iğrenç bir durumdur. böyle bir ilişkiyi yaşayan kişi dünya üzerinde tek olduğunu sanır fakat yanılıyordur. ilişki arkadaşlığın ötesindedir ve genellikle erkek delicesine severken, kız hem birlikte olmayı hem de arkadaş kalmayı istemektedir. hayatınızda biri vardır fakat aslında yoktur. tarif edilemezdir. yaşanılmayasıdır. bilmem anlatabildim midir?
karşılıklı olarak yaşanabilecek durum. her iki tarafta birbirini sever ama arkadaşlık duvarı aşılamaz beri yandan başka ilişkiye de başlanamaz. rezil bir durumdur.
genelde durum taraflardan birinin durumdan usanıp birini bulmasıyla son bulur, aslında sevgili kalıbına girmeyerek iyi birşey mi yapıyorlar yoksa sadece bu kalıbın açlığını arkadaşlarıyla mı dolduruyorlar bu hep beni düşündürür, tabii insandan insana çok değişen duygular yaşanır ve taraflarda da durum aynıdır. iki insan da durumu farklı algılar zaman zaman ve saçma tartışmalar çıkabilir, ama genede sevgilisi olmamak daha mı iyidir, bilinmez.
insanı belirsizliğin dehlizlerine sürükleyen,ilk başlar da sizi mutlu etmeye yeten ama zaman içinde yani olduğu kadarıyla yetinmeyip daha fazlasını istemeye başladığınızda kalbinize bir sancı olarak giren ve kolay kolay da çıkmayan lanet olası durumdur.sabredersiniz önceleri ama oda bir yerde biter ve işte o anda hayat devreye girer.önce sevgili olabilme ihtimalinizi kaldırırsınız ortadan ortaklaşa bir çabayla.biz arkadaş kalalım düşüncesi hakim olur iki taraftada.sonraları ise arkadaş da kalamayacağınızı anlarsınız ne de olsa gönül ferman dinlemez ve işte o anda bir pişmanlık kaplar içinizi.keşke dersiniz keşke o belirsizlik içinde sürüklenseydik beraberce şimdi böyle farklı hayatlar da farklı insanlarla yol alacağımıza.sabretseydik keşke biraz daha.ama bilirsiniz pişmanlığın bir faydası yoktur.ok yaydan çıkmıştır bir kere ve asla geri dönmez.
tamamen ortada kalmaktır. bir şeyler yaşanıp bittikten sonra sevgili durumu olmayacaksa, arkadaş durumu da büyük bir ihtimalle olmayacaktır. eğer hala seviyorsanız, canınızı çok acıtır..
bir arkadaştan çok hoşlanılır.bu böyle olmayacak deyip gidip açık açık ben senden hoşlanıyorum denir.ama karşı taraftan ben senin dostluğunu istiyorum gibi bir ifade ile karşılaşılır.peki cevabı verilir.bundan sonra ne arkadaşsınızdır ne de sevgili.sürer gider bu böyle.
ilişkinin belki de en keyifli zamanlarıdır. her iki taraf da birbirinden emin değildir. asla arkadaş değillerdir. bu kesindir. ama sevgili de değillerdir. peki ama nedir aralarındaki?? işte bu kafayı yedirten sorular insana aslında gizli bir haz verir. nitekim arkadaşlıktan sevgililiğe terfi eden ilişki günümüz tüketim toplumunda bir anda sıkıcı ve birbirinden kaçmaya çalışan çiftlere dönüşebilir. bu sebepten böyle bir ilişkisi olanlara bu sürünceme durumunu mümkün olduğunca uzatmaları şiddetle tavsiye edilir. zira ikili ilişkilerde küçük minik oyunların heyecanı hep yüksekte tuttuğuna inananlardanım. herşeyin çok net, her adımın, tepkinin tahmin edilebildiği ilişki ne de sıkıcı bir ilişkidir ama..
iğrenç bir durumdur ne yapacağını bilemez insan arkadaş gibi takılsan olmaz sevgili gibi davransan olmaz eehhh ben böle işin diyip bırakıp gidesi gelir insanın
çoğu ilişkinin bitmesiyle ortaya çıkan durum. sevgili diye bişey kalmamıştır zaten ortada, arkadaşlıksa bişeyler hissedildiği sürece imkansız olan durumdur, ancak tarafların karşılıklı hislerinin bittiği durumda arkadaş kalınabilir. bişey hissetseniz bile zaman geçip giderken hissettiğiniz şeyleri de beraberinde götürür. yıllar sonra hiç bişey hissetmediğinizi görüp sağlam arkadaşlıklara bile adım atabilirsiniz. bir zamanlar delicesine sevdiğiniz insanı artık zerre sevmediğinizi görmek de ilginçtir zamanın gücüne hayran bırakır.
iğrenç bi durumdur karşı taraf da ne yapacağını bilemez işler iyice karışır.birgün ilgileniyormuş gibi gözükürken birgün sıradan arkadaş muamelesi yapar insanın dengesini bozar.
korkaklığın daniskası, bu durumda olan kişinin ne arkadaşlığından hayır gelir ne de sevgililiğinden. birşeylerin arkasında duramamaktır, hayatı yaşamayı bilmez bu durumda olan ya da bu duruma göz yuman. acı çekmek ise sonuç haketmişlerdir bence çoktan.
bir şeyler yaşanır, bir eşiğe varılır ve duygular açığa çıkarılır. tarafların birbirine farklı gözlerle baktığı anlaşılır. böylelikle birbirine değer veren iki insan artık iki statüye de ait olamaz. iki tarafta karşısındakini isteğine ikna etmeye çalışır. teorik olarak mümkün, pratik olarak imkansızdır. taraflardan biri gerçekten acı çeker(acaba hangisi), diğeri yalancıktan. bütün bunlar iki tarafın arasındaki sevgi terazisiyle orantılıdır. sevgisi ağır basan terazi kolu daha ağır çeker, aşağı iner. aşağıdayken acı çeker. acının dozu ve süresi kişiye ve ilişkiye göre farklılık gösterir. ne arkadaş kalmak ne sevgili olmak?! isimlendirilemeyesi, garip, boktan olgu.