bazı kendini bilmez kimseler necromancer'ın uzun saçlarına ve giydiği siyah yeleğe bakarak kendisinin eşcinsel olduğunu öne sürmektedirler. netekim bu yalandır, dolandır. aslanlar gibi de erkektir kendisi.
ölüm ve ölüler üzerine çalışma yapmış olan büyücü. bunlar sevimli kişiler değillerdir. canlı olan herşeyin düşmadırlar.bunun tam karşıtı ise paladindir kanımca. hatta tam piskopatları kendilerini bile ölüye çevirebilir. (bkz: lich)
koca diablo 2'de ısınamadığım tek karakter. druid'e bile ısındım halbuki. kendisi komplike bir karakterdir; bir yandan golem yaratacaksın, bir yandan bone spear'larla filan uğraş, öbür yandan yediğin dayaklar için potion iç. zordur vesselam. bir de kendisi hakkındaki eşcinsel iddiaları yalandır; onlar ölüsevicilerdir.
uzmanlık alanının ölüm ve ölüler olması, hayatının ve hatta sonrasının (aşıp da lich'e dönüştüğünü varsayarsak) ölüm üzerine araştırma yaparak ve çalışarak geçmesi, ölüme muhtemelen gündelik hayattan bir parça gibi bakmasına neden olacak büyücü (bkz: ölüme karşı duyarsızlaşma) evil olurlar (zaten iyi yürekli, merhametli, insanların yardımına koşan insanların ölülerle uğraşması saçma olurdu heralde)
frp dünyasının en korkulan tiplerindendirler abilerimiz. işleri güçleri kara büyüdür aynı zamanda da ölülerle çok sıkı fıkıdırlar. özellikle warcarftta undeadlerin asıl stratejisini oluştururlar. bir alanı yok etmenin en iyi taktiği üç ila dört meat wagon yanlarında da dört ila beş tane necromancerı raise dead özellikleri aktif halde bırakmaktır derim.
immune to magic adlı ne idüğü belirsiz ipnelik ile blizzard'ın gelişimine engel olmaya çalıştığını düşündüğüm karakter.
sen o kadar çalış, çabala, didin, bin türlü boss'ı, minion'ı ebesinin çıkarttığı yere yolla, sonra götten bacak bi immune to magic gelsin, elin kolun bağlansın. olacak iş mi? zaten hep bu blizzard yüzünden bunlar.
diablo 2'nin ekran kartı test etme karakteridir. adım adım anlatmak gerekirse öncelikle bir necro editörle bir temiz editlenir. ardından arkaya 40 kişilik iskelet ordusu ve bir de fire golem takılıp alemlere dalınır. arkanızdaki iskelet ordusundaki büyücü iskeletler ortamı "vuf vuf" sesleriyle karıştırırken ortam şenlenir,renklenir. her ne kadar yeni nesil ekran kartları için bu hareket vız gelip tırıs gitse de eski ekran kartları için önemli bir sınavdır.
gerçekten oynaması zor bir karakterdir. hele ki doğru dürüst bir paladin tecrübesi bile olmayan bir barbarcı için kabustur,koca koca kül parçalarının klavyeye dökülmesi demektir. lakin tepesinde koca bir iskelet kafası olan unique ward,bu elemanın eline pek yakışır,şahken şahbaz olur.
ilk oynadığımda bana hayal kırıklığı yaşatmış diablo 2 karakteri. nekrom yarattığı 40 küsür minyonu ile mehter marşı eşliğinde diablo ile cebelleşmeye giderken daha ilk ring of fire yiyişinde tüm minyonlarım helak olmuştu.
lord of destruction ek paketinin gelmesiyle zayıf kalmış karakter. bu yüzden ilerki zorluk seviyelerinde ilerlemek zor olmuş ve çoğu kimse necrosunu lvl 70 civarlarında bırakıp diğer karakterlere yelken açmıştır. nitekim cidden kullanması zor bir karakterdir, çok narindir.
morrowind'te balmora mages guild'teki kadının git öldür dediği bir tür kara büyücü.öyle hart diye necromancer öldür denmez ki kardeşim insan tırsıyo haliyle.yok bir yerde bir necromancer varmış,mages guild karşıymış bu işlere.insan demez mi benim etim ne budum ne bana mı kaldı necromancer avlamak.sonradan yalan çıktı gerçi.