yetmiyor hala bu da normal diyorsun.

3)işsizlik var diye başbakan’a kızmıyorsunuz yani?
    urgan: başbakan’ın suçu değil ki.

kimin suçu acep?

4)siz en çok nesini seviyorsunuz tayyip erdoğan’ın?
    gülnaz (22): zekâsını, esprili olmasını.

adım polat, 30 yaşındayım, samsunluyum, espritüelim. beni başbakan yapacak bayanlar arıyorum.

5)gülşen (21): mesela doğalgaz fiyatını sabitledi.

ben derim ki: http://www.hurhaber.com/... önemli cümle şurası: "yıllık enflasyonun yüzde 11 düzeyinde olduğu türkiye"de, doğalgaza yapılan son yüzde 22.5"lik zamla son bir yıllık fiyat artışı yüzde 74'ü buldu" (kasım 2007-kasım 2008)

6)sizce imf’siz krizi nasıl yönetecek?
    gülnaz: kriz miriz yok, hepsi iftira.

iftira denmez ona, teğet geçti denir. isteyen sayıları toplasın: http://www.kocaelim.net/...

7)peki sizin işiniz gücünüz var mı?
    aksak: çalışana her yerde iş var, gidersin merdiven yıkarsın, yine işin olur, iş yok lafı yalan.

ülkece merdiven yıkayalım, yirim o ekonomi anlayışını.

8)mehmet amca (76): durmam mı, şuna bak (erdoğan) ay gibi parlıyor, ay. bir menderes, bir de bu...

ama mehmet amcaya hak verdim, bir menderes bir de erdoğan ülkeyi bu kadar amerikan emperyalizminin hizmetine sundu.

9)peki çiftçilere, gazetecilere, işçilere vs. kızdığını okuyunca...
    çoban: mutlaka onlar kızılacak bir şey yapmıştır da ondan kızıyordur.

derdini anlatmak ne zamandan beri kızılacak şey oldu? "yapmıştır", güvene bak.

11)en artı özelliği ne sizce?
    tuğba kelen (19): çok güzel konuşuyor, hiç “ıııı” demiyor.

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim. 23 nisanda şiir okumuyor bahsettiğin kişi, ülke yönetiyor.

12)ayşe güller (39): fakir babası, fakir... bizim en sevdiğimiz yanı o.

kendimi dağa bayıra vurasım var. bir hulusi kentmenliği eksikti başbakanın, o da oldu.

12)tutal: yok kızım kriz lafını karıştırma. kriz mriz yok. olsa bu kadar millet burada sigara içer mi, bak herkesin ağzında sigara... biz ne kuyruklar gördük, şimdi hiç kuyruk var mı?

dünyanın hiçbir yerinde kriz yüzünden sigara içmeyen duymadım. adam gazeteye çimen sarar yine içer o mereti.

13)sizlerin geliri nasıl; kazandığınız yetiyor mu?
    gümüştaş: yetmese de bize onun konuşması yetiyor. bayılıyoruz konuşmalarına...

ve lafla da karın doyuyormuş. şimdi ne desem hukuka aykırı olur, susayım ben.

14)peki deniyor ki, “akp kömür, makarna dağıttığı için oy alıyor”; sizce?
    ...
    nazlı: sosyal devlet olmanın gereğini yapıyor; diğerleri yapmadıysa o da mı yapmasın yani?

biri arkadaşa sözlük ansiklopedi bir şey yollasın da açsın baksın sosyal devlet ne demek. bir isveç'i filan incelesin diyeceğim ama umudum yok.

15)anketler eğitim seviyesi düşük olanların verdiğini söylüyor?

ve kendisi istatistiki veriyi tek örnek üzerinden yalanlıyor. boş yere o kadar istatistik görmüşüm, yazıklar olsun bana.

işte durum bu. ağlasam mı, sinirlensem mi? halkın kasıtlı olarak bilinçsiz bırakılmasının sonuçları son derece açık. kendimi tutuyorum, size müstehak demiyorum, sadece üzülüyorum.
    (bulletproof, 23.03.2009 14:56 ~ 14:58)
  19. (three hours, 23.03.2009 15:05)
  20. en çok hangi sözü var aklınızda?
    zeynep hanım: yollar yaptık diyor, çocuklara kitaplar verdik diyor ya.. en çok onlar var aklımda.

ne kadar mutlu mesut iyi niyetli bi insan modeli gibi duruyor değil mi ? şu binayı ben diktim teyze, tek başıma yaptım desem onada inancak.

anketler eğitim seviyesi düşük olanların verdiğini söylüyor?

ilk olarak tek kişiyle istatistik olur mu ? ikinci olarak ise türkiyedeki liselerin verdiği eğitim seviyesi, bir insana "ben eğitimliyim" diyebilecek seviyeye getirebilir mi ? üniversite nerede arkadaş ? madem o kadar eğitimliyim diyosun, niye üniversite okumadın ? ailen mi izin vermedi ? paran mı yoktu yoksa ? yoksa eğitimsizlikten kazanamadın mı sınavı ?öğrenci seçme sınavına girdiğinde hayatında hiç karşılaşmadığın sorularla mı karşılaştın yoksa ? bırak karşılaşmayı sen bu sınava girdin mi ? hangisi anlatır mısın bana ?
    (slistrin silvarius, 23.03.2009 15:30 ~ 17:14)
  21. ulu sözlük'te yazmıştım, buraya da eklemeliyim...

