belki ilginizi çeker
  1. · hayatta duyulabilecek en güzel söz
  2. · kadının erkekte aradıkları
  3. · özel üniversitedeki kızların daha güzel olması
  4. · ürün paketi üzerindeki komik ibareler
  5. · balık etli hatun
  6. · izlek
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · yeşim salkım
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · disko kralı
  6. · boylumlama
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · leonardo da vinci
  9. · marka

ne diyosun arkadaşım sen  

1. fırtına tadında, tekmeli tokatlı, küfürlü kafirli bir kavgadan önceki sessizliği temsil eden söz öbeği. verdiği para üstü paso demir para olduğundan şikayet eden müşteriye, sinirli bir minibüs şoförünün arabayı yana çektikten sonra söylediği bir cümle, ezeli rakibi olan karşı takım taraftarlarından biri kendi takımı hakkında atıp tutarken daha fazla dayanamayan ve ayağa kalkan adamın o kişiye sorduğu soru olabilir. buram buram psikopatlık kokan bir cümledir. lafı yiyenin de zaman zaman "ben bunu diyorum ne var?" şeklinde karşılık verdiği görülebilir. iki tarafında delilik potansiyelleri eşittir, demek ki olay güçte, kuvvette bitecektir.
    (ninca, 27.04.2005 22:22 ~ 22:24)
  2. elle çene itme hareketinden önce taraflardan birinin söyleyebileceği cümledir. elle çene itme işini taraflardan birinin yapmasının ardından kavga başlar.
    (battal boy cekirge, 27.04.2005 22:26)
  3. tarafların birbirini kibarca ikna etme çabası sonuç bulamadığında,kibarlığı elden bırakmadan uyarmak için sarfettikleri cümledir.
    (pembe cekirge, 27.04.2005 22:50)
  4. (moya the song, 28.09.2005 23:11)
  5. şiddetli bir tartışmaya ramak kalmıştır, yok yok artık o safha çoktan geçilmiş bizzat tartışmanın içine girilmiştir, allah vere zeval çok olmaya..
    (bkz: sen şu elini önce indir)
    (deulu, 27.04.2006 01:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil