|
|
- internetin ilk çıktığı yıllarda asl nin açılımını bile bilmeyen bizlerin hızımızı alamayıp şarampole yuvarlanarak kib bye aeo da yazmamız sonucunda kızların bye demesi, bizim olayı anlayamamamız, jetonun bir türlü düşmemesi, kırılan hayaller...
internetin ilk çıktığı yıllar. gerizekalı olduğumuz için teknolojiye alışamamışız, gerizekalıyız diyorum. aslında gerikafalı olacak o.teknoloji ile aramız iyi olmamıştır hiçbir zaman. neyse. kısaltmalardan bihaber bir nesil olarak asl yazıldığı zaman göt olup kalmışlığımız çoktur.
nitekim kısatmaları öğrendiğimiz zamanlarda kullanmak için çok çaba sarfetmişliğimiz de var yani. ilk öğrendim kısaltma haliyle asl idi. kib ı öğrendiğim zaman kullanmak için o kadar çaba sarfetmiştim ki. slm nbr asl kib aeo bye yapıp bir nevi aduket, aparkat, yapıp adamın suratını yumruklayan ryu ya da hat trick yapmış hakan şükür gibi hissediyordum kendimi.
zaten şu kısaltma olayına alışamadım hala. kısaltma kullanan insanlardan da oldum olası hazetmem. hatta mümkün mertebe, bulduğum her fırsatta küfür ederim bu ipnelere. bakın yine ettim yavşağa. ay duramıyorum. yardım edin pls asl slm kib bye.
- (bkz: hızlı yaşa genç öl)
e
(bkz: cesedin yakışıklı olsun)
- aslında kız tavlamaya çalışan bünyenin hazin öyküsüdür. bir kız nickine tıklar ve;
-nbr asl?
+iidir se (kızımız henüz yazma aşamasındayken)
-kib bye.
+aa salak.
-ühü.
|