öncelikle;
    (bkz: neden mizah)

ideolojik fikirleri çarpıştırma adına sorup sorulabilecek en dangalak sorulardan biridir.

yanaklarımdan uydurmuyorum ahali, bakmayın öyle... bayramın ilk günü etleri ayırması için götürdüğümüz kasaba ertesi akşam, ''etler ne alemde'' deyyü rahatsız etmeye gittim. bitmemişti ve biraz beklememi istediler. ben de eşşek değilim, adamların işi çok, otursam kurtlamam herhalde diyerekten tabureye 90 derece iniş yaptım. etleri kesen bir abi ve onun ayırdığı etleri ufak ufak kuşbaşı doğrayan güzel mi güzel bir hatun vardı. neyi oluyor bilmiyorum ama güzel deyişim hayvani duygularımdan değil, hakkaten güzel oluşundandı. hatun kuşbaşı doğrarken o kadar bekledim, sıkılmıyayım ayağına saçma da olsa bir çok konudan sohbet açma girişiminde bulunuyor ve bu en fazla 2 dakika sürüyordu, sıkıcıydı çünkü. krizin göte girmesinden tutun da ak partinin yolsuzluklarına(kendince) kadar herşeye saydırmakla meşgul oluşu beni iyice boğmaktaydı. hatta bir ara ciddi ciddi baykal'ın hükümetin başına geçmesi gerektiğini anlatmaya başlayınca o bıçağın altında doğranmak isteyen canlı ben olmak istedim. beterin beteri var olm, ne demek baykal!? dedim bu komünist olamaz, solcu olsa baykal'ı savunamaz... ne ayak falan fişman derkene o bomba soruyu patlatmasın mı?

- neden ak parti?

soru geldi... ulan şimdi binanın tepesine çıkıp betona balıklama atlasan aynı etkiyi yaratır düşüncesi geldi aklıma. denesemiydim? yok, oturup hayatımadevam etmeli ve belki bu da geçer düşüncesi daha dominant hale geçti. anlamsız bakışlar attım öylece 5 saniye kadar suratına. baykal'dan sonra bu kadar sıçabileceğini düşünmüyordum zira. hayret ettim ve bu daldaki rekorlarını geliştirebildiğini gördüm açıkçası... aklındaki ilk cevabı o an veremiyorsunda. kötü bir durum var yani anlıyacağın... abisi ve kendisinin bayan olması büyük bir etken. şimdi işi cesarete bindirip, ''ıııhhm, çünkü eşşeğin zikinden dolayı anladın?'' şeklinde sorular soramazsın, ne haddine!? olmaz lan manyak sorulur mu? dedim kendine gel necmettin, napıyosun? hatun da bir yandan cevap bekliyor ama ben bu mal soru karşısında nakavt olmaya yakın halde seyrediyorum. duruldum bir an, silkelendim şöyle... gir lan dedim! gir türkiye'nin siyasi tarihinden bugüne kadar olan süreçten, her 2 senede bir iktidar değiştiğinden, çillerden, inönü'den... anlat mınakoyim duysun! bir uçtan ergenekon bir uçtan ecevit ve demirel felaketleri... verdim kutsalı, verdim kutsalı. ee sonra tabi başladı bilindik solcu zırvalarına, işte biz atatürk evladıyız ve atatürk evlatlarının atatürk partisine vermesi gerek vs vs... yani baykal yatın domalın dese, ''aa tabi buyrun efendim, nasılsa atatürkcüyüz, koy gitsin'' dememiz lazımmış gibi. ya da baykal kötü yönetse de sırf atatürk'ün partisi diye vermeliymişiz gibi. ama keşke atatürk olsa o partinin başında. keşke diyorum...

böyle düşünüyorlar herhalde ne bileyim. sonra neyse bitti sohbet haliyle ve etlerde aynı anda. ulan bir kasap kızıyla bunları konuştuğuma hala inanamıyorum ben.

bir daha böyle sorulara cevap vermek mi? asla...

edit: artı oy almak adına, ''bizi siktiği için'' gibi bir bakınız vermediğim ve savunduğum ideolojinin arkasında durduğum için mutluyum.
    (yumurtaza, 23.03.2009 15:39 ~ 15:49)
  22. aziz nesin'in yıllar öncesinde söylediği sözün cevap olarak çok yakıştığı sorudur.

"türk halkının yüzde altmışı aptal" demiş ya zamanında..

kötü oylanacağını bilesem de , dost acı söyler..aziz nesindosttu bize.
    (maviden siyaha, 23.03.2009 15:52 ~ 24.03.2009 17:53)
  23. türkiye'deki seçim özgürlüğüne saygı duyulmadığını bir kez daha görmemizi sağlamış sorudur. yani sizin demokrasiye, insanların düşüncelerine saygınız buysa gerçekten bravo diyorum. sizin gibi düşünmeyen herkes salak mıdır? bu mu yani ya? mantığa bakar mısın;

- neden akp?
    - ehehe.. bizi siktiği için. ehehe..
    - ahah beyinsiz..
    - ehehe.. beynim yok benim, akp ye oy veririm. ehehe. siktiği için bizi. bizi siktiği için.. zevk alıyoruz, sik bizi akp sik sik sik..
    - ...
    - eheheh.. kriz geçmiyo ama süper oluyo. ehehe. siktiği için..

yani bir ak partili seçmenin oy verme nedeni bu mudur size göre yahu, bu mu? bu kadar mı aşağılıkmışız biz? yani seninle aynı toprağı paylaşan, aynı suyu içen biri böyle mi düşünüyo? %47 oyun sahipleri, ''kriz geçmiyo ama o göte girişi yok mu.. süper lan süper'' diyerek mi evet diyor akp'ye?

mantığınızı seveyim, öpeyim, koklayayım. (bu düşüncede olmayanlar itinayla tenzih edilir)
    (yumurtaza, 23.03.2009 16:03 ~ 16:04)
  24. (tark, 23.03.2009 16:17)
  25. "neden akp, söyle neden, neden!"*
    (luto, 23.03.2009 16:22)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil