bir zamanlar çok duyardık bu soruyu
ama artık kimsenin dili varmıyor bunu sormaya...
hem herkes az çok biliyor ne olacak bu gidişle, hemde alacakları cevaptan korkuyor insanlar,
şu günlere gelene kadar öyle çok şey gördü ki bu ülke daha beterinin ne olabileceğini düşünmek bile istemiyor insanlar, açıkçası böyle bir hayal gücünün varlığından da şüpheliyim ben...
bir zamanlar 'olacak o kadar' ve benzeri kara mizah programları vardı hani reytingleri baya iyidi zamanında, sonra neden izlenmez oldu bu programlar dersiniz??
artık daha kötüsü yoktu ki, gösterecek mizahi bi tarafı kalmamıştı olayın, zaten olabilecek en kötü haldeydi sosyal hayatımız...
işte ozamanlar soruyorlardı insanlar ne olacak bu memleketin hali diye, cidden merak ediyorlardı endişeleniyorlardı...
ama artık sormaya dilimiz varmıyor, karabasan gibi üstümze geliyor bu ülkenin yarını...
nedir benim düngece uyuyamamın sebebi? kimdir kendimi bu topraklarda boğulurken gördüğüm kabusun sebebi? hangi siyaset hangi özgürlüktür benim bir kadına dini için mi o başörtüsü, yoksa milletime, atama düşmanlığından mı türbanı diye şüpheyle bakmamın, yargılamamın sebebi?
ne olacak bu ülkenin hali diye sormaya dilim varmıyor, biri sorarsada cevap vermek zorunda kalırsam diye korkuyorum, yada biri cevabı verirse diye...
ekonomisi, teknolojisi, bilimi herşeyi yerlebir durumda karış karış satılıyor ülke iliklerimize kadar sömürülüyoruz beyin göçü durdurulamıyor ve önümüzde özgürlük naraları atarak bizi birbirimize düşürüyorlar, herkesin diyecek bişeyi olduğu sorunlar çıkarıyorkar karşımıza laikliği dini değerlerimizi birbirine kırdırarak örtpas ediyorlar hepsini
sonra dün abdullah gülün sarfetmiş olduğu27 kasım 1995the guardianında yayınlanan sözleri okuyorum sözlük sayfalarında
(bkz:
cumhuriyet döneminin artık sonu geldi)
yani cevap veriyor bu soruya diyorki;
laikliği kaldıracağız,biz bunu yaparken siz tartışacaksınız,biz bu arada ülkeyi sömüreceğiz,amerikaya satacağız kendimizi ve ülkeyi, konuşturtmayacağız aydını ki bi adım daha ileri gitmeyin görmeyin gerçekleri, sizin ruhunuz duymayacak bunları....
sonunda bakmışsınız karşı duracak gücünüz kalmamış laiklikte dinde elden gitmiş siz olmuşsunuz kendi memleketinizde esir...