|
|
- genelde çöpçatan yurdum teyzeleri tarafından sanki üstlerine vazifeymiş gibi sorulan sorudur. size düğünlerde bu soruyu yaşlı teyzeler soruyorsa intikam şu şekilde alınır;
-cenazeye gidilir ve teyzenin yanına yaklaşılarak; " ne zaman gidiyorsun?" denilir.
- (bkz: kişinin büyüdüğünü anladığı an)
(lethe, 04.11.2006 00:21)
- eğer çevrenizdeki herkesin haberdar olduğu düzenli bir ilişkiniz varsa, mezun olduktan sonra tek tük, iş bulduktan sonra sık sık sorulan sorudur. sorulma sıklığı yıllar geçtikçe eksponansiyel olarak artar.
- arkadaşlarının teker teker evlenmesi ve senin her katıldığın düğün neticesi muhatap olduğun soru. bi de bunun başka bi versiyonu daha var
(bkz: darısı başına)
- eski sevgiliye sorarsın bunu. davet etmez ama. orspu.
- (bkz: askerlikten sonra evlenme dayatması)
- (bkz: ne zaman evleniyoruz)
- bütün kikirdek darısı başınalarla birlikte hiç de samimi bulmadığım soru öbeği.
hayat, diyor, böyle bişey,yaa diyor yaa, bu işler böyle oluyor, diyor, sana kimse söylemedi mi, diyor. yirmiyedime bastığım gün, evet artık zamanı geldi de geçiyor deyip, k.çıma neft yağı sürülmüş gibi evl-
evlenin evlenin de; zaman geçiyor..sen de artık yaş itibariyle..hadi..ne zaman..haniymiş..bunların lüzumu yok, gözünüzü seveyim. ney? yalnızlık allaha.. eyvallah öpüyorum canım.
- -bu maaşla ancak emekli olunca! o da mütevazi bir semtten, boğaz civarını rüyamda görürürm ancak...
- aylar, belki de yıllar geçmiştir üzerinden. bir zamanlar evlenme planları yaptığınız, herşeyin yolunda gittiğini düşündüğün ilişkin son bulmuş; yerine yenisi gelmiştir. yine aynı süreçler yaşanır. samimiyet, sadakat ve huzur yerini evlenme planına bırakır sanki. onsuz yaşayamayacağınızı düşünür, evlenme kararını kendi aranızda da olsa almış bulunursunuz. sonrasında eve dönüş yolculuğu başlar, karşınızda eski sevgilinizi bulursunuz bir anda. nasıl bitmiştir ilişkiniz? hala karşılıklı konuşacağınız kadar saygınız vardır. biraz muhabbet edersiniz, yüzünüzdeki gülümsemeden anlar mutluluğunuzu. o soruyu sorar; "ne zaman evleniyorsun?". "yakında" diyebilirsin anca, çünkü boğazın düğümlenmiştir. karşınızdadır işte bir zamanların müstakbel koca adayı, annenizin "damadım" dediği kişi. ama bitmiştir herşey. gün sona erer ve yatağa uzanırsınız. aklınızda bir an kalmıştır. "ne zaman evleniyorsun?"...
(elera, 27.01.2008 12:32)
- sanane diye cevap verilesi, terslenesi soru.
bir de şöyle bir tavsiye vardı:
düğünlerde yanına sokulup sıra sana geldi diyen yaşlı teyzelere cenazelerde aynı şeyi siz yapın.
- eğer yaşınız yirmibeşi geçtiyse katıldığınız bütün düğün,nikah,nişan,kına gecesi, bekarlığa veda partisi gibi organizasyonlarda özellikle yaşlı akrabalar ya da meraklı eş, dost tarafından şahsınıza yöneltilen soru.
(billy, 28.01.2008 16:26)
- uzun süreli bir ilişkiniz olan sevgili henüz size evlenme teklif etmemiştir fakat sürekli evlilikten bahsetmektedir.evlenince şöyle yaparım böyle yaparım fln derken sizi pek umursamaz haldedir(sanki yüzde yüzde kabul edecekmişim gibi)
eee ne zaman evleniyorsun denir?..sevgilide mavi ekran belirir.sonra eşşekliğini anlar ve konu kapatılır
- meraklı teyze sorusu. muhtemelen kendi kızları evlenmiş hatta sırf doğurabildiklerini göstermek için evlenmişlerdir ki, evlenemeyen ve doğuramayan biri onlar için gariptir, endişe verici bir durum içindedir. soruya ne cevap verirseniz verin alacağınız tepki 3 saatlik uzun bir nasihat seansına dönüşecektir.
en iyisi topu allah'a atın. kısmet, kader, yazılmışsa ve hayırlısıysa kelimelerinin sıkça geçtiği bir kolaj yapın. teyzenin tabi tabi amin amin mırıltıları eşliğinden olduğunuz yerden ayrılın.
evlendirmeye meraklı teyze sorusudur da aynı zamanda, bu teyzeler için bu soru konuya giriş sorusudur, valla ben 3 çift evlendirdim diyerek konuya girer, elindeki mükemmel eş adaylarından çıkar.
konuyu annenize devredin sizin yerinize illaki bir cevap verecektir.
