|
|
- çok acayip derecede analiz yeteneğine sahip bir yazar. sözlüğü çok iyi takip ettiğini düşünüyorum. ortaya attığı iddia kesinlikle gözden kaçmaması gerekiyor. yoksa ben mi yanlış anladım. bu yazdıklarının sahibi o değil mi?
- tasavvufi bir kavram. peygamberimizin ve bazı islam büyüklerinin makamı olduğu söylenir.
yazar kardeşimiz hoş gelmiş bu arada.
- basit bir kavram değildir. resmen yaradanla konuşabilmek demektir. bakın konuştuğunu sanmak demiyorum, bilerek, isteyerek, özümseyerek hak ve kulun aleni bir şekilde iletişim kurmasıdır naz makamı.
- çok iddialı bir kullanıcı adı imiş.
- adını kıskanmadım desem yalan olur.
- şu sözlüğün kendisine de yazarlarına da hastayım. güya 10 günlük yeni yetme olan naz makamı hazretleri ortalığı karıştırmak için elinden geleni yapıyor. 50 küsür girisinin dörtte biri nickaltı saçmalamaları. alın taptaze örnekleri;
(bkz: authorization/! naz makamı)
(bkz: dünyayı kurtaran adam/! naz makamı)
(bkz: hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim/! naz makamı)
(bkz: kronstadtlı ölü denizci/! naz makamı)
(bkz: nietzsche der kopfschmerzer/! naz makamı)
(bkz: selenge/! naz makamı)
(bkz: tante rosa/! naz makamı)
bu kadar kişiye saldırmış, bir allah'ın kulu da takmamış kendisini. öte tarafta ise belli kutuplara yaranmak için şakşakçılık sanatının doruk noktalarına da çıkmayı ihmal etmemiş.
(bkz: recai pengül/! naz makamı)
(bkz: sarhoş ejderha/! naz makamı)
aslında bu giri ile kendisini kaale aldığım zannedebilir. ben kendisine iade- i ziyaret için nickaltı yazmıyorum, amacım sözlük sakinlerini bilgilendirmek, boş beleş işlerle uğraşanların ipliğini pazara çıkartmak.
- sanırım geçmişte komünizm/sosyalizmle ilgili kötü tecrübeleri var. ya kruşcev döneminde sovyetler'de yaşadı ya da küba'dan bildiriyor. başka türlü bir insan yaşamadığı, görmediği bir ideolojiye nasıl bu kadar düşman olabilir ki? komünistlerle ilgili kötü bir anı yaşayıp dünyadaki tüm komünistlere düşman olmuş da olabilir. bilemiyciim.
(deget, 21.07.2008 12:43)
- sinirlendiği zaman çok sinirli oluyor.
- gardını alıp: "siz sovyet dönemini yaşadınız da mı bu denli savunuyorsunuz?" üslubunda bir düşüncenin de üstünde, komünizmin arta bıraktığı acılardan haberdar. fidel'in dahi şu an liberalizme kapı aralamasının sebeplerini bilen bir yazar. girilerinden bunu görebilirsiniz. kimseyi övme meraklısı değilim. fakat doğruya alkış tutmamanın, yarın öbürgün kötüye de tepki vermemeye neden olacağını iyi bilirim. ne diyelim idrakine sağlık!
- çin kominist partisi lideri fidel zedung'un hasta yatağında güle oynaya "yaşasın özgür sermaye" diye bağırdığını duyar gibiyim. cahil cahil konuşmayın.
- idrakinin hastasıyım.
- komünizmin arta bıraktığı acılardan haberdar bir yazarmış. ah çok özür diliyorum kendisinden, serbest piyasa ekonomisinin gerçekten mükemmel bir şekilde işlediği, isteyenin istediğini istediği yere alıp satabildiği, hiç bir savaşın, katliamın, sömürücülüğün olmadığı, dünya kaynaklarının eşit bir şekilde paylaştırıldığı, kırlangıçların kışın sıcak yerlere göç ettiği, kuzuların otlaklarda melediği mükemmel dünyasında rahatsız ettiğim için. uzun ve liberalizm dolu bir yaşam diliyorum kendisine sevenleriyle birlikte.
(deget, 21.07.2008 13:15 ~ 13:17)
|