belki ilginizi çeker
  1. · naylon staj sonrası staj defteri doldurmak
  2. · naylon staj dialogları
  3. · naylon staj sonrası staj defteri doldurmak
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · beşiktaş
  4. · öğretmenler günü
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · şarjlı pil
  9. · bueno

naylon staj diyalogları  

1. naylon staj tabirini altında staj yapmakta olan, asıl yapıacak işle hiç ilgisi olmayacak bir avuç stajer ile onları şefleri arasında geçmesi muhtamel, askeri vari ve hiyerarşik tarz dialoglardır..

farz-ı misal..

-len murat, bak bakalım çaylar gelmiş mi?
    <murat gidip ocağa bakar, çayları kontrol eder>
    -yok ahmet abi daha gelmemiş..
    <hemen akabinde>
    -o zaman murat, git printera gönderceğim çıktıları al, 50 tane de kopyasını çıkar..
    <murat gider alır gelir..amelem benim>
    -afferim murat..şimdi de gel sırtıma masaj yap
    <olayların daha da kötü boyutlara ilerlemesini farkedemeyen murat masajını da yapar>
    -ohh murat..akıllı çocuksun..
    <diye uzar gider dialog..>

(bkz. naylon staj sonrası staj defteri doldurmak)
    (zeus, 26.07.2004 11:01)
  2. bir arkadaşımın ricası üzerine (kendisi memlekette tatil yapıyordu ben de alnımın teri ile izmir büyükşehir belediyesinde staj yapıyordum) bir şirkete gittim. daha önceden ismini aldığım y bey ile görüşmek istediğimi söyledim. odasına aldılar:

ben: iyi günler efendim.
    müdür bey: iyi günler, buyur.
    ben: staj için belgelerin imzalanması gerekti de arkdaşım x sizinle görüşmüş.
    müdür bey: hmm evet hatırladım. kendisi nerede?
    ben: memlekette efendim.
    müdür bey: (hafif bir gülümseme ile) naylon staja bak o da naylon anasını satayım... adam belgesini bile kendi getirmemiş pes valla helal olsun arkadaşa ne diyeyim. memleketten gelirse bir ara teşrif etsin bu büyük zatı tanımak isterim. kime imza attığımızı bari bilelim ya di mi ama ..
    ben: (bıyık altından gülümseyerek) olur efendim söylerim.
    (karizmatik, 21.07.2006 23:32)
  3. - ama neden kabul etmiyorsunuz, benim bu yıl staj yapmam lazım. zaten 10 gün şunun surasında...
    -olmaz oğlum, hiç uğraşamam! git başka yer bul. ayağıma dolanıyorsunuz sonra. işim var gücüm var benim, bir de seninle mi uğraşacağım?!
    -ya ama lütfeen! bakın zaten sadece 10 gün. hem ben hiç sesimi çıkarmam, öyle sessiz sessiz dururum.
    -offff, tamam bee! ama bir şartım var!
    - nedir?
    - burada staj yapıyor diye gösteririm ama sakın buraya uğrama! bir de seninle uğraşamam! heee yok ben illa göreceğim ne yapılır ne edilir diyorsan, bir gün gel hepsini göstereyim, bir daha da gelme buraya!
    -????? nasıl yani? olur mu öyle şey?
    -olur olur! hem de çok güzel olur!
    -eee olur o zaman(smiley). çok teşekkür ederim, çok sağolun...
    (bkz: based on a true story)
    (iset, 03.06.2007 17:24 ~ 17:24)
  4. - biz haftanın 2 günü gelsek de olur dimi?
    -- olur olur
    (leyl, 03.06.2007 17:29 ~ 17:30)
  5. -sizin verdiğiniz tarihler bana uymuyor yalnız.tatilde falan olucam o aralarda.onu nasıl yapıcaz abi.
    -o zaman şöyle yapalım.biz okula senin istediğin tarihlerde yazalım.sen istediğin zaman gel başla stajına.
    (bkz: götünden bal damlamak)
    (bkz: arçelik)
    (bkz: fabrika)
    (cyan, 03.06.2007 17:38 ~ 17:39)
  6. "oolum ben topu topu 3 gün gittim 20 yazdırdım" "o da bişey mi ben 2 saat imza almaya uğradım 90'ı tamamladım" türünden diyaloglardır.
    (maskara, 03.07.2007 16:51)
  7. fabrikaya gidilir. personel müdürü stajerleri vatan haini olarak gören bir yaratıktır. 30 işgünü staj yapılacaktır.

personel müdürü: 30 gün burda dolaşma ayak altında 3-5 gün gözük sonra kaybol.
    holyshit:tamam x bey benim içinde iyi olur.
    pm: falanca yerde mühendisler var onların yanına git.

falanca yere gidilir...

mühendiz(kendisi makine enerji müdürüdür): oo hoşgeldin bende şu projeleri kime düzenletip arşivletsem diye bakınıyodum. bu arada çay da olmuştur doldurda içelim. çaydan sonra da teknisyen arkadaşa yardım et hedehödö kazanını yerine götürün.

holyshit (içinden): ulen nası olsa 3-5 gün sabredelim

çaylar içilir, hedehödö kazanı yerine taşınır(kazan tekerlekli olmasına rağmen 500 kilodur) ama dönüşte bir süpriz beklemektedir. bahsi geçen projeler yaklaşık 60 klasör halinde dev cizim masasında beklemektedir. hepsi tek tek numaralandırılıp bilgisayara arşivlenecektir. yaklaşık 4 gün süren bu eylemden sonda mühendise personel müdürü ile konuşulduğu hatırlatılır. gidilmek istenildiği söylenir. ama o da ne ?

mühendis: olmaz öyle şey. ben burda imza atıcam sana 30 güne 5 gün kabul edemem

der ve per.müd.nü arar. olanlar olmuştur. koca fabrikanın personel müdürüyle makine enerji müdürü birbirine girmiştir. holyshit tez vakitte ortamı terketmiştir. neyseki önceden fabrikaya yeni giren genç mühendisle muhabbet kurulmuştur. mak. enerji. müdürünün izinli olduğu bir gün fabrikaya gidlip genç mühendise staj dosyası imzalatılmıştır. olay holyshit açısından genç mühendise ısmarlanan 2 birayla tatlıya bağlanmıştır.
    (holyshit, 01.08.2007 11:49 ~ 05.12.2007 01:59)
  8. imkansızdır.

bildiğiniz gibi naylonlar konuşmaz. aynı şekilde staj da konuşmaz.

(bkz: komik mi şimdi bu)
    (bkz: gerizekalı şey)
    (alkolik2000, 01.08.2007 11:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil