nba maçı izlemek için uykusuz kalan özenti ibişler   

adana çık aradan

1. kendi ülkesini, toplumunu, yaşadığı çevreyi tanımayan, onun iç dinamiklerini duyarsız kalıp yarattığı ufacık dünyasında kendini tatmin etmeye çalışan bu zavallılara ne söylense az. terbiyesizler. yahu nba maçı ile senin ne alakan var ya? kimsin arkadaşım sen? sahip olduğu partnerin hakkını veremeyen bir gergedan gibi kendini başka yerlere kanalize ederek mi bu utançtan kurtulmak istiyorsun? vallahi pes... diyecek bir söz bulamıyorum.

tr'deki sporlar belliyken nba maçı için uykusundan feragat eden insanın allahın gözünde de hiç bir değeri yok. mantıklı olalım. yüce rabbim insana akıl, daha da önemlisi karakter, kişilik vermiş. kendini olmadığı yerin bir parçası gibi göstermeye çalışan ruhları da cehennemi müjdelemiş.

başı kapalı diye bacılarınızdan ninelerinizden utanmayın. sırf gösteriş olsun diye marka şeyler giymeye kalkmayın. bunlar hep aynı boklu nehirin dibinde yüzün şeyler. yemin ediyorum eksiği yok.

türkiye'de yaşayan bir insan neden nba maçı izler? nedeni açık. kendini tanımlama zorunluğu hissetmesi. psikolojide çok basit bir tanım vardır, bulunduğu zümreden utanan birey, kendini zümre ortak paydalarının dışına atarak soyutlanmak, "öteki" olmak ister. ben sizden değilim mesajı vermeye çalışır. bunun nedeni eziklik... birey darp edilmiş egosuyla var olma savaşı vererek kendini başkalarına "farklı" göstermeye çalışıyor.

hayır yani ulan steps ne diye sorsak ya satarım bal satarım oyunu tarif edecek ibişler nba maçı izlemeye kalkmıyor mu, inanın gülmekten omurulik soğanım kaşınıyor. herkes haddini bilsin ya... sizin izlemeniz gereken sporlar belli, tıpkı giymeniz gereken donlar gibi. o değil de, ya ciddi soruyorum sizde nasıl bi yüz var ya hiç utanma, arlanma bilmeden yalan söylüyorsunuz. tv karşısında uyuklayıp maçın sonucuna baktığınızı anlamıyorlar mı lan sanki... şu an yanımda, burada, ayak parmaklarımın pervaza dayandığı geniş avlunun en metruk köşesinde olsaydınız, o ekrana bakan uçan balon satıcısı suratanızı şarap açacağıyla ölesiye kanatırdım. yeminle yapardım bunu.
    (kayser sozer, 06.05.2008 05:21 ~ 05:25)

2. dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birini meridyenlerce uzaktan takip eden, sayıları yüz milyonlarla ifade edilen kitle. bunlar majestelerini beyaz camdan da olsa canlı izleme şerefine da nail olmuşlardır. bir de sabahın köründe sazan avına çıkan ibişlere oranla daha makul ibişlerdir sanki.
    (xix, 06.05.2008 05:52)
  3. varlıklarını gördüğüm insanlardır sırf gerçekten bilerek izleyen insanların ortamlarına girebilmek için maçı izleyip ufacık bir rivörste * ''ooooo lan naaptı gördünmüüü hay anasını'' diye feryadı patlata patlatada izlerler.basketbolcu adlarını bile bilmezler bazen .lakin ibiş ve özenti olmayanlarıda mevcut. bu ibiş ve özenti olmayanların izleme sebebide kendini biyerin parçası gibi göstermek falan değil.sen nasıl ingiltere premier ligini izliyorsan.nasıl futbola meraklıysan oda basketbola meraklı ve nba izlio.bunda anlaşılmayacak ya da '' öğğğğ pis ibişler'' diyecek bişi yok.
    (jimmy, 06.05.2008 07:01 ~ 07:03)
  4. bunlar çocukluğunda amerika'daki 94 dünya kupa'sını izlemek için de uykusuz kalmışlardır allah bilir. o zamandan başlamış özentilik. ben şahsen koşumuz tom amca'ya özenmiştim. o amerika'nın maçlarını kaçırmamak için geceleri uyumazdı. ben de onların ışığını açık görünce bir eziklik duyar kalkar televizyonu açardım. hey gidi günler...
    (karizmatik, 06.05.2008 08:51)
  5. dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birini, en önemli basketbol yıldızlarını ve onların şovlarını izlemek için uykularını feda eden kitledir.türkiyedeki kısır döngüden sıkılıp sporda yeni bir vizyon arayan insanlardır...uykudan feragat edip nba izlemek kişisel bir tercihtir, hiçbir zibidi bu tercihi yargılayamaz özellikle bu tercih her 5-6 maçtan birinin son saniye basketilye bittiği dünyanın en büyük yıldızlarının bir arada oynadığı bir ligden yana kullanılıyorsa...çünkü önemli olan keyif almaktır ve nba tüm zamanların en çok keyif veren en çok şov içeren ligidir..
    (sinek larvası, 06.05.2008 14:24)
  6. bu dallamaların hollywood filmlerini izlemek için sinemaya gittikleri ve üstüne bide bi ton para verdikleri görülmüştür.hatta bi kaç tanesinin filmi izlerken popcorn yediği de kulağa gelen haberler arasındadır.
    çok dejenere olduk çoook

