görseller
nazmiye demirel 

belki ilginizi çeker
  1. · delikan76
  2. · rahşan ecevit
  3. · anne kız diyalogları
  4. · ekşi sözlüğe alınmayınca itü sözlüğe sığınmak
  5. · süleyman demirel in öperek uyandırması
  6. · kocasından babamız diye bahseden kadınlar
  7. · nazmiye
  8. · hayrünnisa gül
  9. · çocukken korkulan şeyler
  10. · okulun en güzel kızı ile çıkmak
gündem
  1. · google wave
  2. · okan bayülgen
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · ugg
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · 2008
  9. · amerika birleşik devletleri

nazmiye demirel  

1. 9.cumhurbaşkanı süleyman demirel'in çilekeş eşi, eski first lady.
    (the weakest link, 29.06.2004 21:22)
  2. ısparta islamköy'de doğan (1927) nazmiye şener, kardeş torunu ve 'köylüsü' süleyman demirel (1924) ile 1948 yılında evlendi. zeki, esprili, inançlı, gelenekçi ama modern yaşama uyum sağlamış bir anadolu kadınıydı. 1954'te mühendis süleyman bey'le abd'ye gitti. fransa, isviçre, italya'da dolaştı. otomobil kullanmayı çok seviyor, ehliyeti olmayan eşini gezdiriyordu. yine çok sevdiği sinema ve tiyatroya eşi başbakan olduktan sonra gidemez oldu. görev icabı gittiği seyahatlerden ise hiç hoşlanmadı. hep kendi yatağını özledi. değişmeyen davranışları vardı: sabah namazını kıldıktan sonra çayı demlemek... kahvaltıya asla gecelikle oturmamak... kavaklıdere güniz sokak'taki evin giriş katına, demirel'in çalışma mekanı olduğu için girmemek... eliyle yaptığı gül reçellerini meclis'te dağıtmak... evlilik yıldönümlerini eşiyle kutlamak... gazetecilere coşkuyla bir şeyler anlatan eşine, "çok atıyorsun yine" dediği biliniyor. bir seferinde de çevresindeki gazetecilere övünen demirel'e, "aman ne kadar da akıllısın, vah, vah" demişti. 1969'te hayat dergisine verdiği bir röportajda masumca söylediği bir cümle demirellere karşı kullanılınca bir daha asla basınla söyleşi yapmadı. tevatüre göre süleyman bey bir gece siyasetten arkadaşlarıyla yemeğe çıkmış... dönüşü sabahın dördünü bulmuştu... nazmiye hanım "neredeysen orada kalsaydın" diyerek kocasını eve almadı... evcimen bir kişi olduğu için eşi cumhurbaşkanı seçildiğinde köşk'e gitmek istememiş, "çankaya'ya taşınmamız şart mı; işleri buradan idare edemez misin" demişti. binada hiçbir önemli değişiklik yapmaması, köşk'ü sahiplenmemesinin kanıtı sayıldı. eski cumhurbaşkanı eşi emel korutürk onu şöyle anlatır: "nazmiye hanım'ı çok zeki ve esprili bulurum. bulgaristan devlet başkanı jivkov gelmişti. kızı refakat ediyordu. uzun boylu, soğuk, mesafeli bir kız. yabancı dil de bilmiyor. yemek bitti. bir ara baktım, nazmiye hanım, jivkov'un kızı ile bir köşede gülüşüp duruyor. nasıl olur? yanlarına gidip 'hanımefendi nece anlaştınız' diye sordum. 'gözceee' dedi..." 80 yaşgününü ocak ayında kutladı.

kaynak; sabah gazetesi, emre aköz
    (maslow, 26.03.2007 06:28 ~ 06:46)
  3. annemin arkadaşlığı dolayısıyla yakından tanıma fırsatı bulmuş biri olarak; hanımefendiliğine, esprili haline, kendini kontrol edebilme kabiliyetine ve mütevaziliğine hayran olduğum, anadolu kadını.
    (baharda geldim, 26.03.2007 09:01)
  4. şu sıralar yakalandığı alzheimer hastalığı yüzünden zor günler geçiren çilekeş osmanlı kadını.
    allah şifa versin.
    (syst, 21.10.2007 01:33 ~ 18.09.2008 11:58)
  5. bir zamanlar first lady'liği mizah konusu olan, eski cumhurbaşkanı süleyman demirel'in eşi.
    medyada akp tayfasının eşlerinin ucubeliğini gördükçe bu hanıma cidden haksızlık edilmiş zamanında diye düşünmekten kendimi alamıyorum. hastaymış galiba. allah şifa versin.
    (metropolsalagi, 16.02.2008 10:37)
  6. ekşi sözlüğün kıymetli tatlarındandı. küskünlerden oldu ama seveni çoktur.
    (scissorshands, 04.09.2008 18:54)
  7. en son ayrılmadan önce underground mekanlarda devam ederim falan demişti. 4 yıldır arıyorum arkadaş bir türlü bulamadım. kimdir nerde yazıyordur bu adam bir bilen varsa yol göstersin gözünü seveyim
    (pelin87, 18.09.2008 11:51)
  8. gidişine en çok üzüldüğüm ekşi sozluk yazarı. keşke yine yazsa öyle peşpeşe gol yiyen kaleciyi falan.
    (pinkuin, 13.02.2009 12:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil