şimdi yazıcaklarımı resmi her ortamda inkar ediceğimi şimdiden belirtmek isterim.
eskiden
nba.com ile birlikte her hafta 4 maç seçip , bu maçları belli bir süre nba.com üzerinden oylatıp , en fazla oyu alan maçı da gün içinde 4 defa yayınlayan kanaldır nba tv.
ama traji komik olay ise sitedeki bir açığı yakalamam ile bütün dünyanın bir tarihten sonra bu kuşakta sadece benim istediğim maçları izlemesidir.evet şaka değil!
herşey
new york nicks -
indiana pacers maçı ile başladı aslında.99 yılının haziran ya da mayıs ayında net hatırlamıyorum , konferans finalinda iki takım karşı karşıya gelmiş müthiş geçen seride, durum 3-3 e gelmiş ve son maç new york'un sahası
madison square garden'da oynanmıştı.o maçı new york nicks
larry johnson'un son saniyelerde attığı üçlük+faulü ile 1 sayı farkla kazanmış ve nba finallerine çıkmıştı.uzun süreden beri bu maçı tekrar izleme ateşiyle yanıp tutuşan
guanoapes sonunda fırsatı yakalamıştır.nba.com bu maçı 3 maçla birlikte oylamaya sunmuştur.hemen bütün arkadaşlara haber verip , herkesin bu maçı oylamasını tembihlemiştim.fakat olmuyordu , bırakın yayınlanması için gereken oyu almasını , 4.sıradan bitürlü yukarı çıkamıyordu.
türlü çareler aramaya koyulmuştum.
mozilla firefox kullanarak oy verdiğimden , bir de bunu
internet explorer'da denemeye karar verdim.muhtemelen ip kısıtlamasına takılırım diye düşünürken ,verdiğim oy gayet güzel kayıtlara geçti.ama tabi bu +1 oy bana hiçbir şey kazandırmayacaktı.yeni çareler bulmam gerekiyordu.
hergün bir oy verme hakkımız vardı.yani her yeni gün tekrar oy verebiliyorduk.bunun üzerine bilgisayarın tarihini bir gün ileri almayı denedim.ve bu yöntemde de başarılı oldum.ama hala çok yetersizdim ve hala %5 oylarda geziniyordu benim istediğim maç.başka bişeyler olmalıydı.
derken istediğim ama hiç beklemediğim o mucize gerçekleşti.yine bilgisayarımın tarihini bir gün ileri alıp oy verme işlemini yapıp,
submit tuşuna bastım.ama birtürlü oy sonuçları gelmiyordu.muhtemelen bağlantı ile ilgili problemler yaşıyordum.bu sırada tekrar tekrar submit tuşuna basmaya başladım.ve sonunda açılan sayfada oy sayısının bayağı bir arttığını farkettim.hemen tarihi bir gün daha ileri yapıp aynı işlemi denemeye karar verdim.ve bu sefer yaklaşık yarım saat boyunca hiç durmadan, oy sonuçları sayfasının gelmesine izin vermeden üst üste submit tuşuna bastım.ve sayfa açıldığında evin içinde zafer çığlıkları atıyordum.benim maçımın yeni oranı artık %93'tü.
bütün hafta boyunca "olm yemek ısmarla verelim oy ,ısmarlamazsan diğer maçlara veririz bak heheh" gibisinden haince teklifte bulunan arkadaşlarıma ise kapak olmuştur bu olay.
ve bu tarihten sonra hemen hemen her oylamaya girip , özellikle son oylamanın son günü , en az oy alan maçı en üste çıkartarak nba tv'de yayınlanmasını sağladım.birçoğunu izlemedim o ayrı bir konu.yaptığım denyoluk muydu ? sonuna kadar evet.ama müthiş mutluydum.