- kimilerinin evde kalmış muamelesi yapmak için sorduğu kasıtlı soru.
- "ee okul da bitiyor" un kankası olan soru cümlesi zira hemen ardından gelir. (yemedim içmedim tüm sınavlara evlenmek için girdim ya zaten.) kariyer filan işte kem küm gak guk edersin "onu evlenince de yaparsın" derler.(valla mı bak nikahda harbi keramet var imiş.)
bir de ben bu soruyu magazin programlarında beyaz'a sorulurken duyarım...
- (bkz: sana bi kısmet var)
- (bkz: merhaba anne)
- bomba bomba dat kam dan fırlamış teyzelerin sorularıdır , insanı hayatından bezdirirler , olur olmaz insanların önünde sorarlar , eziyetin gerçek adı " ne zaman evleniyorsun ? " dur.
- haddini bilmez insanların hadsiz sorusudur. ulan, sen evlendin de ne oldu? kredi kartlarından medet umuyorsun, kış gelince yakacaktan kısayım diye götün donuyor, marketlerde istediğini alamıyorsun. niye sorarsın bu soruyu be insanoğlu? sen, eşinle her akşam mum ışığında yemek mi yiyorsun? onun kucağına yatıp tv mi izliyorsun? romantizminiz doruklarda mı? sorma lan! sorma!
- okulu bitirip bir işe de girdikten sonra meraklı akraba, komşu, iş arkadaşı veya fesatlık peşinde koşan insanların sinir bozucu sorusu. güzel giden gününüzde bile birden sinirlerinizi bozabilir bu soru. çocuğu olan bir arkadaşınızın sevincini paylaşırken alakasız biri "e sen ne zaman evleniyorsun? evlen de senin de çocuğunu sevelim artık" diyip bütün huzurunuzu kaçırır. evlendirdi çocuğu bile yaptırdı yani... oldu! tarihine de sen karar ver bari.. hayır, belki evlenmeyi düşünmüyorsunuz, belki evlenme yoluna giren bir ilişkiniz yok hatta belki sevgiliniz bile yok, belki kafanız karışık, belki uygun şartlar henüz oluşmadı. ne bilip bilmeden konuşuyorsun ki! bi de sana ne, ne bu samimiyet! zaten yakın arkadaşlarınızla, ailenizle hayatınızla ilgili şeyleri paylaşırsınız. iyi niyetle mi sorduklarını, konuştuklarını sanırlar, nedir bu merak, gereksiz konuşmalar anlamıyorum ki...
bir de soruların sonu yoktur. evlendiniz diyelim. sırıtarak "eee çocuğu ne zaman düşünüyorsunuz inşallah" aslında "iktidarsızlık ve vajinismus sorunlarımız vardı, hallettik, 6 aydır her gece çılgınlar gibi cinsel ilişkiye giriyoruz yılların açlığıyla ama şimdi de tedavi olmamız gerektiğini öğrendik" demek lazım. hadi güç bela onu da yaptınız. bu sefer "eee kardeş ne zaman geliyor, buna bir kardeş lazım artık, yalnız kalmasın çocuk" sanki çocuk yapmak, yetiştirmek o kadar kolay da bir de ikinciyi soruyorlar. zaten ikinci çocuğu birinci yalnız kalmasın diye yapıyoruz biz, büyüyünce de öyle deriz çocuğa. "ısrarlı sorulardan usandık evlendik, yetmedi abini-ablanı yaptık, baktık sorular kesilmiyor abin-ablan da yalnız kalmasın diye seni de aradan çıkardık yavrum." ama böyle insanları susturmak için evlenmek ve 2 çocuk doğurmak yeterlidir sanıyorum. mümkünse 1 erkek 1 kız olsun çünkü öyle olmazsa "bi tane daha yapın siz belki bu farklı olur, hem emeklilik bebeği olur." cümlesiyle karşılaşabilirsiniz ve "benim çocuklarım yeterince farklı zaten" demeye gerek bile duymazsınız. insanları sinir eder sırf muhabbet olsun diye aptal aptal konuşan tipler kısaca...
|