nazan öncel 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. "yan yana fotoğraf çektirelim" albümü yeni çıkan sanatçı. kendisi "ortalıkta görünmediğim iki yıl kendimi törpüledim" diyor.

yıllarca müzik piyasasında bulunan zeki kadın.
    (kerrigan, 10.05.2004 21:06)
  2. gitme kal bu şehirde gibi süper şarkılar üretmiş yüz akı sanatçı, son şarkısı hay hay da süper keyifli, sadece 2-3 türk şarkıcı severim bu da onlardan işte
    (greeen, 20.05.2004 04:06)
  3. hay hay şarkısına çektiği klipte frida rolünde görülen sanatçı
    (wiechy, 20.05.2004 08:00)
  4. tarkan'ın bazı şarkılarına imzasını atmış insan
    (okang, 20.05.2004 11:17)
  5. sokarım politikana şarkısını söyleyen sanatçı.
    (aqua, 25.06.2004 03:22)
  6. bir kaç yıl öncesine kadar "misafir ol gel bana börekler açarım sana" şeklinde sevgilisine yalvarırken,şimdi ise önceden randevu veriyormuşcasına "hay hay buyursun gelsin" diyen şarkıcı..eh,para,şan,şöhret herkesi şımartıyor tabii ki.
    (close2death, 25.06.2004 09:00)
  7. kaşlarını almamakta ısrar eden,iğrenç makyaj ve kıyafetleriyle rüküşlüğü elinden bırakmayan ama çok güzel şarkılara imza atmış kadın.
    (melahat, 13.09.2004 19:24)
  8. zıpır şarkı sözlerinden sonra, son albümü olan yan yana fotoğraf çektirelim'de nereye böyle gibi güzel bir slowa da imza atarak insanları şaşırtan söz yazarı ve şarkıcı. biraz sezen aksuyu andırır.
    ayrıca kendisi yazdığı şarkı sözleriyle tarkan'ı var edenlerden biridir. tarkan'da herhalde bunun karşılığı olarak nazan öncel'in son albümünde kendisine birkaç şarkıda vokal yapmıştır.
    (ascella, 05.11.2004 14:49)
  9. (bkz: gidelim buralardan)
    (bkz: beni hatırla)
    (bkz: sokak kızı)
    (viola, 03.06.2005 16:55)
  10. şarkı verdiği sanatçılar ve parçaları:

alişan > "olay bitmiştir"
    aşkın nur yengi > "yıldız yıldız", "şimdi mosmor oldun mu?" (şarkı sözü)
    ayşegül aldinç > "beni hatırla"
    burcu güneş > "distortion", "ne olacak"
    cenk eren > "deh deh"
    emel > "çiçeklendim", "bana özel" ("sokak kızı" albümünden), "allah kahretsin" (şarkı sözü)
    emre altuğ > "erkekler de yanar" (neredesin firuze filminde)
    gökhan özen > "benim için n'apardın"
    gül erda > "derdine yan"
    gülen > "hani bana, bir küçük kalp kolye, nazlı ay"
    gülben ergen > "gencecik delikanlı"
    gülşen > "of of"
    ibrahim tatlıses > "tamam aşkım"
    metin arolat > "ah ne yalan"
    mutaf > "cehennem çocuğu"
    nükhet duru > "döktür"
    özcan deniz > "canım", "tomurcuk" (şarkı sözü)
    pınar- cihat > "aşık mışız"
    sezen > "eee"
    sibel can > "yalnızlar treni", "limonî"
    tarkan > "hüp", "her nerdeysen", "dudu" (şarkı sözü), "bu şarkılar da olmasa"
    tuğba özerk > "lololo"
    yılmaz morgül > "avare yıllar" ("ben böyle aşk görmedim" albümünden)
    yılmaz sarper > "ben babamın oğluyum"
    yonca evcimik > "sallan yuvarlan"
    (abbas yolcumu, 03.11.2005 08:51 ~ 11:17)
  11. normalde asla dinlemediğim,hatta tahammül edemediğim adamların** bazı şarkılarına beslediğim önlenemez sempatinin nedenini araştırıken sürekli karşıma çıkan isim.

albümleri :

