|
|
- 96 yapımı naylon albümünün aynı isimli muhteşem umay umay parçası..
yorulmam devam
fırtınam tamam
hadi kalk canına yandığım
savruk tembel beden
elimde hesap soran kızın
kayıp inançları
avlanan biz değiliz
korkunun naylon kanatları
sevemedim ben onları bir türlü
naylon öfke
kuru gürültü
ört üstümü şimdiden kirlenmeden
çıktığım yolum
çaldığın kapım
yetti sus canına yandıgım
yalan yanlış sözün
yüzünde yanık yenik kadınlardan
ödünç acı
ağlama biz biliriz
yırtılan naylon sevdaları
- yormayan staj
(mavio, 04.12.2004 16:37)
- kimine göre yaz aşkı
- (bkz: laylon)
- fiberlerde, tekstilde ve daha pek çok üründe kullanılan, yüksek mukavemetli hafif malzeme.
- kendini "benden fotoğrafçı olmaz zaten, olsa olsa mesaj kaygılı eğlencelik satır aralıkçı olur" şeklinde betimleyen yazarlarımızdan. zira sözlüğe yazar olmazdan evvel bir ara deviantart'ta commentleşmişliğimiz* vardı ordan hatırlıyorum.
- ikinci dünya savaşında üretilen bir şey zannedersem. bir de patriot gibi üç beş kelimenin baş harflerinin bir araya getirilmesi ile oluşuyor açılımı da japonlara hakaret içeriyor bir hocamdan duyduğum kadarı ile.
- nalburlarda rulo şekline bulunan metre ile satılan ince sentetik polyester. boyu ihtiyacınıza göre değişmekle birlikte çoğunlukla enleri iki metredir fakat çift kat satıldıklarından açıldıklarında dört metre olur. dört metre genişlik bana yetmez diyorsanız eminönü'nde beş ve altı metrelik olanları da bulunabilir.
- az bulunan, bulundu mu da bırakılmaması gereken süper insan, dost...
- (bkz: naylon staj)
- (bkz: naylon fatura)
- adana'da: traktör römorku
- ikinci cihan harbi esnasında amerika birleşik devletlerinin bu malzemeyi geliştirmesinden sonra ünlü demir at hava indirme birliğinin komutanı tarafından mamülün paraşüt imalinde kullanılabilirliğinin anlaşılmasının ardından sarfettiği cümleden isminin türetildiği söylenen plastik malzemedir. en çok bilineni ve kullanılanı 6-6 naylondur.
generalin söylediği rivayet olunan cümle şöyledir;
'' now you'll see little japon ''
- naylon diye jenerik bir hal alan nylon markası aslında dupont de nemours firmasına aittir. new york ve londra arasında yazışan 2 bilim adamının buluşu olarak ortaya çıkan nylon ismi aslında (ny)new york-londra(lon) kısaltmasından ibarettir.
|