(bkz: bu dahil bütün genellemeler yanlıştır)
    nietzsche

editovic: hey gidi ironi nedir bilmeyen sözlük yazaları..ne diyimki size..dombililer..
    (loomy, 06.05.2008 14:35 ~ 09.05.2008 02:06)
  7. allah hepsinin belasını vere e mi denen kişilerdir. bunlardan biri de benim ne yazık ki. evet kişilik çatışması yaşıyorum, ait olduğum zümreden(neyse artık o) utanıyorum. ben nasıl bir insanım ya? ben insan mıyım? hatta en son da detroit vs. orlando maçında cumartesi gecesi yaptım bunu. böyle bir ibişilik olduğunu bilsem yapar mıydım? hatamı nasıl düzeltebiliirm? yardım bekliyorum ait olduğu zümreden utanmayanan gizli eşcinsellerden. duyun beni lütfen!

not: bu giri tamamen ironilerle doludur.
    (tosbacik, 06.05.2008 14:55)
  8. nba maçı izlemeyle avrupa futbol liglerini takip etme arasında ne fark var? o zaman avrupa futbol liglerinin yayın haklarını almak için kıç taraflarını yırtan kanallar ve bu kanalları izleyen krokodiller de dallamaların dallamasıdır.tabi bunun yanında bir spor müsabakasını hava atmak için izleyen insanlar da sporu amacı dışına çıkaran dallamalardır.kaldıki uykusuz kalmaya gerek yok nba tv varsa evde sabahtan akşama kadar tekrarlarını vermekteler..bunların dizi versiyonları da vardır tabiki (bkz: lost) hatta cnbc-e dizileri..

kişi1: sen lost izlemiyor musun?
    kişi2: hayır ne olduki?
    kişi1: aaaaaa nası izlemezsin,tabi sen git yaprak dökümü,kavak yelleri.... izle.geri kalmışsın sen!
    kişi2: a.k sen bu dizileri izleyerek ileri kalcaksan ben geri kalayım
    (zottirik, 06.05.2008 15:44)
  9. amerikada bi halta yaramayan oyuncularla dolu. hiç bi görsek zevki olmayan atletikliğin sıfır olduğu bi basketbol ligini izlemektense nba izlerim uykusuzda kalırım. hadi biz ibişiz ama kendisine özgü bi organizasyon yerine çakma all star hafta sonunda doruu düzgün wind mill bile yapamayan adamları bize lanse etmeye kalkanlar ne.
    (karga karga gak dedi, 06.05.2008 18:21)
  10. (bkz: ne alakası var amuğa goyüm)
    (spitzer, 06.05.2008 22:51)
  11. türkiye de amerikan futbolu oynayan özenti ibişler adlı başlığın açılması gerekir mi acaba diye düşündüğüm başlık.
    (invisigoth, 07.05.2008 01:35)
  12. (bkz: bir kayser sozer klasiği)
    (donkıllıone, 07.05.2008 01:38)
  13. hakkaten lan çok ibişsiniz.onun yerine türlü ibişlikleri tespit etmek için sabahın 5 lerine kadar uykusuz kalsanıza.sonra da gelin ibiş tespitinizi bizlerle paylaşın.

o değil de 05:30 da nba tv de lal-utah maçı var.seride durum 1-0 ve bu maç utah'dan patlama bekliyorum.sen de izle lan ibiş kritik yaparız yarın.öperim lüleden.
    (guanoapes, 08.05.2008 02:29)
  14. içerdiği psikolojik saptama(!) ile bilinçaltında boncuk aramanın nirvanasına ulaşmış tespit istifrasıdır...

freud mezarında ters dönüyordur terbiyesizim... böyle echel-i cühela ellere düşeceğini bilseydi psikanalizi icat eder miydi hiç?... sanmıyorum...
    (van den budenmayer, 08.05.2008 02:50)
  15. spor müsabakalarını izlemenin mantığı yapılır mı diye sorgulamak gerekiyor bence.minnesota türkiye de efesle oynadığında maç akşam 8 civarıydı o zaman oturup izlenebilinir sanırım.ya da nba yönetiminin belirlediği bazı maçlar (avrupalı oyuncuların çoğunlukta olduğu maçlar) türkiye de akşam 22.00 civarında oynanıyor onlarıda izleyebilir bu bebeler.ama aman başka insanların derin analizler içine girdiği vaktini öldürdüğü şeylere el atmasınlar.sonra bozarlar onları.romantizmini kaçırırlar.
    (joeninmemeucu, 08.05.2008 03:01)