(bkz: bir hadise var) (1992)
    (bkz: nazan öncel) (1994)
    (bkz: göç) (1995)
    (bkz: sokak kızı) (1996)
    (bkz: demir leblebi) (1999)
    (bkz: yan yana fotoğraf çektirelim) (2004)
    (naylon, 14.11.2005 19:22 ~ 19:56)
  12. kendisiyle aynı adı taşıyan 1994 tarihli nazan öncel albümü.
    ben böyle aşk görmedim , dillere düşeceğiz seninle , geceler kara tren , eveleme develeme geveleme bitti ... gibi herbiri diğerinden leziz parçaları bünyesindesinde barındırmaktadır.
    (naylon, 14.11.2005 19:28)
  13. sezen aksu özentisi olup,lakin şarkıları onunki gibi kalıcı olmayan şahsiyet.
    (mey, 14.11.2005 19:44)
  14. eski deli, asi olduğu günler geride kalmış gibi görünen kadın.. hala şarkılarında isyan var ama artık başkalarına değil, kendine sanki.. öfkeli değil yumuşak bakıyor artık, tombiş tatlı bir teyze olmuş.
    (kurabiye, 14.11.2005 20:25)
  15. (bkz: kızkardeşinin kocasıyla evlenen müzisyenler)
    (asurninova, 14.11.2005 21:52)
  16. (bkz: zor dünya)
    (kuzudis, 02.06.2006 11:12)
  17. yeni albümü 7'n bitirdin bu hafta içinde müzik marketlere çıkacak olan izmirli ozan.
    (adenozin tri psikopat, 11.08.2006 03:12)
  18. "ağla erkeğim" gibi içli bir şarkıya sahip sanatçı
    (zahir, 08.01.2007 00:30)
  19. "ben de bir resmin var yüzüme bakmıyor..." dizlerinden sonra "şşt aşkım baksana bana aşkım ağlarım ama " gibisinden salak birşey yazabilmesini algılayamadığım aslında fantastik bir karakter olup arada enteresanlaşan kadın sanatçı.
    (kedikara, 08.01.2007 01:04)
  20. şu yaşında bile öğrenciliğini sürdürmektedir. amerika'da adını bilmediğim bir üniversitede psikoloji okumaktadır ve ikinci sınıftadır. hatta yapılan bir röportajında başka bir üniversitede başka bir bölümde öğrenimine devam edeceğini söylemiştir.
    (bkz: hızlı giden atın boku seyrek düşer)
    (skyseroz, 30.01.2007 18:22)
  21. "ben sokak kızıyım, bana iyi davranmayın"dan "aşkım baksana bana aşkım"a nasıl geldiği hala tartışma konusu olabilecek sanatçı.
    (ipo, 30.01.2007 20:32)
  22. "sallan yuvarlan bana" isimli sanat eserinin yaratıcısı. *
    (mrsderdowski, 19.04.2007 21:33)
  23. en sevdiğim şarkısı aşağıda sözleri olan sanatçıdır. bu albümünden sonra aynı tarzı diğer albümlerinde bulamadım ne yazık ki...

ay...
    nazlı ay...
    gelin ay...
    git ona söyle...
    ah gücüme gidiyor yalnızlığım böyle...

ah bu inadımdan az mı ağladım ben...
    ay...
    ay...
    ay...
    nazlı ay...

git onun ülkesine
    git onun beldesine
    ay...
    ay...
    ay...
    git söyle...
    (tunabaşar, 10.06.2007 13:49 ~ 13:49)
  24. nazan öncel her ne kadar zaman itibariyle popüler kültüre hizmet etse de; eskiden bambaşkaydı, bizim nazanımızdı. uçuk kaçık şarkıları vardı, ama anlamlıydı hepsi ve dinlerken bizi boğmazdı, sıkmazdı, yormazdı, bunaltmazdı. nazan, sen beni öldürüyorsunla öldürür bizi defalarca; gitme kal bu şehirde, gidelim buralardan ve bu havada gidilmez'iyle gidemediklerimizden gider, dönemediklerimize döneriz çoğu zaman; beni hatırla ile en derin beddualarımızı ederiz, dile getiremediklerimizce söveriz, geceler kara trenle yalnızlığımızın uçsuz bucaksızlığına sürükleniriz. nazan öncel bir ekoldür; deli dolu asi kızıdır öncelerin. ağır sözlerin insanıdır. yaptığı en dandik şarkı bile hit olur, ne yazık ki son zamanlarda genel olarak o şarkıları satmak yerine kendi albümüne koysa da... özlüyoruz eski, depresif, deli nazanı; "böyle" deli olan değil de "öyle" deli olan nazanı...
    (feamarth, 17.06.2007 04:28 ~ 12:18)
  25. paspal hallerine aşina olduğum şahıs.
    (deniz büyücüsü, 23.06.2007 13:14)
 sayfa  / 2